CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Iohannis si-a tras o ”amanta” noua. Cu riscul ca le pierde pe alea vechi…

3 comentarii / 6387 vizualizări / 5 februarie 2016

Pentru a înțelege cum a ajuns marea speranță a reformării României o ”moluscă” aflată în perpetuu concediu de odihnă la Cotroceni, cum îl numesc, mai nou, foștii lui aprigi susținători, dar și alte cîteva fenomene extrem de interesante, în plină derulare, să întocmim, în cele de urmează, o scurtă cronologie a ultimilor doi ani.

Noiembrie 2014.

Klaus Iohannis ajunge președinte cu sprijinul decisiv, se spune, al on-line-ului, înfrîngînd prin KO o coaliție nu doar politică, ci și mediatică, de mare calibru. Între marii adversari, PSD, dar și trustul Intact. O victorie la care a contat, în mod cert, și condamnarea patronului Antenelor, în august 2014, la 10 ani de închisoare. Un verdict care a ”amețit” destul de zdravăn Intact, în perioada alegerilor.

Mai 2015.

– Presa anunță că Dan Voiculescu poate ieși din pușcărie în decembrie 2016, grație posibilității de a executa doar o treime din pedeapsă, plus ceea ce se scade de pe urma cărților scrise în pușcărie. Pentru a ”acoperi” termenul sus pomenit, Voiculescu are nevoie de 10 cărți scrise.

Ianuarie 2016.

– Opinia publică autohtonă începe să fie exasperată de valul pușcăriașilor care părăsesc închisorile mulțumită unor lucrări mai mult decît dubioase scrise după gratii, care le reduc drastic pedepsele.

– Presa internațională punctează și ea fenomenul, semn că fenomenul începe să bată la ochi rău de tot.

– Președintele Uniunii Scriitorilor, criticul Nicolae Manolescu, ia atitudine publică împotriva trocului cărți contra libertate.

– La nivelul guvernului, începe agitația. Trebuie făcut ceva, altfel se alege praful de imaginea anti-corupției.

– Între timp, Dan Voiculescu a ajuns la 12 cărți scrise și anunță public că nu se oprește aici.

– Presat de situație, ministrul Justiției declanșează o așa-zisă luptă contra articolului care a născut scriitorii din pușcării, pe care l-ar vrea eliminat cu totul din legea 254/2013. Totodată, anunță că i-a cerut demisia, fără succes, șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor, a cărei conducere decide reducerile de pedepse.

Februarie 2016.

– Vîrfurile de lance ale presei on-line, ”prezidențiali” înrăiți pînă de curînd, întorc în cascadă armele contra lui Klaus Iohannis și îl critică tăios. Să fie de vină dezamăgirea produsă de noul președinte în doar un an și ceva de mandat? Ori constatarea stupefiantă că a început să se înfiripe o duioasă, dar solidă, poveste de dragoste între Iohannis & comp și Antenele lui Voiculescu? Panica e explicabilă: cu un aliat de talia Intact, președintele s-ar putea să nu mai aibă nevoie de sprijinul celor din on-line. Pe termen lung, susținerea Antenelor e mai profitabilă decît un hei-rup pe termen scurt al internetului la vreme de campanie.

– Opinia publică află că directorul Antenei 3 se află într-un misterios periplu politic în SUA, alături de un reprezentant al președinției lui Iohannis și al partidului de suflet al președintelui.

– Guvernul anunță că nu a găsit o soluție pentru blocarea fenomenului ”scriitorii din pușcării”. Drept pentru care suspendă prin ordonanță de urgență efectele art.96 din legea 254/2013, dar numai pînă în toamna acestui an, răstimp în care se va căuta o soluție definitivă. Niciun cuvînt despre sesizarea Curții Constituționale asupra legii 254, o variantă care ar putea anula cărțile scrise pînă acum de deținuți.

– În toamnă au loc alegeri parlamentare și desemnarea unui nou guvern.

– În paralel cu aceste evenimente, Dan Voiculescu poate cere eliberarea condiționată, grație cărților scrise după gratii și reintrării în funcțiune a legii 254, desigur, dacă nu se găsește ac de cojocul acesteia peste vară. Chiar dacă se găsește, însă, modificarea efectivă va mai reclama cîteva luni, efectele ei se vor produce pentru viitor, iar cărțile deja scrise își păstrează puterile.

Decembrie 2016.

– Iese Dan Voiculescu din pușcărie? Vom vedea…(Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. pare plauzibil..

  2. Dle BTI, cred ca sinteti de acord ca un om de talia dlui Voiculesu,e in stare sa conceapa scrieri cu caracter stiintific.Credeti ca numai unii sint in stare sa editeze niste fraze si sa le expuna public pentru ca au acces la presa. Daca unul se apuca si scria un roman de dragoste?!Va stiam mai echilibrat, mai logic in ce publicati.Mai bine ati lua pozitie in legatura cu porcaria aia de lege cu defaimarea. Intotdeauna trebuie sa fie ceva care sa abureasca lucrurile importante,sa abata atentia.Schema a devenit manierista,plictisitoare. Papusarii ar trebui sa inventeze altceva.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998