Ion Cristoiu – ”Un alt fel de banditism: Cum l-au salvat pe Petre Tobă Înalții săi protectori”
2 comentarii / 2726 vizualizări / 4 decembrie 2015
Analistul Ion Cristoiu afirmă că ministrul de Interne, Petre Tobă, plagiator dovedit dar nu și ”ștampilat” oficial încă, a fost salvat de la rușine cu largul concurs al unor înalți protectori politici. Într-un material publicat azi, pe blogul propriu, el realizează o interesantă cronologie a scandalului Tobă:
”Iată faptele.
Miercuri, 25 noiembrie 2015.
Site-ul Pressone dezvăluie, sub semnătura Emiliei Șercan, că 250 de pagini din cele 390 ale tezei de doctorat a proaspătului ministru de Interne, Petre Tobă, „sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.”
Emilia Șercan e o autoritate în materie de descoperire a plagiatelor. Un prim pas către prăbușirea lui Gabriel Oprea din gloria din timpul verii a fost dezvăluirea Emiliei Șercan că lucrarea de doctorat a Generalului era suspectă de plagiat.
Spre deosebire de cazurile Victor Ponta și Gabriel Oprea, presa românească de ofițeri acoperiți și publicații sub acoperire ale Serviciilor Secrete a făcut ciocul mic în cazul Petre Tobă.
Nu de alta, dar Petre Tobă era plagiatorul nostru!
Cu toate acestea, un Scandal Petre Tobă a fost, fie și în presa independentă, cît a mai rămas din ea.
Scandalul a căpătat amploare prin dezvăluirea că ditamai doctorul în Științe Militare și Informații a trecut la bibliografie Apud drept nume de autor.
Brusc, Petre Tobă a devenit mister Apud!
Scandalul Petre Tobă a fost primul mare scandal de integritate cu care s-a confruntat premierul Dacian Cioloș.
Un Scandal cu atît mai mare cu cît Guvernul Dacian Cioloș a fost prezentat de propaganda prezidențială și mai ales de Klaus Iohannis drept emanația Străzii scîrbite de Plagiatorul Victor Ponta.
Emanatul Dacian Cioloș se confrunta astfel cu imaginea de Sfinți Mucenici a Guvernului lui Klaus Iohannis.
Joi, 26 noiembrie 2015.
Purtătorul de cuvînt al Guvernului anunță că Dosarul Tobă va fi preluat de CNE care va da un verdict:
„Obiectivul de integritate este fundamental şi un obiectiv la care premierul şi Guvernul ţin foarte mult. Dacă va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluţie. Vom vedea verdictul şi vom avea şi soluţia”.
Joi, 26 noiembrie 2015.
Ministerul Educației anunță imediat măsurile sale concrete:
„Consiliul Naţional de Etică al Ministerului Educaţiei va analiza cazul privind posibilul plagiat al lui Pere Tobă în şedinţa din 11 decembrie, indiferent dacă, până atunci va fi primită sau nu o sesizare în acest sens.”
Joi, 26 noiembrie 2015.
Dacian Cioloș reacționează la Scandalul Petre Tobă răspunzînd unei întrebări puse de Rareș Bogdan în cadrul interviului de la Realitatea Tv:
„Am cerut şi ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării comisiei de etică, care are această responsabilitate, şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce îmi spun doar unul sau altul înainte de a-mi exprima un punct de vedere în calitate de prim-ministru. Însă un lucru este foarte clar: criteriul de integritate rămâne un criteriu esenţial şi proritar, peste care nu o să treacă nici primul ministru, de la prim-ministru în jos. Deci ne-am asumat integritatea şi va rămâne acest obiectiv un obiectiv prioritar. Dar nu pot să judec un om, până când nu am elementele obiective. Cum aţi spus, domnul Tobă are versiunea dânsului şi vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă sau se infirmă.” (Mai multe aici)
Dl. Ciolos, prim-ministru tehnocrat, este un politician foarte abil.
Desi in fotografii pare mai scund, politic dl. Ciolos este cu un cap deasupra dlui Iohannis,
De viitor, mizez pe dl. Ciolos, tehnocrat+birocrat , nu pe dl. Iohannis, sase case+meditatii+ Dan Mihalache.
Pentru cei suspectati de plagiat eu le-as analiza bugetul de timp. Cind au avut timp sa studieze,sa scrie articole,sa participe la conferinte de specialitate, dind au avut timp sa citeasca,sa se documenteze, cit timp le-a luat citirea unor materiale de specialitae,etc. As mai adauga timpul pentru rezolvarea obligatiilor de serviciu,statul peste program,ca doar aveau functii importante ,participarea la sindrofii, zlle onomastice, sedinte de guvern,sedinte cu subordonatii din sistem si multe alte actiuni mincatoare de timp. Si bineintees,timpul pentru dormit,activitati casnice si altele. Foare simplu ar reiesii ca ceste persoane ,nu aveau timpul practic becesar pentru pregatirea ,redactarea,publicarea,sustinerea unei lucrari de doctorat.Timpul,cum se spune,este cea mai importanta resursa.24 de ore/zi. Cu alte resurse se mai pot face jonglerii dar cu timpul nu. Iata si o alta metoda de a verifica daca o lucrare a fost plagiata sau nu.