CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: Complotul din PSD e mafiot. E insa si securistic?!

5 comentarii / 4290 vizualizări / 19 septembrie 2018

Două intervenții publice – a lui Mihai Tudose și a lui Dan Tudorache – au schițat imaginea Complotului din PSD pentru răsturnarea lui Liviu Dragnea.

Nu întîmplător cei doi au fost puși să vorbească despre Scrisoare:

1) Nu sînt membri ai CexN și deci nu pot fi suspectați c-ar fi semnat Documentul.

2) Sînt agățați de Sistemul Instituțiile de forță.

Mihai Tudose e un devotat cu trup și suflet al SRI. A vrut să facă din Guvernul României o anticameră în care sergenții majori mesianici să-și lustruiască cizmele înainte de a intra la șefii lor. Dan Tudorache e agățat cu dosare grele de corupție. Cel mai slab primar de sector unu din Istoria Capitalei (locuiesc în sectorul unu), el s-a preocupat exclusiv doar de afaceri dubioase. Cea mai scandaloasă rămîne afacerea de spălare de bani prin intermediul așa zisului ziar de un milion de euro al unei Primării de sector. Ca și Robert Negoiță e un corupt care speră să scape de dosare dind din coadă în fața Băieților.

Din zicerile celor doi, din ce-am mai aflat eu pe surse, e vorba de un Complot tipic unui partid care și-a executat liderii prin hoteluri, prin restaurante, prin camere de bordel și prin boscheți. Un grup condus de un vajnic ofițer acoperit al SRI strînge în secret semnături prin care încearcă să-i angajeze pe membrii CexN în perspectiva unei ședințe cruciale. Se plănuiește ca la această ședință, dînd curs semnăturilor obținute de omul SRI, o majoritate să-i ceară lui Liviu Dragnea demisia.

Drept instituție de presă prin care lucrează în principal complotiștii le-a fost recomandată de SRI Realitatea Tv.

Cozmin Gușă e un fel de consultant al Complotiștilor.

Am serioase îndoieli că pe gratis.

Am fost, sînt și voi fi un adversar înrăit al lucrăturilor de tip mafiot din interiorul partidelor.

Cum am fost și sînt un adversar înrăit al oricărei conspirații politico-mediatice.

Am plecat în 2009 de la Trustul Antena cînd mi-am dat seama că puteam fi folosit fără să vreau în Conspirația împotriva lui Traian Băsescu.

Felul în care conduce PSD Liviu Dragnea e de neacceptat. Am scris despre asta zeci de editoriale, din ianuarie 2017 pînă acum.

Nu mai reiau argumentele invocate.

Asta nu înseamnă că e acceptabil felul eminamente mafiot prin care se încearcă debarcarea lui Liviu Dragnea.

Cu liste secrete ținute prin seifuri, cu negustorii de tip mafiot, cu jocul dublu, de mafioți, al Complotiștilor, care public ziua neagă orice Complot, iar noaptea se întîlnesc prin boschei pentru a mai face rost de o semnătură, cu folosirea Diviziei Presă a SRI pentru manipulări și intoxicări.

Dacă există nemulțumiri față de felul în care Liviu Dragnea conduce PSD și țara, față de politica PSD ca formațiune de guvernămînt, ele trebuie să ia înfățișarea unei Acțiuni publice. Scrisoarea deschisă, dacă există, trebuie dată publicității. Cei care au semnat-o se cuvenea să-și asume gestul în public și, evident, să argumenteze de ce trebuie să demisioneze Liviu Dragnea.

Ce încredere minimă pot avea eu în buna credință a Complotiștilor cîtă vreme ei acționează în chip mafiot?

Ce încredere aș putea avea eu în curajul acestor politicieni de a reprezenta cu demnitate interesele naționale ale României cîtă vreme ei nu îndrăznesc să-l înfrunte deschis pe Liviu Dragnea?

Cine-mi garantează mie, cetățean al unei țări democrate, în care transparența e condiția fundamentală a politicianului și a demnitarului, că locul lui Liviu Dragnea nu va fi luat de lideri PSD dispuși să conducă PSD nu altfel decît Liviu Drangea?

Presupun că unul dintre motivele nemulțumirii Complotiștilor se referă la secretomania care definește deciziile luate de Liviu Dragnea.

Diferă cu ceva de felul în care acționează Liviu Dragnea de felul în care acționează Complotiștii?

Știu ceva despre această Operațiune activul, membrii PSD, electoratul?

PSD e partid de guvernămînt.

Ceea ce se întîmplă în acest partid are efecte vizibile asupra întregii țări.

Astfel stînd lucrurile n-ar trebui să știe și opinia publică de Operațiunea Debarcarea lui Liviu Dragnea?

Complotiștii și-au propus obținerea unui vot în CExN prin care Liviu Dragnea să fie forțat să-și dea demisia.

Nu să fie demis, deoarece Liviu Dragnea e ales de toți membrii PSD, potrivit statutului, ci să-și dea el demisia.

Sînt ținute în secret semnăturile și manevrele din cadrul Planului.

La rîndu-i, Liviu Dragnea știe de Complot.

Brav PSD-ist, nici el nu aduce întîmplările din PSD în lumina opiniei publice.

Preferă și el acțiunea secretă, lucrătura de tip mafiot.

Credincios tezei potrivit căreia partidele din România trebuie să devină în fine partide politice în democrație și nu partide politice în dictatură sau mai rău găști mafiote, aș vrea să știu din așa-zisa Scrisoare, nu semnăturile, ci partea prin care se justifică necesitatea ca Liviu Dragnea să demisioneze.

Cum nici unul dintre Complotiști nu-și asumă rebeliunea fățișă față de Liviu Dragnea, preferînd să-l pupe în fund în public și să-i pregătească otrava în culise, am apelat la singurele documente publice ale Complotiștilor din PSD:

Scrisoarea trimisă de Gabriela Firea membrilor PSD precum și intervențiile la Tv.

Din cîte dezvăluie Divizia Presă a SRI, printre semnatari se numără și Gabriela Firea.

Am urmărit cu atenție toate intervențiile Gabrielei Firea din spațiul public, pentru a vedea ce-i reproșează Complotiștii lui Liviu Dragnea in punctul de vedere al politicii asumate de PSD sub conducerea sa.

După cîștigarea alegerilor, Liviu Dragnea și-a pus amprenta asupra politicii duse de PSD ca partid de Guvernămînt.

Ce cred Complotiștii despre această politică?

Liviu Dragnea a fost criticat că nu se consultă cu activul PSD cînd ia o decizie.

O acuzație falsă.

Liviu Dragnea a supus toate deciziile sale CExN, inclusiv cele dezastruoase privind căderea a două guverne.

Toate deciziile sale au fost votate în unanimitate.

În primul rînd al unanimității s-au aflat Complotiștii de acum.

Dacă nu erau de acord cu deciziile lui Liviu Dragnea, de ce n-au votat împotrivă? De ce nu s-au delimitat public de deciziile lui Liviu Dragnea?

O altă obiecție adusă politicii PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea se referă la relația partidului de Guvernămînt cu minoritatea din Parlament și din stradă.

De acord cu Gabriela Firea că PSD-ul condus de Liviu Dragnea s-a purtat și se poartă cu o aroganță incalificabilă.

De acord cu Gabriela Firea că sub conducerea lui Liviu Dragnea PSD n-a mai fost bunul administrator de altădată.

Guvernarea PSD a fost și este un dezastru.

Din iscodirea acestor intervenții ale purtătorului de cuvînt, al Complotiștilor, înțeleg că după debarcarea lui Liviu Dragnea vor avea loc schimbări majore în politica PSD.

Sub conducerea lui Liviu Dragnea PSD a dus un război pe viață și pe moarte cu Sistemul Instituțiilor de forță care a condus țara în timpul regimului Băsescu și, evident, și după aceea în cei patru ani de mandat ai lui Klaus Iohannis.

Cu multe șovăieli și, evident, cu unele exagerări, PSD-ul condus de Liviu Dragnea a obținut unele succese în punerea Sistemului cu botul pe labe.

Au fost votate Legi ale Justiției, care fac imposibilă sau măcar fac mai dificilă folosirea Justiției pentru jocurile murdare în politică ale Sistemului.

A fost debarcată sinistra Codruța Kovesi și s-ar putea să fie debarcat și ultimul maseur al lui Klaus Iohannis, procurorul comunist Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției e pe cale să facă realități din litera pînă acum moartă a articolului constituțional care prevede autoritatea ministrului asupra procurorilor.

Au fost denunțate Protocoalele ilegale prin care SRI a reușit să facă din magistrați ordonanțe tălîmbe ale sergenților majori mesianici din Servicii.

Războiul e tot mai greu de dus.

O dovedesc anchetele politice inițiate de Parchetul General, boicotarea unei Legi a Justiției de către ÎCCJ, un fel de stat în stat în statul nostru de drept, mizeria prin care SPP-ul lui Klaus Iohannis a lucrat-o pe Viorica Dăncilă în cazul de pe aeroportul Băneasa, aberația că nici acum procurorii nu s-au pronunțat în dosarul Înaltă trădare, deși nu mai mult și se face jumate de an de la deschidere.

Unele succese înregistrate de PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea în Războiul cu Sistemul au stîrnit reacția furibundă a lui Klaus Iohannis.

Despre acest aspect, definitoriu al politicii PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea, Complotiștii n-au suflat și nu suflă un cuvînt. (citește mai mult aici)

ION CRISTOIU

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Lasati-l bah pe Dragnea sa ramana la conducerea PSD ca in curand o sa va conduca din puscarie. Tot ca mafiotii, nu?

  • Așa puteam să-i mandatăm pe viață pe Coldea, Dumbravă, Kovesi, Băsescu sau Iohannis.
   Important e să faceți un heirup mai mare cât să vă expuneți toți securiștii. :)

 2. E clar ca sistemul a invins si de acum încolo nu mai e nicio speranță ca scăpăm de el… romania e oficial stat securist!

 3. Firea, Tudose, Negoita, Tudorache si altii ca ei sunt fie niste ticalosi ordinari, daca presteaza pentru servicii, fie niste prosti autentici care cred ca daca scuipa in sus nu cade pe ei.

  • Șantajul e principala armă a SRI.
   O justiție reformată i-ar lăsa fără clienți. N-ar mai rămâne decât băiatul cu butelie, 2 irakieni, grupul de pakistanezi și chinezul din valiză. Adică se închide SRI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998