CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis s-a dus in Egipt ca sa rezolve crizele politico-militare din întreg Orientul

8 comentarii / 6491 vizualizări / 27 octombrie 2021

Klaus Iohannis s-a întîlnit azi, la Cairo, cu președintele Egiptului, Abdel-Fattah El-Sisi. Vizita nu a fost dedicată relaxării, cum s-a speculat în presa rău intenționată, ci rezolvării hotărîte a unor mari crize regionale.
Astfel, conform relatărilor din presa egipteană, la întîlnirile cu șeful statului egiptean și cu alți înalți oficiali, președintele român și-a luat angajamentul să depună eforturi maxime pentru rezolvarea următoarelor crize:

– Criza drepturilor omului din Egipt, în contextul lansării Strategiei Naționale pentru Drepturile Omului, luna trecută, la Cairo.
– Criza din Libia, țară care va avea alegeri generale în decembrie și are nevoie de un guvern care să păstreze securitatea, stabilitatea și unitatea țării.
– Criza conflictelor din Orientul Mijlociu și din estul Mediteranei, conform normelor dreptului internaţional.
– Criza din Palestina, mai precis necesitatea găsirii unei soluții juste la problema palestiniaană prin eforturi de reluare a negocierilor bilaterale dintre palestinieni și israelieni într-un mod care să contribuie la rezolvarea acestei crize și să conducă la realizarea concordiei între cele două state.
– Criza din Siria și nevoia de a sprijini eforturile însărcinatului ONU cu rezolvarea crizei siriene pe baza rezoluțiilor organizației.
– Criza din Irak și sprijinirea eforturilor de tranziție spre democrație.
– Criza imigrației ilegale dinspre Orient și întețirea eforturilor de combatere a fenomenului prin soluționarea disputelor din regiune.
– Combaterea fenomenului terorismului și confruntarea cu entităţile care sponsorizează organizaţiile şi entităţile teroriste, cu accent pe combaterea ISIS.
– Instaurarea păcii în Africa de Nord.

Timpul scurt nu a permis, probabil, abordarea și a altor crize, precum cea din România. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Reprezentatul Sekuritatii Romane este FARAONUL…

  2. Asta este de rasul curcilor. El care nu a reusit NIMIC in colonie, se duce sa rezolve problemele altora? Mai sunt unii de pacalit, care cred ca asta poate face altceva decat sa doarma, sa se plimbe , sa joace golf si sa schieze?

  3. Oare ce stie despre orient analfabetul functional, retardat mintal Klaus Iohannis? Oare ce intelege nazistul, astfel dovedit juridic Klaus Iohannis despre DREPTURI FUNDAMENTALE ALE OMULUI DACA , IN ROMANIA REGIMUL CRIMINAL DE SORGINTE NAZISTA iOHANNIS/PNL/UST INCALCA DREPTURI FUNDAMENTALE ALE OMULUI, IN NUMELE UNEI ASA ZISE PANDEMII, ? GENOCIDUL SOCIO ECONOMIC IOGANNIST RESPECTA DREPTURILE OMULUI??

  4. d/le b.i.daca nu vas simpatiza [va citesc zilnic]vas injura de mama focului s/a dus sa faca plaja puturosul dracului

  5. […] inpolitics.ro, Klaus Iohannis s-a întîlnit azi, la Cairo, cu președintele Egiptului, Abdel-Fattah […]

  6. A fost o vreme când Romania a fost arbitru si factor de pace în zona tarilor Arabe, acum colonia Romania este nula si in propriile ei interese, pe care nu le susține nimeni dar sa mai fie arbitru in politica araba unde situatia este tensionata si marile puteri s- au blocat. Pe surse se pare ca singura oferta de pace a fost vânzările de grâu ale fermierilor străini ce au cumparat ferme in Romania.

  7. se continua linia securistica,”firul roshu calauzitor” intre jidovi si ciuhapi:nu te baga in troaca porcilor ca vei sfarsi mancat!
    (trump:”in zona sint conflicte vechi de milenii;au destul nisip,sa-i lasam sa se joace”)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998