CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: ”Lui Klaus Iohannis îi pute deja Poporul român?”

2 comentarii / 3226 vizualizări / 24 decembrie 2014

Sub titlul Ce taină poate avea Klaus Iohannis cu Victor Ponta încît cei doi să stea la șușoteli între patru ochi timp de oră? crititicam într-o postare anterioară ca incalificabilă secretoșenia care a definit întîlnirea de la Ctroceni dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Atrăgeam atenția asupra unui fapt definitoriu:
Cei doi nu s-au întîlnit în calitate de soți pentru a discuta a cui nevastă e mai rea de gură, ci în calitate de demnitari de rang înalt, de reprezentanți ai două instituții capital pentru democrația de la noi: Victor Ponta e premierul României, iar Klaus Iohannis, președintele României.

Fiind vorba de o întîlnire anunțată de cei doi ca una de discutare a colaborării dintre Guvern și Președinție, nu numai faptul că ea s-a desfășurat în taină, dar și – dacă nu mai ales – faptul că Prea mult alesul președinte Klaus Iohannis n-a catadcsit să ne spună nouă, muritorilor mioritici, ce s-a discutat, ce s-a hotărît, și nu pe Facebook, alături de rîndurile despre starea papilelor sale gustative, ci printr-un Comunicat sau chiar printr-o Declarație de presă, mi s-au părut ca prime semne ale unui demnitar care și-a luat lumea în cap chiar din primele zile ale mandatului. Asta ar fi o premieră în Istoria României, dat fiind că de la Carol al II-lea, pînă la Nicolae Ceaușescu toți Conducătorii României au luat-o razna după cîțiva ani de exercițiu al Puterii.

Pe cristoiublog.ro și-au făcut apariția în ultimul timp o nouă categorie de postaci: Pro-iohanniștii.
Nu știu dacă e vorba de postaci de partid sau de postaci de sinceritate.
Sigur e că-i recunosc nu atît după simpatia față de Klaus Iohannis, cît mai ales după antipatia față de Traian Băsescu. Într-un comentariu mai amplu, pe care mi-l propun să-l fac în Evenimentul zilei, după întoarcerea la rubrica România lui Cristoiu, voi demonstra pe larg de ce simpatizanții lui Klaus Iohannis sunt mai degrabă anti-Băsescu, decît anti-Ponta.

Unul dintre simpatizanții lui Klaus Iohannis mă mustră pentru aserțiunea că noul Președinte a luat-o razna în cazul întîlnirii de la Cotroceni. Postatorul (ca să nu-i spun postacul, deoarece l-aș jigni) crede că tăcerea lui Klaus Iohannis după întîlnirea cu Victor Ponta e semnul de salutat al unui nou stil de Președinție, diferit de cel al lui Traian Băsescu, definit prin scandaluri între el și premier. Eu însă nu l-am criticat pe Klaus Iohannis, pentru că nu i-a dat un cap în gură lui Victor Ponta. Eu l-am criticat, semnalînd că și-a luat deja lumea-n cap, pentru că în 16 noiembrie 2014 românii au ieșit la urne și pentru a impune politicienilor noștri una dintre normele cruciale de conduită în lumea modernă:
Obligativitatea politicianului de a sta de vorbă cu propriul Popor, de a-i spune tot ce face și de ce face, de a-l lămuri acolo unde i se pare că n-a fost înțeles, de a convinge acolo unde i se pare că el și nu Poporul are dreptate. (Mai mult aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. ion cristoiu, nu te-ai saturat sa fii trompeta lui basescu?…asta ca sa fiu civilizata in exprimare…

  2. cristoiu, imi puti tu de departe…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998