CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Iliescu: Traian Băsescu ar putea să-şi părăsească mandatul chiar dacă nu vrea

0 comentarii / 1292 vizualizări / 30 iunie 2011

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat (PSD), Ion Iliescu, a declarat azi că preşedintele Traian Băsescu ar putea să-şi părăsească mandatul „chiar dacă nu vrea”, în funcţie de noua structură a Parlamentului care va rezulta la viitoarele alegeri.

Prezent la lansarea cărţii „Managementul fondurilor structurale – de la idee la proiect”, Iliescu a spus, conform Agerpres, referindu-se la declaraţia şefului statului conform căreia ar renunţa la mandat dacă ar fi revizuită Constituţia, că „asemenea condiţionări sunt total nepotrivite”.

„Reviziuirea Constituţiei are o procedură bine statornicită chiar prin Constituţie şi nu e o treabă care se face bătând din palme. Mandatul său e o chestiune care iar ţine de anumite împrejurări şi considerente, adică el s-ar putea să părăsească mandatul chiar dacă nu vrea, în funcţie de structura Parlamentului rezultând din viitoarele alegeri. De aceea se pregăteşte şi de alegeri, ca să fie sigur că obţine o componenţă care să-i asigure finalul de mandat. E o discuţie inutilă din acest punct de vedere cu asemenea condiţionări, renunţ la nu ştiu ce dacă nu ştiu ce. Nu se tratează în acest fel lucrurile într-o societate civilizată, sunt reguli, norme în Constituţie şi suportăm regulile societăţii”, a spus preşedintele de onoare al PSD.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998