CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza-bomba: Basescu sufera de sindromul Korsakov

0 comentarii / 2023 vizualizări / 25 august 2010

Președintele Traian Băsescu ar putea fi victima unei afecțiuni binecunoscute în lumea medicală, care poartă numele de ”sindromul Korsakov” și este generată, cel mai adesea, de consumul cronic de alcool.

Zvonul este prezentat, în premieră, de jurnalista Corina Drăgotescu, într-un material publicat azi, pe siteul impactnews.ro: ”Există o teorie apărută prin diverse medii şi pe care am regăsit-o în nişte comentarii de pe net, suspect de informate şi la obiect. Se spune că Traian Băsescu ar fi suferind de o afecţiune numită Korsakoff, care-i dă aceste stări imprevizibile. Ar putea fi şi aşa, cu toate că, în nenumărate rânduri, Administraţia prezidenţială şi preşedintele au dezminţit categoric orice boală, indiferent cum s-ar numi ea” relatează cunoscuta jurnalistă, care crede că această afecțiune ar putea fi responsabilă de tot mai desele accese de nervozitate ale șefului statului.
”Ca om care am trecut printr-o boală grea, mi-ar părea rău dacă preşedintele ar avea vreo afecţiune medicală şi nu pot decât să sper că nu-i aşa, pentru că nu aş dori nimănui să fie bolnav, nici măcar de o gripă severă. Ca cetăţean însă, am nevoie să ştiu ce este în spatele stării de nervozitate prezidenţial” mai scrie ziarista.

Pentru cei care nu știu, sindromul Korsakov (Korsakoff) își ia numele de la medicul neurolog Serghei Sergheevici Korsakov și se caracterizeaza prin ataxie, confuzie, oftalmoplegie și afectarea memoriei pe termen scurt, halucinații etc. În cazuri severe, poate duce pînă la comă și, în final, moarte. Este însoțit de un deficit grav de vitamina B1 și se întîlnește la consumatorii cronici de alcool, care nu se alimentează corect. În plus, alcoolul încetinește absorbția tiaminei (vitaminei B1) la nivel intestinal. O altă consecință a acestei afecțiuni este fabulația, în sensul că suferindul ajunge să inventeze, conștient sau nu, tot de felul de întîmplări și evenimente. Se pare că de această afecțiune suferea și fostul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, căruia i se făceau frecvent injecții cu vitamina B1 pentru a-și reveni din stările bahice înaintea unor evenimente oficiale importante. Starea sănătății fostului lider de la Kremlin ar fi fost, de altfel, principalul motiv pentru care acesta și-a încheiat cariera politică, promovîndu-l în loc pe Putin. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998