CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Ipoteza-soc: Rosia Montana, moneda de schimb pentru alegerea lui Citu

6 comentarii / 4160 vizualizări / 7 iulie 2021

Mihai Goţiu, fost senator USR şi cunoscut activist pentru mediu, a declarat, pentru Epoch Times România, că redeschiderea discuţiilor privind retragerea dosarului pentru introducerea zonei Roşia Montană pe lista de patrimoniu a UNESCO ar putea avea în spate presiuni politice venite din partea unor liberali, care şi-ar fi condiţionat sprijinul politic pentru Florin Cîţu în lupta pentru şefia PNL de această retragere.

“Eu am făcut deja nişte afirmaţii legate de explicaţia pentru care, brusc, s-a redeschis această discuţie pe care am considerat-o încheiată între partenerii de guvernare. Alegerile interne din PNL, unde domnul Florin Cîţu are o susţinere publică anunţată de Florin Roman, deputat de Alba, şi de alţi primari din Alba care vor vota în Congres şi care probabil condiţionează această susţinere a lor de această retragere de la UNESCO, ei fiind cunoscuţi ca susţinători ai cianurilor şi a dinamitei în Apuseni”, a precizat Goţiu, întrebat cum îşi explică faptul că Guvernul României ar putea să nu susţină înscrierea Roşiei Montane la Unesco, în condiţiile în care totul părea să meargă în această direcţie.

Declaraţiile vin în contextul în care, în coaliţia de guvernare se va discuta scenariul unei retrageri a cererii de introducere a zonei Roşia Montană pe lista de patrimoniu a UNESCO. Documentul ar trebui dezbătut de UNESCO începând din 24 iulie.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Florin Roman de Alba, un infect binecunoscut, un fel de ziarist ratat inchiriat in politica, a foat finantat de Soros ? La fel ca si alti nenorociti „politicieni” din Alba ? Ca sa stie si poporul cu coasele!

  • Un parvenit, semidoct si diletant, dar aspru si coltos cand vine vorba sa muste din dusmani. Scoala de cadre a USL. Seamna foarte tare cu senatorul Genuche, zici ca sunt facuti de aceeasi mama.

   • Florin Roman reprezintă politicianul liberal modern, ofițerul de Securitate al anilor ’50.

    A fost și el bun la un moment dat, însă Colpulea s-a oprit la alte cadre cretine și retardate.

    • Ia zii Parpanghele col. Daniel Dragomir este tot cioban securist prost, sau a devenit intelectual de A3 si om de incredere a starostelui stanii de securisti prosti, Dan Voiculescu? Aud, berbecila!

     • Toți securiștii sunt niște curve triste.

      Tu trebuie să ne spui de ce sugi pule de securiști.

      Securitatea fură și ucide. Ce-ți iese ție să ne spui că trebuie să ne placă?

 2. Gabriel Resources a facut vreo 500 milioane de de dolari vanzand actiuni pe bursa pentru proiectul Rosia Montana!Probabil, investitorii s-au luat de ei si, in consecinta , au dat in judecata statul roman la un asa-zis „Tribunal comercial” la care Romania a mai pierdut 300 milioane euro (fratii Micula).Acest asa-zis „Tribunal” e o instanta corporatista, unde nu ai cum sa castigi daca nu esti de-al „lor”!Nu toate statele recunosc aceasta instanta, doar unele care cica, ar vrea sa atraga „investitori” americani.Gabriel cer despagubiri de 5 miliarde euro, pe care ii vor obtine daca statul roman nu le da concesiunea.Acum, revenind la realitate , fara patima fals ecologista, exploatarea aurului se face in multe tari civilizate (de ex. Suedia), folosind cianurile!Cianurile se folosesc in multe alte produse din petrochimie, de exemplu plastice, fibre sintetice, etc., deci nu apar doar in romanele Agathei Christie!Problema este ca tehnologia sa fie una moderna si cat mai sigura!Precizez ca nu sunt „fan” Citu ori PNL si sunt sigur de intentiile necurate ale guvernantilor, insa cred ca aurul de la Rosia Montana ar trebui exploatat de Gabriel Res ori de altcineva…In conditii de siguranta a mediului, bineinteles..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998