CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Iohannis: Vom avea crize, inflatie, sincope cu alimentele. Putin e de vina!

24 comentarii / 3189 vizualizări / 12 mai 2022

Președintele Klaus Iohannis e foarte mulțumit de funcționarea guvernului și a coaliției, o vede dăinuind și după 2024, poate chiar și pe liste comune și decretează că, după 5 luni de funcționare, guvernul Ciucă e cel mai stabil din ultimii mulți ani. Ne anunță crize în valuri, creșterea inflației pe mai departe, probleme cu energia și crize alimentare, dar identifică exact vinovatul: Vladimir Putin. Mai pe scurt, Putin e noul Pee-See-Dee, conform declarațiilor făcute azi de Iohannis, într-o conferință de presă.

”Vor fi sincope cu alimentele”

”Această inflație și situația economică dificilă, prețurile la energie, toate acestea nu au apărut fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu și-a făcut treaba. Aceste lucruri și crizele care urmează, fiindcă specialiștii ne spun că vor fi probleme în continuare cu energia, vor fi – în plan global, nu vorbesc acum despre România -, vor fi sincope cu alimentele și așa mai departe”.

Putin e de vină

”Toate acestea, repet, toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize. Guvernul României poate să amelioreze și să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici și așa mai departe, însă problema nu este una românească, problema este una globală”.

”Crizele nu se vor termina mîine”

”Aceste chestiuni trebuie tratate. La noi sunt tratate, am avut și aseară o discuție cu Premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le planifică ei. Deci trebuie să fim foarte realiști. Crizele nu se vor termina mâine și situația complicată va continua, iar Guvernul, Parlamentul, politicienii la modul general își fac treaba și în multe situații se găsesc anumite soluții, dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, sau asupra Parlamentului, sau asupra clasei politice”.

Putin e de vină(2)

”Vinovat este Putin – care a declanșat acest război împotriva Ucrainei. Aceasta este situația, iar pentru români este important să știe că acest guvern, care este un guvern cu o majoritate largă în Parlament, își dă silința și a găsit până acum soluții bune, se străduiește în continuare să găsească iarăși soluții pentru, încă o dată, pentru a atenua impactul acestor crize succesive și pentru a face viața românilor în definitiv mai bună sau până trecem podul, cum se spune, suportabilă”.

Vin noi crize

”Trebuie să fim – și de asta am spus-o, trebuie să fim conștienți de faptul că acest război va crea în continuare crize. În perioadă de criză este bine să judeci de două ori ce faci, cum faci și cum cheltui banii”.

Putin e de vină(3)

”Noi ne împrumutăm evident mai scump, dacă avem o inflație mai mare. Inflația mai mare a apărut din prețurile energetice mărite, din prețul general crescut, toate venind din cauza războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Deci dacă românii caută pe cineva vinovat, este ușor de identificat; se numește Putin și Federația Rusă”.

Guvernul care face totu’

”Eu cred că Guvernul a găsit soluțiile posibile la acest moment. Nu cred că poate cineva să se aștepte ca atunci când avem, ca acum, inflație de – poftim! – 13% să ne împrumutăm în aceleași condiții cum ne-am împrumutat acum un an și jumătate când inflația a fost foarte mică. Orice comparație este lipsită de sens, fiindcă întreaga situație în care ne aflăm acum este o situație de război, de criză”.

Putin e de vină(4)

”Nu încercați să căutați vinovații în Guvern, în Parlament, în politică. Problema vine de la război și, ca să nu trăim cu iluzii deșarte, și dacă se termină mâine războiul, crizele nu se termină mâine, fiindcă aceste crize se vor prelungi. Vor fi situații destul de complicate şi este bine să fim conștienți de acest lucru”.

”Alegerile anticipate nici nu există în Constituție”. Ba există, dom’ președinte!(art.63 și 97)

”Sunt chestiuni pe care eu cred că trebuie să le lămurim în Constituție. Amintiți-vă că s-a vehiculat scenariul alegerilor anticipate. Noțiunea nici nu există în Constituție. Deci trebuie să clarificăm cum, cine și când dizolvă Parlamentul. Ce înseamnă alegeri anticipate. Sunt câteva chestiuni mai tehnice care sunt prevăzute în Constituție, așa cum s-au văzut lucrurile atunci când s-a scris Constituția, care în practică nu mai funcționează”.

Președinte ales de Parlament – o variantă fezabilă

”Chiar poziția Președintelui, discuția există de când am scăpat de comunism și discuția este: „Vrem Președinte ales de popor cu puteri multe sau vrem Președinte ales de Parlament, care are o poziție mai degrabă protocolară”? Sunt argumente pro și contra pentru ambele. Deocamdată, situația este cea în care suntem. Președintele este ales direct, are atribuțiile pe care le are(…) Deci, în principiu, da, sunt de părere că în Constituție este nevoie de anumite schimbări și da, este nevoie de discuții așezate și cu finalitate îndreptată spre a face statul să funcționeze mai bine”.

Fără evaluări de miniștri

”Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu, chiar dacă am opinii personale despre fiecare ministru, dar această opinie o voi spune premierului, în măsura în care mă întreabă. Nu m-a întrebat până acum. Asta cu evaluările la șase luni, sincer, sunt un pic sceptic. Până la urmă este o coaliție, fiecare partid are, evident și pe bună dreptate, o mândrie, că vrea să își păstreze oamenii, că vrea să arate că are oamenii cei mai buni și cred că dovada practică de această dată este că Guvernul a făcut față acestor crize de până acum”.

După cinci luni, guvernul Ciucă e cel mai stabil

”Atunci când am încurajat formarea acestei coaliții, lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul este cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii destul de mulți ani. Imaginați-vă cum ar fi arătat România, în perioadă de război la graniță, criză energetică, criză economică, inflație, cu un guvern subțire, care se impune greu. Deci cred că nu stăm rău în această etapă și de aceea, sincer, nu aș recomanda așa niște evaluări acum, în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniștri nu performează, premierul are oricând la dispoziție texte constituționale să solicite schimbarea lui și asta este. Nu cred că ne face bine o mare discuție mare, care e mai bun ministru și care este mai slab ministru”.

Coaliția Highlander

”Eu cred că această coaliție va rezista până în 2024. Dacă vor fi candidați comuni sau nu, nu s-a discutat din câte știu eu, și cam știu ce se discută. Este o variantă. Este evident și cealaltă variantă, ca fiecare să meargă pe lista proprie, însă între partide să existe înțelegerea să se continue și după alegeri această coaliție”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. ‘Putin’s war has cut off crucial sources of food,’ Biden said. He pointed to 20 million tons of grain stuck in Ukrainian silos.
  Ukraine and Russia are both top grain exporters.
  Biden’s economy is ‘ultra-unaffordable’ Kevin McCarthy…
  ‘Guess what? Those tons don’t get to market an awful lot of people in Africa are going to starve to death,’ said Biden.
  wuhannis umbla cu ea in gura direct de la licurici

 2. Credeati ca nu e unul mai tampit decat Joseph Robinette Biden. Uite ca se poate.

 3. Când se vor apropia midterms din SUA – in noiembrie anul asta – probabil vom afla ca și Donald Trump e de vina pentru inflatia și criza economica din 2022. Dincolo de asta, și citind printre rânduri declarația domnului președinte, aflam ca guvernul Ciuca este cel mai ,,stabil și competent” cabinet de la guvernul Boc încoace. Care pentru PNL și pentru popularii europeni reprezinta etalonul in materie de bună guvernare. Inseamna ca stam bine și n-avem a ne teme de nimic!

 4. Pai, daca mantra lui actuala e ¨Putin e de vina¨, ne asteptam, ca, la anul sa faca o alianta cu Putin si Rusia spre ¨binele tarisoarei¨…asta, ca sa nu ne amintim sprijinul electoral rusesc (si ucrainean, dar nici China nu-i pute, daca-i ¨cumpara¨ elucubratiile tiparite), care ni l-a proptit in fruntea tarii…In sfarsit avem presedinte reprezentativ, mai sluga, mai analfabet functional, mai mincinos si mai hot decat el, doar societatea pe care-o pastoreste e…asta-l face pe Basescu sa para (din avion, totusi) om

 5. Economia globală era oricum pe marginea prăpastiei. Pulin a tremurat ca prostul și a mutat cu refuting. Va fi jale în lumea largă, dar în Rusia nu va mai fi nici măcar frig.

  • Îţi bate viscolul între urechi, de prost ce eşti, Puli-n gât şi-n cap!

   • Te alinți sugând pula!

    Putin are cucul flasc, se duce săracul, poți să i-o sugi până ți se usucă gura că lui nu i se mai scoală.

    • Scursură, scârnăvie şi murdărie „made in Ukraine“!

     • Sugi pula cât vrei, Pulin rămâne un bou criminal.

      Papagalul sovietic și-a tras și a noua țară pe frontul de est al NATO. :)))))))

     • „V. Pulin“ care postează în convulsii pe aici, este un căcat cretin şi oligofren, un impotent cu scula bleagă şi cu sloboz în borş la cap, în loc de creier, care n-a futut nimic în viaţa lui decât pe mă-sa, când a prins-o bolândă la pat, după care l-a futut tot batalionul Azov pe el. N-are argumente ci doar pula-n gură şi în cap, că i-au fecundat creierii toţi avortonii planetei înregimentaţi în Azov, de cât s-au slobozit în el, curvă de pripas, zdreanţa bulangiilor care s-au pişat pe el şi s-au căcat în gura lui, de-i iese din ea preaplinul vărsat pe-aici. „Pulin“ e o zdreanţă penală din Batalionul Azov – Ucraina, refugiat în România din laşitate şi de la prea mult spart în gură şi în cur.
      Marş înapoi la canalul de scursuri Azov, în Ucraina, „Pulin“ zdreanţă penală.

     • Sugi pula cât vrei, Pulin rămâne un bou criminal.

     • Eşti un căcat cretin cu capu’ „puli-n” dos, impotent la propriu şi la figurat. D-aia nu poţi avea argumente ci doar pula-n gură şi în cap. Ţi-au fecundat creierii toţi avortonii planetei în căutare de cretini ca tine, de cât s-au slobozit în tine, curvo de pripas. Apoi s-au pişat pe tine şi s-au căcat în gura ta, de-aia îţi iese din ea preaplinul din care verşi pe-aici, neargumentat. Marş la canal, la AZOV, „Pulin“ zdreanţă penală.

     • Atât meriți, zdreanță sovietică! Sugi pula! :))))))))))

     • Ucraina este încă Uniunea Sovietică, nu Rusia, Pulin, impostorule, cum v-am mai zis:
      *„Ucraina modernă a fost creată ca un stat artificial în întregime de Rusia bolşevică, comunistă, cu ocazia «revoluţiei» din 1917… Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a încorporat în Uniunea Sovietică şi a transferat Ucrainei câteva teritorii care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei… Iar în 1954, din anumite motive, Hruşciov a luat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, aşa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice moderne… care a dezavantajat Rusia… [iar] principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greşite“. (Vladimir Putin, 22 februarie 2022)

 6. Sa citim din Cotidianul”
  „Există și consumatori fericiți. Gospodăriile din Budapesta au plătit în aprilie cel mai scăzut preţ la gaze în rândul capitalelor din Uniunea Europeană, conform datelor publicate de Autoritatea de Reglementare a Energiei şi Utilităţilor Publice din Ungaria (MEKH), care a analizat 24 de capitale din UE plus Belgrad, transmite MTI, preluată de Agerpres.

  Cel mai mic preţ din UE la gaze naturale, de 2,79 euro/100 kWh, a fost plătit de locuitorii capitalei Ungariei, preţul mediu în cele 24 de oraşe fiind de 12,69 euro/100 kWh, de patru ori mai ridicat decât în Ungaria, susţine MEKH.”

  Deci nu Putin este de vina ci dementii din Occident si Iohannis, PSD + PNL, aceleasi mizerii.

  • Atunci să susținem cu toții căsăpirea ucrainienilor pentru un discount la gaz.
   Și Orban se apropie de 3 decenii la putere. Inerent va visa o Ungarie mare. Parcă și văd că ardelenii vor avea facturi mai mici la gaz. :)))))))))))

   • Sugi pula lu Zelenski, căcatule „Pulin”, şi te-a spart din pulă la cap batalionul Azov.

 7. Nu, ba !
  Tu esti de vina si ar trebui sa te facem sa suporti consecintele !!!
  Iohan, pina la urma vei plati daca nu te ascunzu intre fratii tai nazisti !!!
  Vei plati !!!

 8. Mai știe careva ceva despre asaltul marelui imperiu sovietic asupra uzinei din Mariupol?

  hahahahahahahahahahaha, imperiul pulii, hahahahahahahahahahaha

  • Da, stiu eu. Am vazut clipuri ale nazistilor din beciuri cu membre putrezite sau deja amputate. Niste ticalosi.

 9. „Vladimir Pulin“, care postează în spasme şi convulsii pe aici, este un căcat cretin şi oligofren, un impotent cu scula bleagă şi cu sloboz în borş la cap, în loc de creier, care n-a futut nimic în viaţa lui decât pe mă-sa, când a prins-o bolândă la pat, după care l-a futut tot batalionul Azov pe el. N-are argumente ci doar pula-n gură şi în cap, că i-au fecundat creierii toţi avortonii planetei înregimentaţi în Azov, de cât s-au slobozit în el, curvă de pripas, zdreanţa bulangiilor care s-au pişat pe el şi s-au căcat în gura lui, de-i iese din ea preaplinul vărsat pe-aici. „Pulin“ e o zdreanţă penală din Batalionul Azov – Ucraina, refugiat în România din laşitate şi de la prea mult spart în gură şi în cur.
  Marş înapoi la canalul de scursuri Azov, în Ucraina, „Pulin“ zdreanţă penală.

 10. S-au slobozit la gura golanii impresionati de drama Ucrainei .Porcilor!

 11. De vina este doar el. De 8 ani de zile, cu guvernele lui, cu #-iștii pe care ii conducea, cu justitia lui, cu SRI-ul lui, cu aservirea fata de americani, cu alocarea de sume enorme catre armata – ca sa cumpere rable, catre servicii, cu o agricultura jalnica, cu educatia la pamant, cu nepasarea lui si ș.a.m.d. a impins țara spre dezastru. Acum incearca sa lege soarta noastra de soarta unei tari dubioase si putred de corupte cum este Ucraina. Nu ne intereseaza pe noi ce pățesc ăia. Nu avem noi legatura cu razboiul lui Putin. Pana acum 2 ani, de vina era PE-SE-DE, acum a schimbat vinovatul. Este un teleghidat, joaca numai dupa cum ii cântă altii, dar pe seama noastra. Avem un presedinte care nu are un dram de demnitate si de onoare, nu are curaj, e doar un laș avid de putere care ocroteste interesele altora.

 12. Nu Putin, ci Geta eeste de vina ca ne-a paradit chiuveta.
  Daca folosea „Mister Musculo” si nu ghiolbanisul, poate o desfunda.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998