CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Isărescu: Timpurile bune nu durează la nesfârşit

0 comentarii / 1660 vizualizări / 11 septembrie 2012

Politicienii trebuie să înţeleagă că perioadele de avânt economic nu durează la nesfârşit, iar unii dintre ei vor plăti costurile ajustărilor necesare, mai ales dacă societatea şi chiar clasa politică nu-şi va însuşi noţiunile de creştere economică sustenabilă, spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

„Există o lecţie pentru politicieni: timpurile bune nu durează la nesfârşit şi există şi perioade de corecţii, şi vai de ăia care trebuie să facă corecţiile”, a spus Isărescu, citat de Mediafax.

Declaraţia a fost făcută la lansarea cărţii „Cum a trecut Europa Emergentă prin criza din 2008/2009”, editată de Bas B. Bakker, şeful diviziei regionale Europa Emergentă de la Fondul Monetar Internaţional, şi Christoph Klingen, adjunctul aceleaşi divizii.

Guvernatorul BNR crede că în societatea românească este nevoie de crearea unui curent de opinie în care şi publicul şi politicienii, care-şi extrag seva din anticipaţiile publicului, să înţeleagă ce înseamnă creştere economică sustenabilă.

„O altă lecţie a cărţii este că trebuie să rezişti tentaţiilor de a creşte salariile. Este forte greu. Ar trebui să nu te mai numeşti politician, să ai bani din plin şi să nu-i dai pentru voturi”, a spus Isărescu cu o tentă ironică.

Pe de altă parte, şeful băncii centrale spune că pentru politicieni ar putea fi chiar mai greu să tempereze o creştere accelerată decât să ia măsuri de prevenire sau reducere a efectelor crizei, întrucât populaţia nu acceptă să-i limitezi posibilitatea de trăi mai bine într-un timp mai scurt.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998