CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis si revolutia perpetua

5 comentarii / 4491 vizualizări / 25 noiembrie 2019

Scriam pe la jumătatea acestei jalnice campanii electorale că în România post-decembristă comunismul a devenit un agent electoral de mare calibru al dreptei. Pentru că am avut un partid de stînga născut, pe bune, din cenușa fostului PCR, iar dreapta nu a prididit să proclame, la fiecare ciclu electoral, nevoia îngenuncherii definitive a comunismului, prin zdrobirea și eliminarea PSD din prim planul politic. Doar că și cînd se reușea asta și cînd nu, lozinca rămînea neschimbată. Și nu s-a schimbat nici după victoria de aseară a lui Iohannis și a PNL.

Pentru că zdrobirea permanentă a PCR/PSD este moștenitoarea conceptului comunist de revoluție perpetuă. Comod și util, totodată. La adăpostul său poți face orice, pentru că nu interesele de zi cu zi ale cetățeanului ocupă agenda puternicilor zilei, ci doar Marele Interes: lupta de clasă contra dușmanului invizibil. Care e perfid și nu doarme niciodată.

Fără revoluția perpetuă, comunismul ar fi devenit o formă fără fond.

Cine a fost atent la discursul de după închiderea urnelor al lui Klaus Iohannis nu se poate să nu fi remarcat lucruri interesante, spre incendiare.

În primul rînd, sobrietatea speechului și a manifestării, în ansamblu. Fără explozie de bucurie, fără dopuri pocninde de șampanie, fără confetti, artificii și zbierete fericite. Ceea ce nu ar fi fost deloc deplasat, indiferent de standarde. O mare victorie e o mare victorie. Iar aseară, în ograda PNL – și nu în Piața Universității ori a Victoriei, cum ne-am fi așteptat – părea să nu fi fost deloc o mare victorie.

În al doilea rînd, spusele lui Iohannis au stîrnit și ele, mirarea.

„Este o înfrângere semnificativă pentru PSD, dar trebuie să fim realiști, am câștigat o lupta importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat.
Este nevoie să mergem la vot și la locale și la parlamentare, abia atunci când PSD-ul este trimis în opoziție vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii, abia atunci vom putea să facem România normală, România așa cum ne-o dorim noi cu toții.
În România normală vor fi și trebuie să fie alegătorii liberali, în România normală vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS, în România normală vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR și da, în România normală trebuie să fie și alegătorii PSD-ului. Eu nu am un război cu alegătorii PSD-ului, eu am un război cu PSD-ul, care încearcă să se cramponeze de putere în județe, în comunități, și de aceea va invit dragi români, rămâneți conectați, mergeți în continuare la vot în număr mare, este extrem de important. (…) cu toții trebuie să punem umărul pentru a construi România normală. Și ne vom implică cu toții și vom crea o nouă majoritate parlamentară împreună cu toate partidele democratice, și vă promit că vom crea împreună România normală pe care și-o doresc toți românii” a anunțat președintele.

Înaintea acestor alegeri, ni s-a comunicat pe toate canalele că românii trebuie să iasă masiv la vot și să administreze lovitura de grație colosului pesedist, pentru a-l trimite la colțul istoriei, unde îi e locul.

Prima mare lovitură venise la europarlamentare, cînd PSD aproape căzuse pe locul 3.
A doua a fost dărîmarea guvernului pesedist.
A treia a fost impunerea unui guvern nu tot al PSD, nu al unei coaliții mai largi, nu de uniune națională, ci direct al unui partid de 20%, PNL.
A patra lovitură și cea care trebuia să fie, în sfîrșit, cea fatală, ar fi fost înfrîngerea zdrobitoare a PSD la prezidențiale.
Victoria ultimă, supremă, asupra comunismului.

Condeiele erau deja pregătite, probabil, gata să facă cernelurile să țîșnească în gazete imediat ce s-ar fi dat semnalul potrivit.

Marea victorie a venit!
Cernelurile nu au mai erupt, însă.
De sus, a venit un mesaj de sobrietate: nu e momentul să ne bucurăm, mai trebuie două rînduri de alegeri cîștigate pentru ca PSD să fie învins cu adevărat.

În numele acestui concept, Klaus Iohannis a sacrificat celebrarea corespunzătoare a victoriei sale și a ales un comportament atît de reținut.

Pentru că noul președinte nu are niciun chef ca în al doilea mandat să vină cu propuneri constructive, cu promisiuni punctuale, cu un plan de relansare națională.
Pe panoul său interior s-a aprins becul roșu al alertei de muncă.

Pericolul e imens: de acum, are guvernul lui, are cinci ani de mandat bătut în cuie, are serviciile de partea lui, adversarul pesedist e aproape în comă și, deci, nicio scuză dacă nu ar mai performa politic corespunzător.

Dar Klaus Iohannis nu vrea să performeze, el vrea doar să domnească.

Soluția?

PSD nu e mort, a decretat Suveranul.
E mai periculos și mai perfid ca oricînd.
Nu e cazul să ne risipim puterile guvernînd, prioritară e lichidarea PSD.
Și pentru asta mai avem încă două rînduri de alegeri contra ”ciumei roșii”.
Ori trei. Ori patru. Ori cîte va fi nevoie.

Mecanismul e deja fumat de Traian Băsescu. Cel care promitea că dacă e ales primar reclădește Bucureștii. Odată ales, a cerut și consiliul general ca să facă treabă de-adevăratelea. Exact cînd l-a obținut, a tulit-o la președinție ca să salveze toată România și a lăsat în urmă o capitală însîngerată de mii de procese, de conflicte și de acțiuni neîncepute decît pe hîrtie. Odată ales președinte, nu s-a mulțumit: a forțat cu soluții imorale un guvern al lui, apoi a vrut anticipate ca să aibă și un parlament al lui. Două mandate mai tîrziu, singura lui realizare a fost parte din familie în pușcărie.

Regulă veche de cînd lumea: cine poate, găsește soluții. Cine nu, găsește scuze!
Ca și Băsescu, actualul președinte își ascunde impotența în spatele luptei contra ”ciumei roșii”.

Klaus Iohannis și-a stabilit revoluția perpetuă: Jos PSD!

Iar dacă ”ciuma roșie” va face din greșeală un infarct de supărare, Klaus Iohannis se va grăbi să-i facă, primul, masaj cardiac, pentru că rămas fără adversarul de mucava, neputința lui ar apărea poporului în toată splendoarea. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Nicaieri in lume presa nu e atat de jegos aservita puterii si nicaieri nu veti gasi repudierea si indemnul la belire al presei de alta orientare, ori ai jurnalistilor independenti…asta ma sperie pe mine, ca falia creata de Basescu s-a adancit spre irevocabil…FOX NEWS, mare post republican si anticlintonian nu e injurat de democrati, desi sunt besteliti si ridiculizati frecvent de ziarisii postului…pentru ca presa ramane presa, Doar, la noi, avem posturi total aservite si ziaristi care se desfiinteaza intre ei, majoritatea cu grade si solda,,,cam asta e democratia asta, cu stat de drepti…Comunismul n-a murit in Romania, pentru ca n-a apucat sa se nasca…a fost o preluare ostila a puterii, o rasturnare de regim ca sa-si poata propti ocupantul fidelii la butoane…si cam asta e si acum…ma ingrijoreaza doar accentele ingrosat naziste, discursurile de indemn la ura si revansa, indemnul la desfiintarea unor grupari pe baza de ideologie, apetitul spre dictatura al unui individ proptit in deal in ciuda putinatatii lui morale si legale…si daca e sa acceptam noua cizma, europeana, de, nu pot sa nu ma intreb ce fel de ocupatie si reeducare ni se pregateste, daca si astia se folosesc de cei mai prosti, nepregatiti si imorali dintre noi…La fel cum m-a socat pleiada de turnatori ai securitatii pe care am descoperit-o dupa revolta, cum, naiba sa te chemi serviciu de „inteligence” cand colaboratorii tai sunt pleava societatii, spuma frustrarilor si complexelor?! Si mai e puterea paranormala de adaptare a romanilor la mediul ostil, vi s-a parut vreunul preocupat de prieteniile iohaniste cu jefuitorii de paduri, cu bancile lacome, cu fundatiile dubioase pentru adoptii internationale, cu mafia ruso-moldoveana?! L-a intrebat cineva ce stie de transformarea economiilor locale in economii subterane, daca stie ceva despre retelele de trafic de persoane (in toate scopurile sinistre) ce conduc oraselele Romaniei?! In general, l-a intrebat cineva ceva concret?! Ce stim de individul asta? Cine ni l-a propus? Ce facea inainte si dupa 1990, ca profesorul Marga pare sa stie cate ceva si ca el multi, dar, i-a intrebat cineva?! Nu cred ca romanii l-au votat pe Iohanis, poate, doar, zombalaii aia corporatisti, cu creierele afumate de ura…si violatorii din Vaslui…si colaboratorii lui Dinca…si procurorii si judecatorii din cazul Sorina si altele la fel…si posesorii de dosare la DNA…si manipulatorii de fonduri europene in scop personal…si romanii nostalgici de Marginime…si frustratii monarhisti…dar, marea masa a votantilor e alcatuita din complexatii si analfabetii functional care au impresia ca par mai intelectuali daca o ridiculizeaza pe Dancila…si sper ca toti astia nu depasesc 30% din populatie…ma raportez si eu la ce vad zilnic, altfel, ar fi mai grav si decat marea frauda electorala patronata de un serviciu secret militarizat…

  2. @un mizantrop.

    „Bodyguard-ul”, adica paznicul cu sapte clase de vis-a-vis, mi-a spus ca nu a votat-o pe Viorica pentru ca este „proasta”, Am citit undeva ca 40% din votantii lui Iohannis nu au liceul si 70% nu au studii superioare, dar numai Viorica este proasta.

  3. Ei acum ca toata colonia este galbena, va curge lapte si miere pe strazi, in colonia normala; iar aia plecati peste hotare, care l-au” votat „pe maus se vor intoarce in patrie pentru a linge laptele si mierea de pe strazi….

  4. pe bune… Presedintele nu poate sa spuna,o spunem noi alegatorii Domniei sale,lupta este cu hotii si interlopii,de toate culorile,ei au condus tara dupa 89

  5. Nu avem in Romania nici partide de stanga si nici partide de dreapta!Avem numai niste gasti de politruci securistoizi care s-au instalat la butoane si isi bat joc de tara si de oamenii cinstiti (cati mai sunt…).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998