CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: Cum a ratat Klaus Iohannis o carieră strălucită în PSD

3 comentarii / 4827 vizualizări / 23 octombrie 2019

O dată căzut PSD de la Putere, Klaus Iohannis ne-a anunțat că acest lucru nu-i suficient. PSD trebuie să dispară de pe scena politică a țării. PSD a fost timp de 30 de ani un dezastru pentru România.

Teza e reluată în cazanul de apă chioară care e așa zisa platformă electorală de 88 de pagini, cu poze, postată de echipa de campanie a lui Klaus Iohannis pe internet sub titlul Împreună pentru România normală.

Ce nu știu românii, pentru că au memorie scurtă, e că la o adică, dacă i-ar fi mers niște treburi lui Klaus Iohannis în 2009 și în 2014, el s-ar fi numărat printre cei scoși din viața politică a țării.

Nu de alta, dar a fost cît pe-aci în 2009 și în 2014, ca actualul mîncător de PSD-iști să facă o carieră frumoasă în guvernele PSD-iste.

Klaus Iohannis a rămas în istoria vorbelor de duh prin acel răspuns Ghinion dat la întrebarea Cum dracu de alți profesori de Fizică din țara asta n-au dobîndit din meditații atîtea case în buricul tîrgului ca Klaus Iohannis: Ghinion.

La vremea respectivă, doar mult invocatul Ghinion a făcut ca Klaus Iohannis să rateze o carieră strălucită în regimurile PSD.

El a vrut, s-a zbătut, dar întîmplările i-au dat peste nas.

Azi, cînd el pune la cale distrugerea PSD ne dăm seama că n-a avut ghinion, ci noroc.

Pentru 2009 aș începe cu o amintire.

Amintită într-un editorial din Evenimentul zilei din 21 februarie 2013:

„Duminică, 18 octombrie 2009. Sînt plecat de la Antena 3 încă din vară, cînd mirosisem riscul de a fi folosit, în antipatia mea sinceră faţă de Traian Băsescu, pe post de rotiţă dinţată în noua şi ampla maşinărie numită Coaliţia de la Grivco.

Şi cum n-am suportat de-a lungul vieţii să fac parte din conspiraţii împotriva cuiva, le-am zis Adio! celor de la Intact şi m-am întors la cărţile mele. Pentru a le acorda mai mult timp, fireşte. De părăsit cu totul nu le-am părăsit niciodată.

Eram, aşadar, în studio la Realitatea Tv, postul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Părintele FNI se concubinase cu Părintele Dunărea, Dan Voiculescu, în Coaliţia politico-mediatică Jos Băsescu! Cum însă nu aveam o emisiune seară de seară, ca la Antena 3, şi cum mi se respecta dreptul de a refuza persoane care mă dezgustau, acceptam din cînd în cînd invitaţia.

Se discuta despre propunerea Coaliţiei politico-mediatice de la Grivco de a fi desemnat drept premier Klaus Iohannis. Numele nu-mi spunea mare lucru. Primarul Sibiului. Păi, România e o ţară de primari. Dintre ei singurul care contează e primarul Bucureştilor. Nu-mi spunea mare lucru nici faptul că era neamţ. Ştiam din viaţă şi din cărţi că a fi neamţ nu presupune, în chip automat, a fi mai cinstit decît un român. Mai ales cînd erai neamţ din Romînia, ţară al cărei văzduh e impregnat de microbul şmecheriei. Ştiam ce zisese Manckensen, în 1918, după retragerea din Bucureşti:

V-am adus nişte nemţi şi mă întorc acasă cu nişte porci!

Dar, mă rog! varianta cu Klaus Iohannis premier mi se părea posibilă. Un administrator de urbe e mai bun ca administrator al țării decît un administrator de palavre.

Tocmai ziceam asta, cînd, deodată, moderatoarea, teleghidată prin cască, a făcut o faţă de parcă tocmai atunci șîi dăduse seama că a rămas gravidă fără să vrea:

Întrerupem emisiunea pentru o transmisie în direct!

Hait! mi-am zis.

Întreruperea unui taifas în studio înseamnă un fapt ieşit din comun întîmplat în realitate.

Ca, de exemplu, a doua venire a lui Isus pe Pămînt.

Nu, nu era a doua venire a lui Isus pe Pămînt!

Era prima venire a lui Klaus Iohannis la Bucureşti! (citiți mai mult AICI)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Mai ar fi ceva de evidentiat. Putina lume stie cati bani a bagat in Primaria Sibiu guvernarea PSD a lui Adrian Nastase ca sa-i creieze imaginea de „neamt gospodar” lui Iohannis.

    • Foarte bine a facut guvernarea PSD ca a bagat banii in primaria Sibiu. Una dintre putinele realizari ale guvernarii Nastase.

  2. Mai degraba sa dispara iohanis si sibiul lui, TOT, ca sa scapam de ciuma teutona !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998