CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, prins cu un fake news de mari proportii: Minciuna cu scolile din Franta

7 comentarii / 22315 vizualizări / 28 aprilie 2020

”Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple”.

Cu aceste cuvinte și-a argumentat președintele României, ieri, decizia de a opri funcțioanrea școlilor pînă la toamnă.
La scurtă vreme, pe Facebook au apărut informații postate de români aflați în Franța care susțineau că nu au auzit de asemenea măsur în patria lui Macron.
Azi, a căzut bomba, oficial: Agnès Longueville, reprezentat al ministrul francez al Educației, a declarat pentru ziarul ”Libertatea”, unul dintre puținele locuri de la noi unde se mai face presă:
”Sunt informații false. În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Singurele deschise sunt pentru copiii personalului didactic și ai personalului indispensabil securității interioare. Școlile, așa cum a spus președintele Franței, se vor deschide pe 11 mai. Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false”.

Acum am înțeles de ce actuala putere a închis siteuri de presă care răspîndeau fake news-uri: președintele nostru nu suportă concurența. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Se califică la fake news, nu merită însă închis din perspectiva pandemiei, ci pentru escrocherii cu imobiliare și mită de la Raiffeisen.

  Minciunile care ar sta la baza deschiderii școlilor și creșterea numărului de decese (copii infectați = bunici morți de hipoacuzie la 51 de ani) s-ar califica la fake news și genocid.

 2. I le contabilizeaza cineva?! Pare sa fie cel mai basist la capitolul asta, minte cum respira, prin masca, adica mai des si mai profund….Primul fake flagrant (in legattura cu asta) a fost cand a „demitizat boala”, sau cand a declarat starea de urgenta, ca el se zbate intotdeauna intre doua minciuni mari si profita de toate…totusi, sa-ti expui propriul popor unei infectari in masa numai ca ai tu o agenda politica de bifat (alegerile anticipate…)…suna a genocid, ca tot se vehiculeaza termenul…si de „boala” asta, in Romania, nu prea scapi…poate in Germania, Rusia, China…unde ai platit sa te lase elicopterul…
  P.S. Oricum, la demitizare i se aplica, perfect, articolul de lege cu „zadarnicirea combaterii…”…si da, in Franta scolile se vor deschide din 11 mai, s-a anuntat de saptamana trecuta…dar, in Franta, asa microniana, tot omul poate sa traiasca, ai voie sa faci sport in aer liber, sa te aprovizionezi cand ai nevoie, doctorii trateaza si altele decat covidele si gaborii te atentioneaza, ori te „conduc” spre resedinta, daca „gresesti”, nu se pune problema amenzilor, ori a puscariei…plus ca daca n-ai nevoie de ventilatie artificiala, stai si bolesti la casa ta si te tratezi cu paracetamol…dar Iohanis stie mai bine decat un rezident, are consilieri, unii chiar militari, care-i alimenteaza discursul tot mai aburitor…trebuie sa-i iasa cat mai mult din suferinta asta…

 3. Interziceti-l pe Ioahnnis. Ce face Grupu ala de comunicare? sa aplice legea si sa desfiinteze prostia acestei sustineri!

 4. Individul trebuie suspendat și demis de „urrr-gență”. Poate atunci va pricepe și „domnul” organ că are obligația de a se prezenta în fața parlamentului atunci când i se solicită pentru că așa zice legea fundamentală a României.

 5. Cei care cred ca virusul este fake news sunt din generatia crescuta cu prea multe telefoane mobile si retele de socializare, care nu mai face deosebirea intre fictiune si realitate. DEMENTA DIGITALA e o boala noua in patologia psihiatrica! De ce vrem sa concuram Franta MACRONIANA si MICROCEFALA la capitolul redeschidere? Uitati-va la unele state americane, de exemplu Georgia, Texas etc., care se opun lui Trump si nu vor redeschidere fara MILIOANE DE TESTE. Guvernatorul de Texas, Abbott, un om responsabil, nu vrea sa joace poker ( gambling ) cu vietile oamenilor.

 6. Daca ”Libertatea”, ziar de opinie al etniei rrome , considerati voi ca se face presa…, epoleti etc.M-am lamurit.Adio si nu am cuvinte!

 7. Postare din categoria „Las’ că știm noi!”…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998