CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Ipoteza-bomba: ambasadorul roman la Londra a sifonat informatii secrete britanicilor

1 comentariu / 3290 vizualizări / 17 februarie 2019

Publicația britanică The Guardian relatează într-un material despre un posibil caz Black Cube 2, mai exact implicarea unei firme britanice a unor foste înalte personaje din MI6 – SIE britanic- într-o anchetă legată de manevrele politico-afaceristice operate de DNA în România, cu legătură directă cu situația miliardarului Dan Adamescu.

În operațiune ar fi implicată o firmă de investigații aparținînd lui Sir John Scarlett, fost șef al MI6, și unui lord englez, la comanda avocaților lui Adamescu Jr., cel care așteaptă extrădarea din Marea Britanie, după ce procurorii l-au acuzat de fapte penale. Cercetările firmei ar releva fapte grave de pe frontul anticorupție din țara noastră, ale DNA și ale serviciilor de informații – probe false, martori șantajați etc – inclusiv în cazul lui Dan Adamescu.

În raportul britanicilor, respins de justiția britanică pe motiv de lipsă de transparență a surselor, se vorbește despre accesul firmei la informații de primă mînă obținute inclusiv de la un oficial de rang foarte înalt din cadrul administrației prezidențiale.
Altfel spus, un om apropiat la un moment dat de președintele Klaus Iohannis ar fi sifonat informații grele, compromițătoare, despre SRI și DNA către foștii agenți ai MI6.

Cine?
O ipoteză interesantă – ori mai mult de atît – e formulată de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, în emisiunea lui Andrei Bădin de la B1TV, acesta introducînd în scandal numele fostului șef al administrației prezidențiale, Dan Mihalache, în prezent ambasador la Londra, după o despărțire nu foarte cordială de președinte și rămasă cam în ceață.
Potrivit lui Dragomir, care afirmă că îl cunoaște personal pe John Scarlett, ”una dintre personalitățile cele mai marcante ale lumii de intelligence din Marea Britanie”, spune că ”am văzut că se invocă un înalt oficial din administrația prezidențială…Noi am avut un înalt oficial în cadrul administrației prezidențiale care este și ambasador la Londra acum, dl.Mihalache și s-ar putea ca lucrurile să devină din ce în ce mai complicate, pentru că dl.Mihalache ne aducem și noi aminte cum a plecat din palatul Cotroceni, mai mult nevrut decît vrut” a spus el.
Dragomir a mai profețit că raportul fostului șef al MI6, chiar respins de justiția engleză, va bulversa lumea politică din România, altfel ”Nu-și asuma John Scarlett un asemenea document”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Oare ale cui jocuri le face acest domn Dragomir !!??? Se crede un fel de oracol care le stie pe toate si are raspunsuri la toate !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998