CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza-soc: ”cutremurul” lui Guran – test controlat al unor grupari obscure

3 comentarii / 4325 vizualizări / 21 iulie 2019

Cu cîteva ore înainte de a se împlini 40 de ani de la tragicul cutremur din 1977, o aplicație pentru tablete și telefoane a panicat românii anunțînd iminența unui seism de 10 grade, adică ceva ce ar fi transformat țara în teren viran. La doi ani de la misteriosul eveniment, politologul Alina Mungiu lansează o teză șocantă: aceea că alerta de seism a fost, de fapt, un test, cel mai probabil al serviciilor secrete, parte a unei campanii de manipulare a populației.

Mungiu scrie, astfel, într-o analiză pe siteul România curată, că e în plină derulare un proces de creare a unei forțe politice programate să preia puterea prin manipulări și prin încălcări ale legii:

”Asistăm la crearea unei partide criptofasciste, care e pe fond contra ordinii constituționale și vrea judecata poporului, nu a legii, pentru care va fi furnizat de undeva și un lider – Iohannis e doar un vehicul șters, care a mers cu acest referendum populist contra instinctelor lui mai bune, că i-a fost teamă că dacă nu călărește valul îi trece valul peste cap. Să vezi ce mai rămîne din instituțiile statului de drept după ce iau ei puterea – timpurile astea, cînd sub dictatura anecdotică a PSD doar șeful PSD ajungea la închisoare, vor fi cam ca Ungaria sub socialiștii corupți înainte să vină Orban”.

Un exemplu de maniplare e, potrivit lui Mungiu, recentul referendum din 26 mai, demers la care ”incitatorii populiști au avut grijă să nu discute căi concrete de realizare, ci doar să pună lemne pe foc și să cheme la petrecere pe toți neavizații, în cap cu actori celebri care au găsit o cale ieftină să-și facă popularitate”.

Și oferă, totodată, o mostră de cum lucrează reprezentanții ”partidei criptofasciste”:

”E foarte simplu. Vă dau numai un exemplu, Ca parte din antrenamentul lor, această grupare obscur finanțată dar foarte vizibilă și-a făcut o aplicație selectivă de știri și opinii (unde au dus o campanie permanentă anticonstituțională pe bază de gradați de ai lor- experți zero). Dar înainte, chiar la început, au făcut un test în care au dat o știre falsă senzațională- o alertă de cutremur. Nu a fost cutremur, dar lumea a dat din umeri și a continuat să înghită găluște. Nu a închis canalul, cum ar fi făcut un public mai sofisticat…Și atunci au mers mai departe”.

În decembrie 2016, reamintim, jurnalistul Moise Guran a lansat o aplicație digitală menită să informeze publicul despre știrile adevărate, ale ”băieților buni ai presei”, cum explica el, dar și despre cutremurele care ar urma să se producă.
Cîteva luni după lansare, exact cînd se comemorau 40 de ani de la cutremurul din 1977, cca.150.000 de abonați ai aplicației au primit alerte de seism de 10 grade, făcîndu-i pe mulți să iasă disperați în stradă, ori să-și numere clipele de viață rămase.
Fake-ul a fost pus ulterior de Guran ba pe seama unei farse, ba a unor hackeri, ba a negat că ar fi fost furnizat de aplicația sa, dar motivul real al defecțiunii nu e știut nici azi.
Plîngeri penale au băgat atît Guran, pentru a afla cine e vinovat, cît și Mircea Badea, spre exemplu, care a reclamat aplicația ca fiind pericol public.

Ulterior, Guran a anunțat că renunță la a mai difuza alerte de seism, rămînînd doar cu selecția de știri ”corecte” și ”verificate de jurnaliștii” Biziday.
La vremea incidentului, presa comenta că acesta a dovedit cît de manipulabili sunt românii, în general.
Acum, iată, se merge cu un pas mai departe: falsa alertă de seism a fost dată tocmai pentru a consolida un mecanism al manipulării, conform Alinei Mungiu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Daca Iohannis s-ar fi comportat si ar fi actionat ca un presedinte adevarat, constitutional, criptofascistii nu ar fi luat atata avant. Din pacate, Iohannis nu si-a putut depasi conditia de baron local si a condus prosteste, din care cauza tara va avea de suferit.

  2. Alina Mungiu – personificarea manipularii inalt calificate…jumatati de adevar, omisiuni partiale, segmente din teoria conspiratiei, ceva lozinci din piata, fragmente de informari ale serviciilor secrete – manipulare de manual, nici Soros nu mai e ce era! Partida fascista?! Haida, de! Pai, nici Werner nu stia ca-l vor transforma serviciile intr-un nazist orientat impotriva poporului care l-a ales (?), nici Dancila nu stia ca o vor intoarce securistii impotriva alegatorilor pesedisti, nici Ponta si nici UDMR-ul nu credeau ca vor intra in PE, nici PNL si nici USR nu se asteptau sa se capatuiasca cu atatea procente, doar Basescu stia, el era sigur, poate si pentru ca o perioada scurta a calarit serviciile, desi cea mai mare parte a fost calarit de ele…Deci, madame Mungiu se executa ca la scoala SRI, adica, dupa ce ne semnaleaza pericolul securist din scrutin, vine si ne insinueaza pericolul fascist (chestie de care vorbeste toata lumea de vreo patru ani, dar, ea acum a aflat…), de care, bineinteles, ne vor scapa serviciile….Daca n-ar fi atata nemernicie, am avea ceva sanse cu niste psihiatri buni!

  3. Mi-a plăcut până și mie să vă ofer o aplicație de alertă seism cu fakenews de la SRI pentru că în final să rămâneți numai cu fakenews.
    E ca și cum v-aș promite muie pe pâine, dar pâinea nu-i chiar așa spontană și ubicuă. :))))))))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998