CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza terifianta: Serviciul secret al lui Ciuca si-a bagat coada in Radioul public?

1 comentariu / 2843 vizualizări / 24 octombrie 2021

Scandalul articolului de pe siteul Radio România Actualități deloc măgulitor la adresa premierului desemnat, Nicolae Ciucă și care a dispărut acum două zile din arhiva, ia o turnură spectaculoasă. Un comunicat al Radio România, după declanșarea unei anchete, afirmă că modificarea s-a făcut peste capul instituției, prin accesarea ilegală a serverelor. Marele suspect ar putea fi, în acest caz, Direcția Generala de Informații a Apărării, serviciul secret al armatei, care ar avea posibilitățile tehnice de rigoare, ca și interesul de a-și proteja mai-marele într-un moment cheie al carierei acestuia.

”Radio România investighează în prezent circumstanțele în care a fost modificat pe site-ul http://www.romania-actualitati.ro/ un articol din 22 iunie 2018 privindu-l pe gen. Nicolae Ciucă, modificare în urma căreia o parte semnificativă a articolului a fost ștearsă. Din datele noastre, această modificare a avut loc în data de 22 octombrie a.c., la ora 18.13. Până la elucidarea circumstanțelor în care s-a întâmplat acest lucru, Radio România a decis republicarea articolului în cauză în exact aceeași formă în care a fost publicat inițial, la adresa http://www.romania- actualitati.ro/generalul_ciuca_nu_trece_in_rezerva_inainte_de_incheierea_mandatului-
116843.
Am ales să păstrăm deocamdată pe site articolul modificat la adresa inițială – din rațiuni care țin de investigația internă, în curs, și cea care va urma din
partea organelor abilitate.

Până acum nu există indicii că ar fi fost rezultatul unui proces editorial intern, cu atât mai puțin rezultatul unui act de cenzură în Radio România. Primele date sugerează mai degrabă că este efectul unui acces neautorizat în sistemele Radio România, ceea ce poate constitui o faptă penală, cu repercusiuni majore asupra autorului/autoarei.

În perioada imediat următoare toate sistemele informatice ale Radio România vor face obiectului unui audit de securitate și vom cere și sprijinul instituțiilor cu atribuții în acest domeniu. În funcție de rezultatele acestei investigații vom sesiza – dacă este cazul – organele de urmărire penală abilitate.
Având în vedere potențialul de faptă penală al acestui incident, nu vom putea oferi în perioada următoare amănunte suplimentare, pentru a nu pune în pericol ancheta” se arată într-un comunicat al instituției. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. L a vremea cand Ciuca facea declaratii militaresti la Radio Romania, serviciile mafiote ale lui Ciuca il pregateau deja pentru propulsarea la varful mafiotei puteri iohannsite. Acel interviu cenzurat acum partial este dovada intentiilor de inselaciune ale lui cIUCA nICOLAE,conf.art.244 CP. La data interviului cIUCA nICOLAE MIZA PE FAPTUL CA VORBELE LUI MINCINOASE II VA PROSTI PE OAMNEI. Ce spuenti Ciuca Nicolae a reusit in inselaciune?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998