CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza exploziva in scandalurile ”dictatura militara” si ”cenzura”: ”Propunerile guvernului sunt lucratura ruseasca”

13 comentarii / 5563 vizualizări / 11 martie 2022

Fostul șef al spionajului românesc, generalul Silviu Predoiu, lansează o teorie explozivă pe Facebook, afirmînd că cele două mari scandaluri ale ultimelor zile, legea stării de criză și combaterea fake-news-urilor, ar putea reprezenta manevre ale propagandei rusești.

”În atenția grupului de lucru constituit la nivelul Departamentul pentru Situații de Urgență ce și-a propus să identifice și eticheteze ca atare știrile false pe care le va depista în urma scanării presei online, dar și a blogurilor și rețelelor sociale:
– este de apreciat perspicacitatea remarcabilă a celor care au descoperit și au și precizat în material că cele mai periculoase știri false, generate de propaganda rusă, se trădează prin asocieri total nejustificate și fanteziste între guvern, Iohannis sau Ciucă “al nostru” și noțiuni ca incompetență, corupție, furtișag și mizerie. Oricât de corectă și iscusită este abordarea, îmi pare totuși incompletă și aș propune extinderea listei de markeri de dezinformare prin adăugarea cel puțin a termenilor de “plagiator”, “navetist”, “vacanță”, “obedient”, “inconsecvent”, “dezamăgitor”, “superficial”, “inutil” și “ficus”.
– se poate încerca însă și o abordare inversată: de ce să îi lăsăm să greșească sau să le sugerăm indirect ce să spună, când ar fi mult mai util să le precizăm clar și simplu ce termeni să asocieze, fără niciun risc, cu personajul colectiv “guvernul”, dar și cu cei nominalizați drept “Iohannis și Ciucă”.
Putem folosi noțiuni simple, sincere, pline de bun simț și mai ales testate în timp, ca “măreț conducător”, “iscusit cârmaci”, „neobosit erou”, „cel mai de seamă erou printre eroii neamului”, „eroul păcii mondiale”, „ctitor de geniu”, „geniul Carpatilor”, „simbol viu al năzuinţelor”, „marele tribun al neamului”, „fiu luminat al patriei”, etc. Pentru Ceaușescu au funcționat bine. Nouă nu prea ne-au plăcut, dar ce nu facem pentru liniștea conducătorilor…
PS. Că tot vorbim de propaganda rusă. Poate se uită totuși domnul Ciucă sau consilierii domniei sale cine sunt indivizii care propun, exact în zilele astea atât de dificile, tot soiul de elucubrații, de natură să genereze senzația că autoritățile se îndreaptă cu pași repezi spre un regim autoritar. Două bâlbe majore în decurs de o săptămână pot fi o coincidență, sau mai degrabă nu. Cu propaganda rusă propriu-zisă, la cât de profund este sentimentul anti-rusesc în România, cred că ne descurcăm. Dar cu ce propuneri vine guvernul, la sfatul unor ”binevoitori”, de-abia asta este lucrătură rusească” a scris fostul șef al SIE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Pe bune? WTF?

 2. Sa completam lista si cu securist politruc. In plus grupul de lucru niciodara nu putea fi constituit fara aprobarea expresa a premierului. Restul sunt palavre

  • Un securist din opoziție pare mai gingaș.

   Înlocuirea Parlamentului cu CSAT-ul a mai fost încercat. Cam cum a tot încercat Securitatea să i-o pună lui Măciucă. Sau să-l pună pe Măciucă, slugoiul nr 1 al SUA.

   Cenzura MetaCIA e publică, goală și flască.

   Deci, palavre e mă-ta!

 3. Am putea completa cu alte perle des uzitate: viguros,întărit, vârtos etc. Aviația întărită:))))))! Acuma după ce poporul s-a mai intremat puțin cu proviziile făcute în pandemie ,se vântură spectrul hidos al foamei,”plumb și furtună, pustiu,finis „.Ei,cum merge vorba,toate lucrurile au un capăt numai carnetul două.

 4. Erată-cârnațul are două capete.

 5. Lucratura e usrplus,ong-uri sorosiste si cateva ambasade prietenoase.

 6. O experimentaseră în pandemie cu închiderea unor publicaţii precum Justiţiarul sau Ortodoxinfo, dar aceste măsuri de cenzură drastică au fost anunţate şi demarate prin „Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024“, adoptată de Klaus la 3 iunie 2020, când făceau altă cenzură (cea de „pandemie“), şi, prin acest document, se anticipa, de la început, şi viitorul război „de la Marea Neagră“. EI ştiau ce ne pregătesc.
  (al dvs Sisilică Miştocaru – Asociaţia Neamului Prost)

 7. Daca RAED ARAFAT A AVUT GRIJA DE CARMEN IOHANNIS SI DE MAMICA EI LA TG. MURES, IOHANNIS ARE DATORIA DE A O SATISFACA PERMANENT PE RAVASITA LUI. ASA CA ASTIA DOI ISI FAC DAMBLALELE CU RAED ARAFAT PENTRU CA ASTA LE ADUCE BANI, PUTERE SI LIPSA DE RESPONSABILITATE..
  CARMEN IOHANNIS ESTE CU MULT MAI TICALOASA DECAT ELENA CEAUSESCU…APROPO, D.N.A. A MURIT CU DOSARUL EI IN BRATE?! INSTITUTIE DE RAHAT CARE A FOST CONSTRUITA DE C.I.A. PENTRU DISTRUGEREA ECONOMICA A ROMANIEI…KOVESI SI DANIEL MORAR MERITA SPANZURATI…MORAR CICA AR FI AGENT AVO…CA TOT VORBIM DE CONTRIBUTIA ASTUIA LA DISTRUGEREA ROMANIEI…NUMAI SORINA MATEI IL PUPA INTRE BUCI NON STOP…CE LOAZE SI CE OAMENI GUNOAIE!! ACU, NU MAI E JUSTITIARA…II E FOAME!

 8. De ce il promoveaza d-l BTI pe generalul Silviu Predoiu, fost șef al spionajului românesc,?
  S-a remarcat prin ceva actiuni patriotice cat a fost sef SIE?

 9. & Și Silviu Predoiu e general,! ‘ ?

 10. Aoleu, am numarat postarile contra lui Silviu P. Imi da mai mult decat servicii RO avem. Ce sa fie? Au scris si sch 1 si sch 2 sau au inceput si alea straine sa publice? (sic!)

 11. @ Și prin extinderea UE slavii și arabii vor ocupa Europa de Vest și probabil că îi vor urma și chinezii, într-o Europă vestică în căutare de forță de muncă ,depopulată de băștinașii care preferă SUA, alte zone, băștinași din Europa de Vest , deosebit de preocupați de supremația ideilor lor ,”evoluând” spre statutul de minoritate în Europa de Vest, chestiunea fiind vizibilă, demografic, chiar de mai mult de un secol, ?

 12. […] Bogdan Tiberiu Iacob. Fără să ne fi vorbit, ActiveNews, care acum a găsit considerațiile pe InPolitics, pentru Revista Presei, a reflectat în același sens știrile pe aceste subiecte, […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998