CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Ion Cristoiu despre Renate Weber: ”Personalitatea nr.1 a anului!”

8 comentarii / 3678 vizualizări / 6 ianuarie 2021

”Dacă aș conduce un Trust de presă i-aș acorda fără să clipesc diploma de Personalitatea numărul unu a anului” scrie analistul Ion Cristoiu despre Avocatul Poporului, Renate Weber, într-un material postat pe blogul propriu.

”Declanșarea Crizei Coronavirus a însemnat și în România limitarea de către regim a libertăților individuale. Dar nu numai atît. Declanșarea Crizei a însemnat și punerea la îndoială a chiar democrației. Repet, în aplauzele Poporului. În acest context, multe instituții ale statului de drept din România – presa, parlamentul, Opoziția s-au trezit intimidate de fericirea Poporului de a fi călărit în chip antidemocratic. A semnala abuzurile Puterii, emiterea unor documente neconstituționale, crearea cadrului pentru furt din avutul statului, a denunța cenzurarea presei au devenit în România un act de curaj. Prin sesizarea CCR pe 16 aprilie 2020, Avocatul poporului și prin decizia de miercuri, 6 mai 2020, CCR au demonstrat că sînt instituțiile care nu se lasă șantajate de manipularea opiniei publice în favoarea exercițiilor antidemocratice. Riscînd să fie calomniate, amenințate de politrucii puterii, de presa Miluită, de mașinăria Serviciilor de pe rețelele sociale, cele două instituții au atacat deciziile prin care regimul Iohannis folosind drept pretext pericolul Coronavirus s-au dedat la un exercițiu de dictatură. Un asemenea fapt nu poate fi decît salutat drept concretizarea învățăturii că Nasc și în România lui Coronavirus adepți curajoși ai democrației. Ai democrației pe care n-o poate pune la îndoială nici măcar Apocalipsa.”

Cele două instituții și-au asumat un risc imens:
Cel de a fi țintele unei campanii de terfelire din partea Puterii – Guvern, Președinție, lideri PNL, Presa miluită, ONG-uri mituite – cum rar s-a mai întîmplat în postdecembrism.

Dacă ar fi să compar curajul celor două instituții, de departe cel asumat de Avocatul Poporului ocupă primul loc. Fără a diminua curajul CCR, nu trebuie să uităm că:
1. Avocatul Poporului e reprezentat de o singură persoană: Renate Weber.
CCR însemna 9 persoane.
Altfel primești valul de atacuri, de mîrlănii, de acuzații, de insulte, de punere la îndoială cînd ești un grup și altfel cînd ești o singură persoană.

Dar nu numai atît.
O întreagă campanie condusă de premierul de atunci, Ludovic Orban, a vizat înlocuirea Renatei Weber. Ea continuă și acum, ba chiar a devenit mai periculoasă după venirea la Putere a Gărzilor Roșii maoiste, cum le-am putea spune demnitarilor și parlamentarilor USRPLUS. Și CCR e vizată. Numai că în cazul CCR se cere desființarea instituției. Lucru dificil dacă ne gîndim că trebuie modificată Constituția. În cazul Renatei Weber demiterea e mai simplă. Firește, Renate Weber și-a îndeplinit exemplar îndatoririle din fișa postului. Avocatul Poporului e Avocatul cetățenilor și nu al statului. Putea însă să nu facă nimic, văzînd în postul respectiv o sinecură. Și cum în România a-ți îndeplini îndatoririle din fișa postului e un act de mare curaj, mai ales cînd îndeplinirea intră în conflict cu tendințele dictatoriale ale Puterii, Renate Weber e o veritabilă eroină.
2. Renate Weber e cea care a avut inițiativa de a contesta Ordonanța de urgență asumîndu-și riscul de a intra prima în conflict cu întreaga mașinărie a regimului. De aceea, Renate Weber e cea care s-a confruntat prima cu campania de pedepsire pentru c-a îndrăznit.

Sînt doar cîteva argumente pentru a o declara pe Renate Weber personalitatea numărul unu a anului 2020.
Argumente cruciale pentru că nimic nu e mai riscant pentru o personalitate decît să înfrunte nu numai dictatura Puterii, dar și complicitatea propriului popor cu Puterea” puncteză reputatul analist. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Garzile Rosii maoiste : bravo dl Cristoiu , desi nu va simpatizez , aici ati nimerit-o !
  Abia astept ca tinerii si mai coptii conationali care au votat tot intr-o veselie neomarxistii sa simta pe pielea lor consecintele !

  • Oricum s-ar fi ajuns aici, important era ca Securitatea să deconteze pe deplin o guvernare stalinistă cu prostovani! :))))))

 2. Primul argument e ca a fost pusa acolo de tataie Tariceanu cu acceptul PSD-Dragnea, deci e un om al ratatilor. Normal ca e nr. 1 daca reprezinta pe cineva care nu mai reprezinta pe nimeni si totusi e ramasa in functie. Pesemne ca e functia nu e mare lucru in economia puterii, e un fel de slujnicuta a CCR, care le aduce alora cate o dulceata si un serbet.

  Uitati aici mostra de lingusitor la maistrul Cristoiu: „Fără a diminua curajul CCR, nu trebuie să uităm că Avocatul Poporului e …”

  Le pupa pe amandoua in kur, sa nu cumva sa se supere careva la ar fost minimizat de ditamai maistrul de presa. Nu degeaba l-au pus aia sa stea in 4 labe la Scanteia Tineretului, maistrul in devenire era talentat de tanar.

  • Eh, ar mai fi și CCR și Securitatea ar avea cam tot, dar așa are doar muie!

 3. pransess farenato, esti idiot, amice!

  • Copippeistărul Franklin postează haotic..
   Bine, tot mai trimite sms-uri de hărțuire.

 4. Parerile coroiului, zero taiat!!!!!

  • Panaramă securistă, ești prost de puți! :))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998