CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Iohannis pune cruce anticipatelor

0 comentarii / 1674 vizualizări / 1 aprilie 2015

Președintele Klaus Iohannis a postat azi, pe Facebook, un material care poate fi interpretat drept un răspuns negativ la mesajele transmise insistent în ultima vreme de anumite forțe politice ori civice privind necesitatea dizolvării actualului parlament și a organizării de alegeri anticipate.
Între vocile respective s-au numărat, reamintim, PNL, Monica Macovei, scriitorul Mircea Cărtărescu, analiști și jurnaliști etc.

”Înțeleg și împărtășesc supărarea oamenilor care s-au săturat să vadă că mulți dintre cei aleși să-i reprezinte în Parlament au uitat în slujba cui sunt și le sfidează așteptările. Înțeleg și dorința unora de acțiuni rapide și radicale pe termen scurt. În democrație însă nu poți rezolva un abuz prin alt abuz, nu poți opri un conflict printr-unul și mai mare și nu poți schimba comportamente cu forța. S-au mai încercat aceste lucruri în România ultimilor ani, de către toate părțile. Știm cu toții ce-a ieșit, un război al tuturor împotriva tuturor.
Cine nu învață din lecțiile istoriei e condamnat să repete trecutul și nu poate construi un alt viitor. Eu nu am de gând să-l repet” scrie Iohannis, punct cruce ideii anticipatelor. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998