CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: ”Elena Basescu trebuie sa se inscrie in cursa pentru Parlament”

0 comentarii / 1909 vizualizări / 4 aprilie 2014

Reputatul analist politic Ion Cristoiu o sfătuiește pe Elena Băsescu să se înscrie în cursa pentru cele cîteva colegii libere din Parlament, la alegerile parțiale programate pe 25 mai, considerînd că, dacă dorește să-și continue cariera, ar fi un ”excelent exercițiu de politician”

”Neglijate de politicieni și de presă, aceste alegeri, care pun în joc șase colegii, patru de deputați și două de senatori, ar putea fi pentru partide un test al capitalului electoral” afirmă analistul, pe blogul propriu. ”Grație unei Ordonanțe de urgență, guvernul Ponta dă posibilitatea ca la scrutin să participe și partide neparlamentare.

Pentru PMP, formațiune căreia pare să i se făcut cadou Ordonanța, deși ea a vizat măcinarea Dreptei, alegerile parțiale pot fi un moment de tresărire electorală. Dat fiind că Elena Băsescu a devenit membră PMP, nu văd ce-ar împiedica-o să candideze la colegiul din București, vacantat prin demisia lui Dan Voiculescu(…) Aș sfătui-o pe Elena Băsescu să se înscrie în cursă. La europarlamentare, votul pe listă putea aduce acuzația de nepotism.

La alegerile parțiale, votul uninominal nu numai că o scutește pe Elena Băsescu de această acuzație, dar, mai mult, ar fi pentru ea un excelent exercițiu de politician. Firește, dacă vrea să facă mai departe politică. Și chiar dacă ar pierde, pentru ea, încercarea ar însemna debutul în politica adevărată. Ca să nu mai spun că pentru PMP, indiferent de rezultat, candidatura Ebei ar fi un excelent prilej de ieșire în față prin tărăboiul iscat” mai spune analistul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998