CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza socanta vizand razboiul Vantu – Ghita

0 comentarii / 1589 vizualizări / 4 aprilie 2011

Razboiul declansat intre Sorin Ovidiu Vantu, patronul Realitatea TV, si omul de afaceri, Sebastian Ghita, care, relativ recent, a acceptat sa preia managementul postului de televiziune si sa investeasca si o suma de bani considerabila, este in plina desfasurare. Nu se stie cum se va termina. Dar atrage atentia asupra protagonistului mai putin cunoscut in mediile publice.
Cauza razboiului dezlantuit intre cei doi este cunoscuta. Sebastian Ghita a incercat sa readuca Realitatea TV in tabara puterii. Din ce in ce mai aproape de Traian Basescu si de principalii sai colaboratori. Motiv pentru care i-a si concediat, peste noapte, pe doi ziaristi de mare succes, respectiv Oana Stancu si Adrian Ursu. Iar Sorin Ovidiu Vantu incearca sa puna talpa acestei schimbari de pozitie in plan editorial. Pentru ca, in prezent, SOV este un adversar declarat al Presedintelui Traian Basescu. Asta dupa ce, de-a lungul anilor, au avut multe intalniri, Presedintele vizitandu-l chiar si la domiciliu. La fel cum a facut si Mircea Geoana, inaintea finalei la prezidentiale.
Ceea ce ramane un mister este motivul care l-a determinat pe Sorin Ovidiu Vantu sa faca deal-ul initial cu Sebastian Ghita. Cine este, in definitiv, Sebastian Ghita? Un simplu om de afaceri tanar si de mare succes? Sau un vesnic apropiat al partidelor aflate la putere?
Un colectionar de trofee in contractele cu statul. Informatiile pe care le am demonstreaza ca Sebastian Ghita, om de afaceri de succes, s-a integrat mai degraba celei de a doua categorii. Ba chiar mai mult. Intrucat o parte a activitatilor sale, atat de profitabile, vizeaza IT-ul si intrucat, rareori, cei care in materie de IT dau lovituri, ca sa nu le spun tunuri, in contractele cu statul, sunt simplii civili, tare mi-e teama ca Sebastian Ghita, in ciuda tineretii sale, este o persoana cu epoleti. Sau, in cel mai bun caz, foarte apropiata, suspect de apropiata, de personaje cu mai multe stele pe umeri din lumea serviciilor secrete.

Mai multe pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998