CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis si ”Romania educata”, contrati din PNL: se cere ”adevaratul proiect de tara pentru Romania”

3 comentarii / 2123 vizualizări / 8 decembrie 2021

Președintele Klaus Iohannis și al său proiect de țară ”România educată” se văd atacați chiar din interiorul partidului său, PNL, acolo unde o voce sonoră din noul val reclamă lansarea unui alt proiect de țară, cel adevărat, după cum se afirmă, axat pe cu totul alte coordonate decît educația.

”Proiectul „România Educată” își propune să fie punctul de pornire pentru tot ceea ce ar trebui să însemne un Proiect de țară autentic” anunța acum cîțiva ani președintele.

Nu numai că respectivul proiect de țară nu a devenit realitate nici pînă azi, ci, mai mult, el este contestat acum chiar din PNL, de unde vine propunerea lansării adevăratelor proiecte de țară, menite să rezolve marea problemă a golirii României de români.

Într-o declarație politică în parlament, deputatul PNL Sebastian Burduja pune punctul pe I, cerînd un plan de stopare a migrației și de readucere a diasporei acasă.

”Cu un deficit de forţă de muncă estimat la jumătate de milion de persoane şi un fenomen al scăderii populaţiei mai vizibil ca niciodată, România este captivă măsurilor pe termen scurt, de timpul importului de forţă de muncă, fără o viziune pe termen lung pentru stoparea migraţiei şi repatrierea românilor. Acesta este adevăratul proiect de ţară pe care noi, actorii clasei politice, suntem obligaţi să ni-l asumăm transpartinic” afirmă Burduja.

”Conform unui studiu elaborat de ReThink România, 730.000 de români spun că vor să emigreze în 2022. Aproximativ 3% dintre români spun că sigur pleacă anul viitor din ţară şi alţi 5% că probabil vor pleca. Tentaţia să plece din ţară este mai puternică în rândul tinerilor între 16 şi 24 de ani” mai spune Burduja, care arată spre un nou pericol: PNRR.

”Planurile de Redresare şi Rezilienţă ale altor state vor spori emigrarea românilor, dacă nu facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i primi acasă şi pentru a-i ajuta să rămână. Depinde de noi să conştientizăm asta şi să acţionăm ferm împotriva unui fenomen care va afecta major economia şi care va provoca şi probleme sociale – sutele de mii de copii care rămân singuri acasă, predispuşi abandonului şcolar şi suferinţei.
Cu aceste lucruri în minte, vă invit să elaborăm o nouă strategie pentru ţara din care nimeni să nu mai plece şi în care toţi cei plecaţi să se întoarcă, Planul pentru România” conchide deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. ce gluma,nu toti il au tata pe tacsu burduja!! nu e gluma ,e tupeu!!!!

  2. Mi-e teama ca dupa proiectul de tara pe care-l va propune tanarul Burduja, si mai multi tineri vor pleca din tara. Romania nu poate fi reconstruita cu planuri neo-feudale: salarii mici si pensii mici pentru marea majoritate/salarii mari si pensii speciale pentru o minoritate.

  3. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998