CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis primeste mici ”atentionari” de la servicii

0 comentarii / 4494 vizualizări / 6 februarie 2018

Președintele Klaus Iohannis are, spre deosebire de predecesorii săi, niște mici tabieturi: destul de des, el dispare din peisaj și multă lume se întreabă zile-n șir pe unde e și ce face. De cele mai multe ori, răspunsul nu a venit. Cînd se întîmplă și asta, însă, e cazul să te întrebi la modul cel mai serios dacă nu cumva președintele începe să primească niște mici (deocamdată) atenționări din partea serviciilor. Care nu au tocmai motive de mulțumire în lumina ultimelor evenimente.

Faptul că Iohannis dispare cu zilele fără urmă nu mai e un secret. Uneori, sare chiar peste evenimente importante.
„N-am pomenit in cei 25 de ani ca un presedinte sa dispara pur si simplu sa nu mai stii nimic de el, adica nu a fost la Ziua Marinei, nu apare. Ati verificat poate nu mai traieste sa ma ierte dl Klaus Iohannis dar nu exista asa ceva, presedintele Romaniei este obligat sa dea un semn ca exista, e acolo, ca a mai facut ceva, or e un semn ca el nu exista”, declara, încă de acum vreo trei ani, analistul Ion Cristoiu la Romania TV.

Asemenea semnale au fost destule în presă, sigur e că președinția își apără destul de bine secretele.

Nu puțini români își vor fi pus, poate, o întrebare legitimă: cum se face că Iohannis rămîne atît de bine ”acoperit” cînd alte figuri politice sunt depistate, sistematic, în orice colț al lumii s-ar afla?

Ne amintim de Elena Udrea fotografiată la shopping, la Paris, de Victor Ponta pozat într-un club din Dubai, într-un avion spre New York ori într-o croazieră din Caraibe, de băieții din gașca de la Monaco, cu Videanu în frunte, pozați pe plajele Mediteranei și multe altele asemenea. În unele cazuri, era mîna paparazzilor. În altele, însă, acoperirea oficială era prezența întîmplătoare prin zonă a unor români care ar fi recunoscut și pozat distinsele personalități.
Președintele, în schimb, să vezi drăcie, era pozat numai în ipostaze pozitive, cum ar fi stînd la coadă la teleferic, în munții noștri(și nu doar o dată) ori pozîndu-se cu cetățeni simpli, turiști, salvamontiști etc, în diverse împrejurări.

Niciodată, însă, în timpul nenumăratelor sale escapade peste hotare, atunci cînd, brusc, paparazii își pierdeau interesul, iar prin preajmă nu se nimerea niciun român de bine.

De cîteva zile, e mare fierbere în servicii.
PSD-ALDE pare decis să treacă la măsuri de reformare legislativă în domeniul siguranței naționale, se fac dezvăluiri grele despre SPP, despre oameni din SRI, SIE etc.

Iar președintele dă semne clare că nu e deranjat de această ofensivă, mai ales că, acum un an, el însuși cerea legi noi pentru servicii.

Și, ce să vezi?
În decurs de cîteva zeci de ore, apar imagini cu familia prezidențială la shopping în Munchen, făcute așa, ca din întîmplare, într-un moment cînd șeful statului era iar missing in action pentru presa de la București.
Și apar și informații tari, precum aceea că soții Iohannis au plecat ulterior și sunt găzduiți de unul dintre cele mai luxoase resorturi din Tenerife. Unde ar fi fost și anul trecut, în altă vacanță de fițe.
Pontul e livrat pe Facebook de o româncă stabilită acolo, care refuză, însă, să divulge sursa informației sale, la cererea unui comentator.

Simplă coincidență?
Sau mici avertismente date cuplului prezidențial de către servicii? (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: antena3.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998