CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ireversibilitatea dictaturii

0 comentarii / 1597 vizualizări / 20 februarie 2011

Niciodata in istorie o dictatura nu s-a transformat, in mod natural, intr-o non-dictatura. Ci doar printr-o prabusire violenta de sistem. Printr-o revolutie. Care, de cele mai multe ori, inseamna sange.

Si absolut intotdeauna inseamna prabusirea pana la disolutie a institutiilor statului, cu prejudicii imense pe termen imediat, pe termen scurt si pe termen lung. De aceea, varianta Basescu, in masura in care poate fi asimilata cu instaurarea unei dictaturi, trebuie respinsa cu toata hotararea de catre fiecare cetatean roman.
Regimul Traian Basescu s-a confruntat cu trei fenomene negative. Primul si cel mai important este criza de sistem in care se gaseste Romania, ca urmare a unei recuperari defectuoase si dezastruoase a institutiilor specifice statului democratic. Aceasta criza de sistem, aceasta criza structurala a iesit in mod violent in evidenta odata cu criza mondiala. Al doilea efect negativ resimtit de Romania consta in politicile fundamental gresite promovate de Guvern, sub conducerea nemijlocita a presedintelui-jucator. In loc sa micsoreze taxele, in loc sa stimuleze consumul, in loc sa forteze, pe toate caile, ample investitii in infrastructura, creatoare de masive locuri de munca, si in loc sa ii atraga, prin stimulare, pe investitorii interni si externi, Executivul de la Bucuresti a adoptat o politica de minima rezistenta. O politica lasa. O politica de carpaci. O politica izvorata din incrucisarea impotentei Guvernului Boc, cel mai slab guvern din trecut, din prezent si din viitor, cu cea de inspiratie contabiliceasca promovata de carpacii de la Fondul Monetar International. Simpla taiere a costurilor, simpla reducere a fortei de munca angajate, simpla amputare a salariilor bugetarilor si pensiilor nu puteau sa conduca la niciun rezultat pozitiv. A treia cauza a situatiei in care ne aflam este mai degraba de natura subiectiva. Ea este generata de incultura Presedintelui Traian Basescu, de incapacitatea sa cronica de a intelege mecanismele, principiile si valorile democratiei. Instinctiv, acest om politic, intuind ca terenul democratiei ii este ostil, a incercat si, in parte, a reusit sa altereze institutiile democratice. Astfel, puterea judecatoreasca, putere fundamentala in stat, cea executiva, la fel de fundamentala, precum si puterea legislativa, cea mai importanta dintre puteri, au fost, in mod sistematic, labilizate. In unele situatii, ajungandu-se atat de departe incat ele nu s-au mai putut manifesta ca puteri. A patra putere, presa, a fost si ea lovita si discreditata in toate modalitatile posibile. S-a ajuns in situatia in care institutiile democratice nu mai functioneaza nici macar la capacitatea minima. Simultan, Traian Basescu a intarit aparatul represiv. Procurorii, serviciile secrete, Internele. Mai nou, si Garda Financiara.

Cititi mai mult pe CorectNews – http://news.corect.com/politics/ireversibilitatea-dictaturii

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998