CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Iohannis – presedinte pentru doi ani. Se incalzeste Kovesi?

18 comentarii / 16340 vizualizări / 3 aprilie 2015

Arestările DNA și condamnările de la ÎCCJ nu prea mai lasă loc altor evenimente să iasă în lumină și e păcat, pentru că unele dintre ele merită toată atenția. Mai ales cînd e vorba de ceva cu potențial impact uriaș în viitorul apropiat, la nivel politic și social.

Un asemenea eveniment mai degrabă ignorat de presă este anunțul recent al premierului Victor Ponta, conform căruia e foarte important ca referendumul pentru modificarea Constituției să aibă loc anul acesta, cînd nu există presiuni electorale, altfel toată povestea se va amîna cine știe cîți ani.
De aceeași părere e și președintele Klaus Iohannis, și nici partidele parlamentare nu au obiecții.

Premierul Victor Ponta declara, pe 30 martie, că revizuirea ar putea fi adoptată în această sesiune parlamentară, dacă liberalii nu blochează proiectul. „În această sesiune parlamentară urmeaza a fi adoptată revizuirea Constituției. Aici există o mare reticență din partea colegilor de la PNL. Tot ce au susținut până acum în ultimii doi ani în cadrul comisiei, acum, într-un fel s-au razgandit. Fac apel la seriozitate, și la decizie. Dacă nu mai e valabil ce au susținut în ultimii doi ani, să o spună. Probabil că influența PDL va fi covârșitoare asupra lor. Altfel putem merge mai departe”, a declarat premierul la Digi 24.
„Propunerile au fost examinate de Curtea Constituțională a României și de Comisia de la Veneția și practic trebuie doar să finalizăm textul și să avem până la sfârșitul acestui an referendumul cu 30% cvorum”, a mai spus Victor Ponta.

Cum se știe deja, anul trecut, comisia parlamentară specială pentru revizirea Constituției și-a finalizat propunerile pentru noua lege fundamentală, dar s-a ciocnit de anumite obiecții ale Curții Constituționale, care vor determina inerente modificări. Per ansamblu, însă, chiar sunt șanse foarte mari să avem o nouă Constituție anul acesta.

De aici, însă, ar putea deriva lucruri interesante. Și spectaculoase.

Concret, anul trecut, membrii comisiei pentru revizuirea Constitutiei au adoptat amendamentul potrivit caruia mandatul presedintelui tarii a fost readus la patru ani, iar acesta va fi definit drept „sef al statului”.
Astfel, a fost modificat articolul 83, alineatul (1) din Constitutia Romaniei, care prevedea ca „mandatul presedintelui Romaniei este de 5 ani si se exercita de la data depunerii juramantului”.
In noua sa forma, alineatul respectiv din articolul 83 devine „mandatul presedintelui Romaniei este de 4 ani si se exercita de la data depunerii juramantului”.
De asemenea, a fost adus un amendament si alineatului (1) din articolul 80, care prevedea ca „presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”.
Dupa modificarea Legii fundamentale, articolul respectiv va prevedea ca „presedintele Romaniei este seful statului, reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii”.

Reducerea mandatului prezidențial a fost unanim acceptată de clasa politică autohtonă, și e firesc să fie așa, în condițiile în care decalarea alegerilor, după intrarea în vigoare a mandatului de cinci ani – voința personală a lui Adrian Năstase – a avut consecințe dezastruoase și niciun beneficiu.
Mai precis, după 2004, alegerile s-au ținut lanț: 2007 europene, 2008 locale și parlamentare, 2009, europene și prezidențiale, 2012 locale și parlamentare, 2014 prezidențiale și europene, fără a mai vorbi de referendumurile de suspendare ori de cel pentru reducerea parlamentului.

Într-o țară cu resurse financiare reduse și cu o politică, oricum, instabilă, alegerile în lanț nu erau decît bomboana pe colivă, lucru remarcat de toți observatorii și actorii politici.
Prin revenirea la mandatul prezidențial de patru ani, avem șansa normalizării ciclurilor electorale bezmetice din ultimii ani.

Există, însă, o condiție sine qua non.
Klaus Iohannis va trebui să demisioneze anul viitor, pentru a avea prezidențiale odată cu parlamentarele, definitiv.

Fără acest gest, dezastrul nu doar că nu se va repara, ci va lua, dimpotrivă, amploare.

Mai precis, dacă Iohannis se ambiționează să își ducă mandatul de cinci ani la capăt, abia apoi intrînd în vigoare cel de patru ani, vom avea alegeri parlamentare, locale, europarlamentare și prezidențiale în 2016, 2019, 2020, 2023, 2024, 2027, 2028, 2029 și tot așa.

Singura ”reușită” va fi că prezidențialele vor fi desincronizate și de europarlamentare, deci se vor naște noi ani electorali față de cei actuali.

Anul trecut, în octombrie, Klaus Iohannis a anunțat public că nu intenționează să demisioneze în 2016 pentru a facilita recorelarea alegerilor, ”pentru că nu asta este soluția”.
E de bun simț, însă, că neamțul nu putea, înaintea alegerilor, să-și demobilizeze propriul electorat anunțînd oficial că va fi președinte doar doi ani.

În plus, politicienii se mai pot și răzgîndi.
Ori mai pot fi ”răzgîndiți” de diverse structuri.
La rece vorbind, Klaus Iohannis nici nu prea lasă impresia că ar fi un președinte de cursă lungă, ci, dimpotrivă, că ar fi mai degrabă un soi de soluție-tampon identificată și promovată de marile laboratoare ale politicii, ca să ne exprimăm eufemistic.

Pe de altă parte, se vede cu ochiul liber că șefei DNA, Laura Kovesi, i se construiește încet, dar sigur, un profil prezidențial de mare calibru.
O manevră viitoare care ar putea explica multe ciudățenii ale prezentului.
O femeie președinte, și încă una cu un background solid, aureolată de o vastă campanie anti-corupție, o Carla Del Ponte autohtonă care a curățat și reformat clasa politică, iată un mesaj puternic pe care România l-ar putea da occidentului anul viitor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: recentnews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. speculatii pesediste penibile

 2. In unele cercuri de putere externe si interne s-a luat hotararea ca Kovesi sa devina presedintele Romaniei. Nu a mers cu Udrea, poate merge cu Kovesi. Oculta vrea ca toate statele lumii sa fie conduse de femei pentru a da o lovitura decisiva familiei traditionale si religiilor patriarhale.

 3. Va fi greu pentru romani sa accepte o femeie in functie de presedinte si cu atit mai greu pe Kovesi. Daca ar fi fost vorba de Mona Musca ,inainte sa o demoleze Basescu si securistii lui, in mod cert romanii ar fi votat-o.I-a fost frica de ea.

 4. De la stiinta fizicii se stie ca in prezent universul este in expansiune .Ciclul Yin de expansiune al Pamantului (Universului?) se exprima prin forta feminina a intunericului,negativa,feminina si dominanta(Kali Yuga ).Totul merge la vale, judanii sunt oamenii prezentului (au energia dominanta de tip Yin,legaturi de rudenie prin femele) sunt in controlul lumii (isi fac imperiu cu centrul la cea mai joasa altitudine,la minus 300m sub nivelul marii-teritoriul de pe langa Marea Moarta).In prezent civilizatia judaneasca folosind pe amercani si europeni(rasa alba de omeni foarte imatura ) o sa distruga tot pamantul.Au facut organizati secrete ale intunericului,invizibilului,magiei negre ( servicii, masoneria, francmasoneria, etc) ca legiuni de actiune.De remarcat ca toate resursele se elibereaza prin actiuni de distrugere si trag spre posesie in mod “natural “ la judani. Muierile devin sefi si in viata publica, pentru a accelera procesul de distrugere.Ciclul Yin este unul de distrugere a ciclului Yang.Ciclul Yang se exprima prin forta masculina, a luminii, si este unul de contractie al Pamantului(Universului?) fiind de tip patriarhal,creator,cand se construiesc imperii si palate pe muntii cei mai inalti la 5000 m altitudine (Machu Pitchu, Lhasa, etc).Aceste cicluri si schimbari sunt explicate in clar de Sri Yukteshvar.La noi sunt “explicitate” de Coloana Infinitului de la Tg Jiu.In prezent judanii trag tare to tot ca sunt pe val sa distruga cat mai mult si isi faca imperiul globalist.In curand o sa dea moneda lor ca au adunat in secret tone de aur ca rezerva,au adunat si toate documentele cu date de evidenta populatiei (si acte de proprietate)din Europa.Oamenii care lucra pentru ei pe glob,judanii in functii mari devin eroi.De observat ca aproape toata lumea lucra pentru judani oamenii Yingului total : cei care distrug in orice fel, de la informal la formal.

 5. […] Președintele Klaus Iohannis ar putea demisiona în anul 2016, în contextul revenirii la mandatul prezidențial de patru ani, așa cum prevedea Constituția României din 2001, respectiv corelarea acestui mandat cu cel al parlamentarilor. Numai că actualul președinte ar putea avea parte de un contracandidat de calibru într-o eventuală campanie electorală. Nu este vorba în niciun caz despre Victor Ponta, ci despre Laura Codruța Kövesi, actualul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Scenariul acesta a fost pus pe tapet de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, într-un editorial publicat pe inpolitics.ro. […]

 6. In Ciclul Yang autoritatea asupra maselor este in varful triunghiului concentrata punctual ( triunghiul cu varful in sus) conform legii Unitatea in Diversitate. In Ciclul Yin autoritatea punctuala asupra maselor este distrusa, triunghiul puterii este cu varful in jos si deci baza triunghiului este in sus,asa cum este explicitat in Coloana Infinitului de la Tg Jiu.Autoritatea este o forta a carui marime tine de o suma a fortelor concentrate intr-un punct.Baza triunghiului nu poseda nici o autoritate la nivel formal, public:asta este democratia, o iluzie a autoritatii, o inselatorie formidabila lucrata si raspandita ca ideie si mod de administratie statala de catre aparatul de propaganda al dusmanilor tarii respective( in scop de cucerire si control tota),Divide si stapaneste- reprezinta exact formula in scurt a distrugerii fortei punctuale a autoritatii.

 7. Sisif (l. greacă Σίσυφος Sisyfus) a fost fiul lui Aeolus, întemeietor și rege al cetății Corint. Era considerat cel mai viclean dintre muritori. Cu Merope, fiica lui Atlas, a avut mai mulți copii: pe Glaucus, Halmus și Thersander. După o versiune, ar fi fost și tatăl lui Odiseu. Pentru vina de a fi dat în vileag răpirea Aeginei de către Zeus, Sisif și-a atras asupră-și mânia acestuia din urmă și a fost supus în Infern la o caznă perpetuă: el a fost sortit să urce un deal împingând veșnic o stâncă uriașă, care o dată ajunsă în vârf, se rostogolea din nou la vale și cazna era reluată. În afară de aceasta, a încercat să rămână nemuritor printr-un șiretlic însă a fost descoperit de Zeus: NU EXISTA siretlicuri de lunga durata. Tot ce exista va fi distrus la un moment dat.

 8. […] Președintele Klaus Iohannis ar putea demisiona în anul 2016, în contextul revenirii la mandatul prezidențial de patru ani, așa cum prevedea și Constituția României din 1991, respectiv corelarea acestui mandat cu cel al parlamentarilor. Numai că actualul președinte ar putea avea parte de un contracandidat de calibru într-o eventuală campanie electorală. Nu este vorba în niciun caz despre Victor Ponta, ci despre Laura Codruța Kövesi, actualul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Scenariul acesta a fost pus pe tapet de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, într-un editorial publicat pe inpolitics.ro. […]

 9. SI DACA MOARE PRESEDINTELE LA MIJLOCUL MANDATULUI, CE FACEM?

 10. […] politica, iata un mesaj puternic pe care Romania l-ar putea da occidentului anul viitor”, scrie Bogdan Tiberiu […]

 11. […] clasa politica, iata un mesaj puternic pe care Romania l-ar putea da occidentului anul viitor”, scrie Bogdan Tiberiu […]

 12. E greu de adus schimbari majore in politica pe cale pasnica.De obicei razboiul rezolva schimbarile majore in politica.Insa,totusi exista o procedura verificata, cu femei de tipul”barbatus” sef tiranic, ex. personajul Ana Pauker care a pus pe roate comunismul. In acest moment se lucreaza in fel si chip la inradacinarea fascismului globalist .Locuitorii tarii noastre cam sceptici si incapatanati in a imbratisa rapid noul in politica trebuie socati si amenitati tot timpul, lucru bine facut de o muiere sefa,una cu „calitati” ceva de speriat,nu alta. Cum izraleii sunt tot la butoane asa cum au fost si la inceputul comunismului, ei doar aplica sabloanele vechi si verificate , cum a fost lucrrea cu Ana Pauker(Dumnezeu sa o indrepte cumva daca mai e posibil)

 13. Se lucra tare de tot la un om nou Franchestain artificial genetic modificat cu doua mame ( yin +yin) si un tata(yang), deci 2yin+1yang, super distrugator folosit ca soldatul viitorului in imperiu globalist ovreiesc.Unii spera ca acest nou franchestain sa distruga chiar pe sefii lui, ca in mitul clasic. Si asa avem tziganii, ovreii, ungurii care sunt langa noi cu calitati de yin dominant si care nu pot fi integrati de majoritatea romaneasca,indiferent de presiunea propagandei straine.Predatorii astia cu yin dominant se pot „integra” numai prin jefuire intr-o comunitate de alta nationalitate, si numai pe pozitia de stapani de sclavi.Uitati-va la ovrei care de 2000 de ani si imprastiati peste tot au tinut cu dintii de cultura lor, s-au aparat ca niste supraoameni ca sa nu piard valorile lor de „oameni alesi” superiori tuturor(viziune proprie)

 14. […] finului Dan Andronic, lansase acum o săptămână „bomba” ( dezamorsată între timp de LKC) aici : „se vede cu ochiul liber că șefei DNA, Laura Kovesi, i se construiește încet, dar sigur, un […]

 15. […] e conștient de scenariul asupra căruia atrăgeam nu demult atenția, potrivit căruia, adoptarea în acest an a noii […]

 16. […] e conștient de scenariul asupra căruia atrăgeam nu demult atenția, potrivit căruia, adoptarea în acest an a noii […]

 17. […] posibilă explicație adastă într-un material apărut pe Inpolitics anul trecut, pe 3 aprilie. La vremea respectivă, reamintim, era în mare vogă subiectul modificării Constituției, o temă […]

 18. […] Una care îi dă fiori de plăcere, anticipat, reputatului om de cultură Gabriel Liiceanu. În aprilie 2015, eram primul ziarist care avansa această ipoteză, nu foarte bine primită de alți confrați. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998