CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza terifianta: Moldova, ”suntata” in mod controlat de catre guvernul Ciolos?

0 comentarii / 1982 vizualizări / 15 septembrie 2016

Deși se află în cea mai neagră situație economică dintre toate regiunile istorice ale României, se pare că Moldova nu e băgată în seamă de cabinetul tehnocrat cînd e vorba de susținere. O observație tulburătoare făcută de un parlamentar român chiar ridică un semn de întrebare dacă nu cumva e vorba de o manevră electorală, știut fiind că electoratul moldovean e fidel în mare măsură social-democraților.

Concret, deputatul de Iași Anton Doboș atrage atenția, într-o declarație politică, asupra unui mister încă neexplicat:

”Ministerul Finanţelor Publice a anunţat recent o listă a companiilor selectate pentru a beneficia de ajutoare de stat. Printre cele şase companii care vor beneficia de ajutoarele de stat în valoare de 621 de milioane lei nu se află nicio companie din zona Moldovei, cea mai săracă regiune a României”.

”Înţeleg din comunicarea ministerului că nu a existat printre criteriile de care s-a ţinut cont niciun criteriu legat de gradul de dezvoltare a regiunilor din ţară(…)În aceste condiţii, consider că este absolut necesar ca atunci când statul oferă anumite ajutoare investitorilor să ţină cont şi de acest criteriu, pentru că este şi în interesul statului să reducă decalajele dintre regiuni” mai spune deputatul liberal, care cere Ministerului de Finanţe să includă printre criteriile de acordare a ajutoarelor de stat şi un criteriu care să încurajeze investiţiile în zonele cele mai puţin dezvoltate ale ţării. (B.T.I.)

 

foto: obiectivvaslui.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998