CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Ion Cristoiu: Să fie Alexis Tsipras omul americanilor?

3 comentarii / 3080 vizualizări / 7 iulie 2015

Agenția Reuters a transmis o depeșă de la Washington despre declarația Casei Albe privind Rezultatele Referendumului din Grecia. Potrivit Agenției, în numele Administrației Obama, purtătorul de cuvînt Josh Earnest a declarat că se impune din partea Marilor Puteri Europene să rezolve rapid Criza grecească.

În ce sens?

Purtătorul de cuvînt a declarat:

„Referendumul s-a încheiat, dar viziunea noastră rămâne aceeași”.

Despre ce viziune e vorba?

Despre cea afirmată de Barack Obama în interviul acordat CNN pe 2 februarie 2015, după victoria Siryza în alegerile din Grecia din 25 ianuarie 2015.

Rugat să comenteze victoria unui partid al cărui Program electoral l-a reprezentat făgăduiala de a respinge măsurile de austeritate impuse de Germania, Barack Obama a declarat: :

„Nu poți să mai pui presiune pe țările aflate în plină recesiune. La un moment dat, este nevoie de o strategie de creștere economică pentru a-și achita datoriile. Grecia are o uriașă nevoie de reforme, dar este foarte greu să inițiezi aceste schimbări când nivelul de trai al oamenilor a scăzut deja cu 25%. Pe termen lung, sistemul politic, societatea nu pot suporta. ”

Comentînd interviul The Wall Street Journal pune punctul pe i titrînd:

Obama Expresses Sympathy for New Greek Government

Alexis Tsipras a cîștigat scrutinul la scor în defavoarea partidelor tradiționale din Grecia cu un faimos Program anti-austeritate.

Dacă ar fi să credem politrucilor români, Guvernul Alexis Tsipras e un Guvern comunist. (Ion Cristoiu – mai mult aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. cristoiu abereaza, syriza e anti NATO.

  Programul Syriza in 40 de puncte din 2012

  #40. Closure of all foreign bases in Greece and withdrawal from NATO.
  (http://links.org.au/node/2888)

  sursa: politicata wordpress com

 2. Tsipras are voie de la americani, daca nu direct, cel putin tacit.

  Daca americanii nu agreau politica facuta de Tsipras se instaura in cel mai scurt timp starea de dementa „bananiera”: apareau imediat dosare intocmite de „justitia independenta” pentru fapte numai de ea stiute, presa libera publica „stenograme” continand discutii private sau intime, Curtea Constitutionala declara referendumul neconstitutional prin publicarea unei erate, societatea civila isi punea poalele in cap pentru ca nu mai putea trai daca camatarii internationali nu vor fi platiti la zi si chiar in avans, presedintele mediator cerea instalarea „guvernului meu”, „Alina Gorghi-adis” cerea sprijinul ambasedelor americana si olandeza pentru reinstaurarea „statului de drept” iar o europarlamentara „patrioata” implora introducerea MCV-ului si sanctiuni pentru populatie din partea Uniunii Europene.

 3. referendumul a avut obiectivul de a aburi pe greci cu miasmele democratiei iluzia ca ei ca indivizi au puterea reala), de a mari datoria prin cheltuiala cu acest proces, de a declansa processul urmator acum ca popoorul a decis clar : predarea de capital fix catre unii care o sa cumpere datoria publica a Greciei.Treaba merge in continuare cum era stabilita de zionisti impperiului lor globalist : distrugerea tuturor si extinderea razboiului antiislamic.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998