CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: ”Vasile Blaga a vrut sa dea o lovitura de stat”

0 comentarii / 1829 vizualizări / 28 septembrie 2010

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză spectaculoasă în legătură cu evenimentele care s-au petrecut vineri, 24 septembrie, la Palatul Cotroceni, cu prilejul manifestației de protest a polițiștilor, el susținînd că la mijloc a fost vorba de o încercare de lovitură de stat.

”Eu am văzut evenimentele din aceste zile, a fost o tentativă de puci eşuat, o mineriadă a poliţiştilor, a unei grupări transpartinice din care face parte şi domnul Vasile Blaga şi alţi lideri ai PD-L care acum tac. Şi probabil că domnul Dan Voiculescu se bazează că în perioada următoare domnul Vasile Blaga şi alţi baroni din PD-L, că la PD-L e problema, vor negocia” a afirmat analistul, la postul B1TV.
Întrebat pe ce se bazează în spusele sale, Cristoiu a declarat: ”Ca jurnalişti ne uităm la nişte evenimente şi vedem lucruri ciudate (…) E clar că în piaţă au existat nişte instigatori în diferite locuri ale acelei mulţimi. Nicio mulţime şi cu atât mai mult de poliţişti nu pleacă aşa de nebună, hai să mergem la Cotroceni. De ce la Cotroceni şi nu la Ministerul de Interne? Al doilea fapt bizar e că ei ştiau că domnul Traian Băsescu nu e la Cotroceni. Lor nu li s-a spus că domnul preşedinte nu e acolo, că nu se duceau. Şi nu li s-a spus până aproape de finalul mitingului. Deci aceasta a dus la o încălzire a mulţimii. Una e să protestezi la un palat gol şi una e să protestezi când javra ordinară stă acolo”.

”Nu e un scenariu, se va confirma.” a mai spus Cristoiu, în emisiune.
El a adăugat: ”Preşedintele ori nu ştie, ori joacă teatru. Deci scenariul era bătălia cu jandarmii. Dacă aţi văzut dumneavoastră, eu nu v-am luat în serios când trompetele spuneau, oamenii lui Vîntu pe toate posturile, domnule să facem o revoluţie. Dacă veţi vedea o serie de colegi de-ai noştri de breaslă, mie nu îmi place, dar o să îi vedeţi, chiar în ziua în care aceşti domni strigau acolo „ieşi afară javră ordinară” spuneau: dar bucureştenii, dar de ce nu ies? Pentru că neputând pe cale legală, constituţională, suspendare, au spus: domnule, trebuie să provocăm ca la Nicolae Ceauşescu. Se duc, se iau la bătaie cu jandarmii, au loc incidente. Şi la un moment dat spunem: domnul Traian Băsescu e depăşit de evenimente, trebuie să îşi dea demisia. După părerea mea ăsta a fost scenariul şi cei care au dejucat acolo au fost jandarmii”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998