CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Ion Cristoiu, despre aliatii României si conflictele Președinte-Premier

2 comentarii / 2376 vizualizări / 13 iunie 2015

”Am comentat, într-un număr anterior al Evz, felul umilitor în care ambasadele de la București ale unor țrăi occidentale se poartă de parcă România n-ar fi în 2015, ci în 1856, cînd Congresul de Paris a pus sub tutela câtorva țări europene – Austria, Franța, Rusia, Anglia, Sardinia, Prusia – cele două țări românești.

Momente care țin exclusiv de politica noastră internă sunt comentate părtinitor, după românii sau româncele cu care ambasadorii au legături, nu de puține ori unii ambasadori dau buzna peste autoritățile noastre și bat cu pumnul în masă. Cel al Austriei a devenit chiar obraznic în lobby-ul dubios făcut firmei austriece care a jefuit pădurile românești.

E drept că în multe cazuri, ambasadorii respectivi dau curs întrebărilor despre politica noastră internă venite din partea unei anumite părți a presei noastre, mai precis a unor jurnaliști care ling pînă și trotuarul cu gheretă din fața ambasadei occidentale, numai să aibă onoarea de a fi primiți fie și de bucătăreasa ambasadorului și omeniți cu un whisky.

Criza politică declanșată de conflictul dintre președinte și premier a provocat reacțiile unor ambasadori occidentali, a celor care de regulă se implică nediplomatic în controversele din politica noastră internă” scrie analistul Ion Cristoiu, pe blogul propriu. Mai multe AICI.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ambasadele unor puteri occidentale au aceiasi atitudine si discurs ca Monica Macovei. Din aceasta cauza sunt foarte antipatice.

  2. vad ca bti si cristoiu se promoveaza reciproc pe site-urile lor

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998