CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza terifianta a rusilor: Basescu sugereaza asasinarea lui Ghita

4 comentarii / 22637 vizualizări / 19 aprilie 2017

Agenția rusă de presă Sputnik a difuzat aseară un material șocant, în care se dezbate pe larg posibila asasinare a fugarului Sebastian Ghiță în urma unor semnale publice date de fostul președinte Traian Băsescu, cel care, în opinia analiștilor ruși, ar fi terorizat de eventualele dezvăluiri ale afaceristului. În sprijinul tezei lor, rușii – care amintesc și cazurile altor persoane care au murit în mod misterios și care au gravitat în jurul fostului președinte – aduc recentele declarații ale lui Băsescu, despre ”oameni care și-au pierdut viața în pușcărie” și pe care aceștia le consideră un soi de mesaje codificate către urechile care trebuie.

Sebastian Ghiță știe foarte multe despre afaceri murdare cu petrol derulate pe axa București-Belgrad pe vremea cînd Traian Băsescu era ministru al Transporturilor, iar țara vecină se afla sub embargou internațional, scrie agenția Sputnik. De asemenea, familia Băsescu e implicată și în afaceri cu un consorțiu energetic sîrbo-rusesc, Nis Petrol. Una peste alta, știe multe lucruri care îl îngrozesc pe Băsescu.

”Băsescu a părut mai aproape de un atac de panică într-o emisiune a postului România TV, televiziune patronată de Sebastian Ghiță(…) „El va fi extrădat”, spune Băsescu, care formulează însă o ipoteză care sună ciudat — „Ghiță ar putea avea soarta unui fost ofițer SRI care a murit în arest fără a mai putea vorbi”” arată analiștii ruși
”Băsescu se referă la cazul suspect al fostului ofițer SRI Sorin Crivăț, caz mediatizat de partenerul politic al lui Băsescu, Dan Andronic. De reamintit faptul că personaje care au fost apropiate lui Traian Băsescu și afacerilor sale (politice) au murit în condiții până azi neelucidate — Mihail Erbașu, care avea afaceri mari cu Primăria Capitalei condusă de Traian Băsescu, și fabricantul de țigări Anghelescu, sponsor important — după unele surse și al lui Traian Băsescu” se mai arată în articol.

”Băsescu descrie felul în care trebuie închisă gura lui Ghiță”

”Și acum, ceva ce pare a fi o amenințare directă… poate pentru americani? „Dacă (Ghiță) face denunțuri care se confirmă, poate fi protejat”. Protejat… de cine? Cine ar fi interesat, din Serbia, de dezvăluiri despre „reprezentantul CIA”? Singurii ar putea fi rușii, ori Băsescu știe despre ce vorbește.
Paranteză — familia Băsescu a făcut bani cu Nis Petrol, reprezentantul în Serbia al imperiului financiar energetic rus, Gazprom. Revenim — Băsescu descrie și felul în care poate (sau trebuie?) fi închisă gura lui Ghiță. „Odată intrat în beci nu se știe când mai poți să vorbești, au fost cazuri când oamenii și-au pierdut viața în pușcărie, cum a fost cu un ofițer SRI”, spune Băsescu” mai punctează Sputnik.

Concluzia e spectaculoasă:

”A mai rămas o întrebare — de ce se teme Traian Băsescu? Descriam într-un alt articol modul în care Ghiță și-a construit averea imensă. Un capitol rămâne de dezvăluit — și se leagă de relația cu ofițeri din SRI Prahova implicați (judiciar) în contrabanda cu petrol pe clisura Dunării, către Iugoslavia (Serbia). O perioadă extrem de importantă este cea între 1998 și 2000, când abilul și experimentatul Băsescu era ministrul Transporturilor. Adică personajul care avea sub control (sau măcar în evidență) fiecare mijloc de transport din țară. Cum precizam mai înainte, „NATO-istul” Băsescu are, prin fiica cea mare, relații cu Nis Petrol.

Concluzia noastră — Băsescu este implicat în chestiuni de care nu dorește să se știe. Iar Sebi Ghiță pare omul pus la curent cu foarte multe; soluția, pentru care Băsescu bate șaua pentru ca murgul să priceapă… sau să fie manipulat, pare a fi evitarea azilului și protecției din Serbia, urmată de, cum spune Băsescu — „odată intrat în beci nu se știe când mai poți să vorbești, au fost cazuri când oamenii și-au pierdut viața în pușcărie”” conchide Sputnik. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Gura pacatosului adevar graieste!
    Nu cred ca Ghita va reveni curand in tara ….
    In lumea serviciilor secrete nimeni nu pune toate oulale intr-un singur cos….!

  2. interesant, rusilor le pasă de soarta lui Ghiță, ca să vezi câte știe Ghiță, printre altele cum funcționa contrabanda cu produse petroliere cu Serbia în timpul embargoului si ce rol avea marinelul in coordonarea ei , or acum nasul sau il capo ar sugera mazilierea lui Ghiță ca să nu vorbească, ce mafie domnule la românica, ce mafie!!!

  3. In Italia mafia este o organizatie la vedere, oarecum. La noi, nu, dar are un nume pompos: statul de drept.

  4. Nu vreau sa pateasca nimic Sebi Ghita.Dumnezeu sa-l apere de dusmanii tarii si ai Dreptatii!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998