CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza fierbinte: Băsescu a anunțat ruptura de PDL fără ca Udrea să știe

0 comentarii / 1754 vizualizări / 25 martie 2013

Deși Traian Băsescu a reprezentat cândva un liant al unității pentru PDL, acum, șeful statului s-a transformat într-un catalizator al dezbinării, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Monica Macovei este o nulitate politică”
”Ciocnirile de la congresul PDL au mai multe învățăminte. În primul rând, PDL a reușit să reziste încercării lui Traian Băsescu de a-și impune partenera în fruntea partidului. Deși a făcut multe de dragul lui Băsescu, partidul nu a suportat și această ultimă presiune. O morală interesantă are și scorul mic și găunos al Monicăi Macovei, personaj care nu are priză nici măcar în partidul care a lansat-o în politică. Doamna Macovei nu are nici votul românilor, nici al pedeliștilor, ceea ce înseamnă că este nulă din punct de vedere politic. Interesantă a fost atitudinea președintelui Traian Băsescu de înainte și de după congres. La început a fost înțelept, a lăudat partidul și sacrificiile pe care le-au făcut pedeliștii guvernând în vremuri de criză, și le-a sugerat tuturor, cât se poate de apăsat, să o voteze pe Elena Udrea. A crezut că mesajul lui este suficient pentru o nouă victorie. Așa se explică nervii de după.

”Basescu a anunțat ruperea de PDL fara a se consulta cu Udrea”
Din punct de vedere uman, am asistat la reacția de dezamăgire a unui om obișnuit să fie ascultat orbește. Deosebit de interesant este că Traian Băsescu a anunțat ruptura de PDL fără ca Elena Udrea și fidelii acesteia să știe. Când au auzit vestea, nici măcar nu și-au putut ascunde stupoarea. Să știți că nici măcar nu au unde să se ducă. Proiectul de dreapta e o utopie, mai ales în compania lui Mihai Răzvan Ungureanu și a Monicăi Macovei. Este ușor imposibil să faci ceva de viitor cu Ungureanu, Macovei și Udrea, toți aceștia fiind oameni respinși chiar de propriile lor partide, cu mari probleme de imagine și scoruri electorale foarte mici. Dacă aduni trei numeri mici, este imposibil să rezulte una mare.

”Băsescu s-a transformat într-un catalizator al discordiei”
Marea eroare a PDL a fost că s-a încăpățânat să teoretizeze și să anunțe moartea USL, fără să se uite în propria ogradă. Acum, chiar și după dezastrul de la congres, atât Elena Udrea cât și Vasile Blaga vorbesc de înfruntarea USL, nu despre problemele PDL. Sunt foarte puțini preocupați de ceea ce s-a întâmplat în interiorul PDL, care e una dintre cele mai dramatice rupturi din politica românească, în ultimii 23 de ani. Cândva liant al unității, Traian Băsescu s-a transformat într-un catalizator al discordiei”, concluzionează Bogdan Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998