CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Israel ridica tonul: Eurovision va fi la Ierusalim sau nu va fi deloc

2 comentarii / 2319 vizualizări / 7 iunie 2018

Dacă Eurovisionul de anul viitor nu va putea fi organizat la Ierusalim, așa cum cer mulți fani europeni și chiar lideri politici, nu va mai avea loc în Israel, a anunțat în această dimineață ministrul israelian al Culturii și al Sportului, Miri Regev, la postul public de televiziune.

Regev a explicat, conform The times of Israel, că nu e firesc să se cheltuie peste 14 milioane de dolari din banii publici dacă Eurovisionul nu va fi desfășurat în ceea ce ministrul numește capitala israeliană ”și de care nu ar trebui să ne rușinăm”.
Declarația lui Regev vine la o zi după anunțul șocant al anulării amicalului de fotbal Israel-Argentina, pe fondul temerii colegilor lui Messi că ar putea deveni țintele unor atentate în orașul disputat și de palestinieni.
Ministrul a fost intens criticat în ultima vreme pentru decizia sa de a muta meciul de la Haifa la Ierusalim, în timp ce premierul Netanyahu și-a manifestat îngrijorarea că în viitor ar putea apărea și alte asemenea abandonuri în cazul unor evenimente cultural-sportive. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Mai bine deloc!Acest concurs e o susanea gretoasa!

  2. Important este sa stopam si finantarea pentru aceasta mizerie, finantarea care se face din banii nostri!
    Conform cu datele de pe site-ul eurovision(https://eurovision.tv/about/faq/), sectiunea „How is the Eurovision Song Contest financed?” fondurile totale cumulate de la tarile participante si care au dreptul de a transmite live concursul sunt de 6.2 milioane euro. Taxa de participare a Romaniei anul acesta a fost de aproximativ 150.000 euro(suma decontata de TVR catre ministerul inculturii si care in final plateste cu bani de la buget care buget inseamna banii nostri adunati prin taxe si impozite).

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998