CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: Kovesi va fi data uitarii peste vreo saptamina

3 comentarii / 4635 vizualizări / 10 iulie 2018

Analistul Ion Cristoiu, despre un paradox românesc tipic: deși a beneficiat de un cult al personalității unic de la Nicolae Ceaușescu încoace, fosta șefă a DNA, Laura Kovesi, va fi dată curînd uitării, Într-un interviu dat azi Mediafax, Cristoiu mai spune că președintele Iohannis a refuzat să facă personal anunțul revocării în semn de dispreț față de Kovesi.

”Trebuie să purcedem de urgenţă la o analiză obiectivă a aberaţiei prin care în România a ajuns ca un simplu procuror adjunct al Parchetului General să devină stat în stat şi să fie mai greu de demis decât Nicolae Ceuşescu. Să se bucure de un cult al personalităţii şi să sfârşească printr-o imagine incredibilă cu procurorii DNA în spate şi avertizându-ne că plecarea ei înseamnă prăbuşirea României.Cum a ajuns persoana Laura Codruţa Kovesi la o asemenea ipostază, nu este prea greu de explicat când distinşii intelectuali ai neamului te alintă Slujirea Nefertiti, Nepreţuita, ai impresia că eşti de neînlocuit. De neînţeles este, şi o spun cu toată responsabilitatea, faptul că în România lui 2018 s-a putut manifesta drept cel mai puternic om din stat nu preşedintele, nu premierul, nu vreun lider al Parlamentului, ci, repet, un procuror adjunct al Parchetului General. Asta trebuie să vedem ce mecanisme, inclusiv ilegale, au dus la crearea acestei ipostaze de neînchipuit într-o democraţie” afirmă analistul.

”Cred că va fi uitată în stilul românesc, după vreo săptămână. Deja se văd unele semne. Vreau să fac însă o remarcă importantă, felul în care a procedat Klaus Iohannis. În cazul Florian Coldea, a ieşit el şi a făcut declaraţii de presă. Faptul că a pus purtătorul de cuvânt să citească textul şi-a găsit explicaţia din partea multora pentru o preocupare a lui Klaus Iohannis de a nu-i fi afectată imaginea pronunţând revocarea. Eu îl cunosc mai bine pe Klaus Iohannis şi pun pariu că a fost vorba despre un gest de mare dispreţ şi mare ranchiună a lui Klaus Iohannis. Din câte intuiesc, s-au trimis numeroase semnale să demisioneze (n.r.: Laura Codruţa Kovesi), cum era normal. Faptul că nu a demisionat l-a scos din sărite pe Iohannis şi să te ferească Dumnezeu de un Iohannis scos din sărite de o slugă, eu aşa interpretez gestul. A vrut să îi arate lui Kovesi că nu catadicseşte să anunţe el. A pus purtătorul de cuvânt. Ce vreţi mai mare gest de dispreţ faţă de nepreţuita Laura Codruţa Kovesi?” conchide Ion Cristoiu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Nu Dragnea, ci Kovesi este dusmanul politic real pentru Iohanis la alegerile din 2019.

    In consecinta, productia cinematografica Ghita Povestitorul, ejectarea lui Coldea din sistem, desecretizarea protocoalelor, obiectivitatea neobisnuita a unor judecatori cu apucaturi de calau, demiterea lui Kovesi prin purtatoarea de cuvant, sunt legate de vointa si interesele politice ale lui Iohanis care a urmarit demitizarea Faraoancei.

  2. Perseverent tu esti doar o eroare pe fata pământului. Esti mult da mult mai prost decît CRISTOIU

  3. Eu sper ca doamna K sa nu fie data uitarii, mai ales daca se va schimba , vreodata, si conducerea Parchetului General.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998