CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Isărescu promite sa intareasca dobinzile in lei

0 comentarii / 1683 vizualizări / 8 august 2013

BNR va face tot posibilul, prin instrumentele pe care le are la dispoziţie, ca dobânzile la creditele în lei să ajungă cât mai aproape de cele la împrumuturile în valută, astfel încât clienţii să prefere finanţarea în lei, fără riscul cursului valutar, potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

„Noi vom face tot ce este posibil, prin reducerea dobânzii de politică monetară, prin asigurarea lichidităţii pe piaţă, prin îngustarea coridorului de variaţie a dobânzilor de pe piaţa monetară să venim cu dobânzile la lei în apropierea dobânzilor în valută”, a afirmat ieri Isărescu, potrivit Mediafax, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că împrumuturile imobiliare în lei, deşi presupun rate cu 30% mai mari decât cele în valută, sunt mai avantajoase pentru client întrucât împrumutul în valută are, pe lângă costul vizibil, şi unul invizibil, dat de fluctuaţia cursului valutar. Întrebat dacă „se va înfunda” canalul creditării prin programul Prima Casă odată cu obligativitatea accesării de finanţare în moneda locală, având în vedere că ratele sunt mai mari cu 30% decât la împrumuturile în euro, guvernatorul a răspuns negativ.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998