CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: ”Vor veni iar minerii!”

4 comentarii / 3156 vizualizări / 18 martie 2015

Reputatul analist Ion Cristoiu face o observație interesantă, pe blogul propriu, în legătură cu unele materiale pro-SRI și DNA care apar în ultima vreme, anume faptul că, deși scrise de jurnaliști diferiți pentru organe de presă diferite, ele au aproape aceeași structură, aceleași argumente și aceleași concluzii, semn că ceva e putred în Danemarca.

”Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă lucrează la două site-uri diferite, ba chiar concurente – Ziare.com și Hotnews.ro – deși într-un punct cu o notă comună:
Amîndouă au acționari misterioși și o duc bine într-o vreme în care toate celelalte publicații o duc rău, rău de tot.

Din cîte știu nu sunt soț și soție.
Diferă și ca stil.
Ioana Ene Dogioiu, complet lipsită de har, scrie așa cum o nevestică alintată la maică-sa face plăcinte pentru bărbățel: fără sare, fără piper, fără gust.
Dan Tapalagă are ceva talent. E însă just ca un topor. Îi lipsesc nuanțele, înțelegerea vieții, desigur cînd e vorba de altcineva decît el. Pe vremea lui Dej ar fi fost consilier al Anei Pauker. Pe vremea lui Băsescu a fost consilier al Monicăi Macovei. Ceea ce cam tot aia e.

Dan Tapalagă iscălește în Hotnews de vineri, 13 martie 2015, articolul Zece metode de a submina DNA. Tot vineri, Ioana Ene Dogioiu iscălește în Ziare.com textul Cum oprim caravana infractorilor.

Deși scrise de persoane diferite, deși apar pe site-uri diferite, cele două texte seamănă seamănă izbitor, de parcă ar fi fost scrise de Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă împreună, tîmplă lîngă tîmplă, gînd lîngă gînd.

Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă tresar orgasmastic la zornăitul de cătușe, noul afrodiziac al deontoloagelor din presa anului 2015.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă sunt admiratori gălăgioși ai cuplului SRI-DNA.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă, pînă mai ieri menestreli ai lui Traian Băsescu, sunt acum menestreli ai lui Klaus Iohannis.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă pledează pentru schimbarea clasei politice de Binomul SRI-DNA.
Și Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă scriu că pe vremea lui Traian Băsescu, Florian Coldea și Codruța Kovesi, deși vedeau cu scîrbă putreziciunea regimului, n-au demisionat, deoarece au vrut să lupte din interior.

Mult mai interesant decît această comuniune de idei, rar întîlnită în presa noastră de individualități, rămîne faptul că și textul lui Dan Tapalagă și textul Ioanei Ene Dogioiu se termină cam la fel.
Al lui Dan Tapalagă:
„Nu va ramane piatra pe piatra. Aceasta clasa politica trebuie sa dispara, nu mai putem conta pe cei care de acum incolo vor fi ocupati sa-si apere averea, libertatea, banii furati, prietenii, protejatii sau complicii. Ei nu mai pot lucra pentru noi. Ori pleaca si lasa institutiile in pace, ori risca sa se trezeasca cu proteste masive de strada, care vor deveni singura solutie pentru populatie.”
Al Ioanei Ene Dogioiu:
„Si ce sa faci cand ai de ales numai intre corupti? Iesi in strada. Cand voi vedea zeci de oameni in strada, asa cum am vazut inainte de turul al doilea al prezidentialor, pentru un vot ca acela in cazul dlor Borbely si Vosganian sau pentru o oferta electorala inacceptabila, abia atunci cred ca vom avea o sansa sa ne facem bine. Pana atunci, cainii vor latra si caravana infractorilor va trece pe sub nasul Justitiei.”

Știind că atît Dan Tapalagă, cît și Ioana Ene Dogioiu au, spre deosebire de noi, ziariștii de rînd, marea fericire de a ști ce gîndesc Generalii de la SRI, citind acest două finaluri la fel, mi-am pregătit bocceaua ca s-o șterg din București:
Vor veni iar minerii!” scrie, ironic, cunoscutul gazetar.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. logic, americanii nu vor lasa ca Romania sa fie anexata de rusia, asa cum viseaza psd, ponta si sinistrul iliescu

  2. Bai fratzilor … dar ati ramas blocati tot pe Iliescu!!! Nu intelegeti ca el i-a lasat pe toti sa fure, dar acum gata e timpul sa terminam cu furaciunile!!! Ce naiba … inca nu v-ati convins ca hoti mai mari ca astia portocalii nu au fost decat poate atunci in primavara lui 1990 cand tot ei (securistii care aveau acces la banii din conturile Romaniei) au furat cateva miliarde de dolari care intrau in contul exporturilor noastre din toamna lui 1989. Toata lumea stie ca se faceau platile de catre partenerii externi si la 6 luni!!!

  3. In toata nebunia asta un singur lucru ma cutremura : in locul lui Ionel Bratianu la liberali au ajuns Blaga si Gorghiu,iar la taranisti,locurile lui Maniu si Copos sunt luate de Basescu si Pavelescu,cel cu capul supra-dimensionat.Voi cum vedeti aceste ultragieri ale politicii noastre ?

  4. Sorry pentru o litera privind pe seniorul Coposu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998