CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis si ”amintirea celor care au pierit ca urmare a politicilor de exterminare comuniste”

7 comentarii / 3326 vizualizări / 4 aprilie 2019

MEMORABILE CUVINTE…

”Într-o Românie normală, aşa cum o văd eu, preşedintele apără, conservă şi, mai ales, cultivă valorile constitutive ale naţiunii române. El este primul care trebuie să protejeze valorile istoriei naţionale şi să încurajeze o cultură a libertăţii, a democraţiei şi a statului de drept. Avem nevoie de locuri ale memoriei care să vorbească despre tragediile noastre ca naţiune, despre ce am făcut greşit şi, mai ales, despre cum vrem să arătăm ca societate. Avem nevoie de un mare muzeu naţional care să prezinte ororile comunismului, un altul care să vorbească despre acelea ale regimului antonescian, două instituţii care să inspire proiecte educaţionale mari, să inspire teme privind diversitatea, nevoia de toleranţă, de responsabilitate civică.

De prea multe ori am arătat că nu am învăţat nimic din istorie, deci nu ne mai putem permite să ignorăm lecţiile trecutului.

Iar România, cu istoria ei traumatizantă din secolul XX, are cu siguranţă teme de readus în prezent, de repus în discuţia societăţii.

Dispreţul absolut la adresa legii, a statului de drept, a valorilor noastre comune europene, toate acestea au făcut posibilă existenţa unor regimuri criminale care au secerat vieţile a sute de mii de oameni nevinovaţi.

Dincolo de cifre, de numerele reci, rămâne amintirea celor care au pierit ca urmare a politicilor de exterminare iniţiate şi coordonate de regimurile antonescian şi comunist.
Viitorul democratic al naţiunii române depinde de modul în care ne asumăm un trecut tragic, dar şi de felul în care demonstrăm zi de zi că ştim să apărăm libertatea, drepturile omului şi valorile europene.

Pentru a preveni nedreptatea, intoleranța, abuzul de putere şi ura, trebuie să acționăm cu convingere şi vigilență. Aceasta este, cred, una dintre cele mai importante lecții ale secolului XX. Prin atitudinea cu care se raportează la trecut, Preşedintele României trebuie să protejeze memoria naţiunii române, să îndemne la descoperirea identităţii şi să asigure consensul naţional”. (Klaus Iohannis – ”Pas cu pas” 2014)

MEMORABILE FAPTE…

”Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.
Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.
Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient”. (Administrația Prezidențială – 2018) (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Se inscrie in logica dreptei romanesti, daca adevarul ne incurca, repetam minciunile pana le credem si noi. Astazi vedem bine ca stat de drept inseamna Securitatea ceausista fara Ceausescu, o adunatura de ciobani plantati la varful tuturor institutiilor statului, dedicati zi si noapte telului suprem, parvenirea in grup exclusiv pe fond genetic, de cioban rupt de la coada oii.

  • Parhanghele, spune drept: te-au dat aia afara de la SRI de cacapabil ce erai? Sau n-ai reusit la „academie” si ai putut sa intri doar la Jandarmerie? Este prostovane ca te-am ginit? Hai culca-te la loc ca a mai ramas putin pana la 26 mai. Prea putin, din pacate pentru voi

   • Ma-i ginit pe mine insimi.
    Insinuiez pe unde apuc ca FCSB nu e Steaua și că SRI nu e Securitatea. La noi vine numa olimpaci.
    Diploma de la Muhai Cinteza m-ia venit cu mandat postal cand i-mi faceam triaba la o cafia.
    Dar iar ma-m abatut de la subiect, Augustin Lazăr, procuror torționar securist, trăiască google cel mare.

 2. Haplea asta de provincie nu-i decat un mascarici politic.

 3. bai, pesedacilor, sunteti izolati de toata lumea civilizata, doar rusia pe care o slujiti va mai e prietena, de zici ca suntem in venezuela. daca ue taie banii, romania da instant faliment si o sa va scuipe pe strada poporul furios. nu va mai bateti joc de romania. si acum rad de imbecilii care zic ca viorica e cu americanii si iohanis cu germania cand ieri sua si cu secretarul de stat pompeo i-au dat o palma lui dancila prin comunicatul pro-justirtie de a facut pe ea de frica.

  • Augustin Lazăr, cel pe care l-ați susținut de când l-a propus Pruna cu tata securist, este semnatarul prelungirii torturii fizice și psihice a disidentului Iulius Filip.
   Până la discuții despre SUA, Rusia, UE și bani, sunteți niște ciobani proști și sadici cu perspectiva pârnăii perfect conturată.

  • Palarie intr-un picior ghici north stream-ule ce tara are relatia cea mai privilegiata cu Rusia?
   Nee, prea mare efortul intelectual.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998