CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Isarescu da peste nas PSD: ”Impozitul pe cifra de afaceri merge la un birt”

1 comentariu / 2244 vizualizări / 4 iulie 2017

Impozitul pe cifra de afaceri poate fi aplicat la o firmă care nu creează valoare adăugată, nu are lanțuri multe de producție, a declarat, azi, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, acesta dând ca exemplu restaurantul, birtul sau firma mică.

„Un alt caz despre importanța dezbaterii, o dezbatere serioasă, nu o descurajare prin acuzații de la început: ”impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofă”, o dezbatere serioasă, să spună cum se poate împăca impozitul pe cifra de afaceri cu TVA-ul. Că și TVA-ul este tot un impozit pe cifra de afaceri, numai că pe valoare adăugată. Păi, de fapt, dăm verdicte și nu dezbatem? Ieri am fost năvălit la o conferință de presă pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic: ”Dar de ce nu discutați cu specialiștii din Finanțe?” Aceasta este puterea dialogului și a acestor dezbateri pe care am venit aici să le aud. Impozitul pe cifra de afaceri merge la o firmă care nu creează valoare adăugată, nu are lanțuri multe de producție. Nu? E la primul rând, acolo jos. Cumpără ceva și vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firmă mică. Nu începi să iei mai multe produse și… Ce facem, îi impozitezi pe toți? Aceasta a fost marea revoluție a TVA-ului și diferențierea între impozitul pe vânzări, cum se numește în Statele Unite, și TVA-ul din România”, a explicat Isărescu, potrivit Agerpres, la o conferință de specialitate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. asa este, merge la birt, la banci nu merge, 28 de banci din 40 nu au profit, deci zero impozit, o banca mare unde costul creditului e de 3 ori mai mare decat in tara de orgine nu are profit, deci la birt birjar!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998