CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza fierbinte: Basescu da cu subsemnatul la procurorii americani?

0 comentarii / 1345 vizualizări / 12 septembrie 2011

Vizita în SUA a președintelui Traian Băsescu, la începutul acestei săptămîni, a pus presa pe jar pentru că toate detaliile vizitei sunt ținute la secret de către președinție, lucru total neuzual. Nu e clar pentru nimeni de ce se duce Băsescu acolo, cu cine se va întîlni și în ce scop, sigur e că vizita are loc exact cînd se pregătește startul procesului celebrului traficant de arme Viktor Bout, ceea ce alimentează deja speculațiile.

Astfel, potrivit publicației liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, există informații că Băsescu va avea, în SUA, o întrevedere cu procurorii americani implicați în procesul traficantului – care începe nu peste multe zile -, în care va da anumite declarații. ”Surse de la Cotroceni ne-au spus că vizita în SUA a lui Băsescu are şi un alt scop: el va avea o discuţie confidenţială cu procurorii americani, în faţa cărora va trebui să dea o declaraţie, care să le permită acestora scoaterea lui din celebrul Dosar Penal al traficantului de arme Viktor Bout” se afirmă în ziarul Tricolorul de azi.
Celebrul traficant de arme, portretizat și într-un film hollywoodian, a utilizat în operațiunile sale ilegale avioane, aeroporturi și spații aeriene ale unor foste state socialiste, vehiculîndu-se și numele României, pînă cînd a fost arestat în Thailanda, în 2008, în urma unei operațiuni plănuite de americani, și a fost extrădat în SUA doi ani mai tîrziu. Fost ofițer al armatei sovietice, despre Bout s-a scris că ar fi avut legături strînse cu Traian Băsescu încă de cînd acesta era ministru al Transporturilor, ba chiar din perioada cînd actualul președinte era șeful reprezentanței Navorm la Anvers. Dacă Băsescu se va vedea, într-adevăr, cu procurorii americani, acest lucru ar explica și de ce Casa Albă e la fel de zgîrcită cu amănuntele despre vizita sa la Washington, fiind de la sine înțeles că administrația Obama nu vrea să-și asocieze, indiferent cum, imaginea cu procesul lui Bout. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998