CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis și Ciucă, despre Ucraina în mesajele de Ziua Independenței României

3 comentarii / 2200 vizualizări / 10 mai 2023

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au transmis azi mesaje cu prilejul Zilei Independenţei Naţionale a României, proclamată în urmă cu 146 de ani. Bună parte din cele două mesaje a fost dedicată Ucrainei.

„Nu trebuie să uităm niciodată curajul şi sacrificiul celor cărora le datorăm existenţa ca naţiune independentă şi avem responsabilitatea să ne asigurăm că următorii noştri paşi vor fi inspiraţi de aceeaşi pasiune pentru libertate şi democraţie(…) Suntem martorii unui război ilegal şi nejustificat, în care o naţiune suverană este invadată şi atacată de o putere agresivă. Este fundamental ca statele occidentale să rămână unite în faţa oricăror ameninţări şi să coopereze intens pentru a proteja drepturile şi libertăţile, precum şi valorile democratice pe care le preţuim atât de mult. România, ca stat membru al familiei euro-atlantice, rămâne neclintită în angajamentul său faţă de democraţie, faţă de drepturile şi libertăţile omului” a comunicat președintele.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, la rîndul său că ”În actualul context, marcat de agresiunea militară ilegitimă, ilegală și nejustificată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, care a favorizat recrudescența revizionismului istoric, extremismului și discursului instigator la ură, avem nevoie, mai mult ca oricând, să ne inspirăm din faptele înaintașilor, din curajul și determinarea lor și să ne apărăm, cu toată energia, pacea, democrația și libertatea”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ce diferență intre Putin si mumiile noastre – Johannis % Chucă! Putin este patriot, nu si-a vândut Țara si nu se inchină la Occident & SUA. Jalnici, periculoși si penibili acesti conducători, care ne duc spre neant. O natiune super-agresivă, super-coruptă si super-suptă de americani a fost atacată legitim, dupa ce timp de 8 ani a micționat pe populația rusă, asa cum face azi si cu cea română – ai carei blegi reprezentanți de mai sus, ii pupă fundul necontenit.

  2. Guvernul Vichy de Romania.

  3. Ion, subscriu!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998