CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Israelul lanseaza bomba: Doar infectarea in masa cu Omicron va stopa pandemia

10 comentarii / 18412 vizualizări / 29 decembrie 2021

”Israelul nu are în plan să oprească valul Omicron care a cuprins deja toată țara, iar unii experți în sănătate spun că „glonțul magic”, de data aceasta, va fi de fapt o infecție pe scară largă” se arată în ziarul The Jerusalem Post.

”Al cincilea val s-ar putea încheia atunci când un număr mare de oameni vor fi infectați”, spune prof. Cyrille Cohen, șeful laboratorului de imunologie de la Universitatea Bar-Ilan. „Numai prin expunerea naturală a celor protejați cu vaccinuri, văd acest virus devenind endemic.”
Primul și al doilea val s-au încheiat când Israelul a intrat în lockdown, oprind răspândirea virusului, dar provocând daune grave economiei țării și sănătății mentale și emoționale a oamenilor.
Al treilea val s-a încheiat când Israelul și-a lansat uimitoarea campanie de vaccinare.
Iar al patrulea val a fost oprit de rapeluri.
Nu pare să existe un glonț magic care să salveze Israelul de la Omicron.
„Deoarece Omicron este atât de contagios, eforturile noastre de a opri răspândirea lui sunt probabil zadarnice”, spune prof. Hagai Levine, președintele Asociației Israeliene a Medicilor de Sănătate Publică. „Ceea ce putem și trebuie să încercăm să facem este să îi protejăm pe cei mai vulnerabili cât mai mult posibil.”

Între timp, au început să apară noi cercetări care arată că persoanele vaccinate care se infectează dezvoltă o imunitate „super” sau „hibridă”, ceea ce înseamnă că produc niveluri foarte ridicate de anticorpi capabili să neutralizeze diferite tulpini de COVID-19 și alte virusuri.
De asemenea, este puțin probabil ca ei să dezvolte boli severe. Ministerul Sănătății a raportat marți că există doar două persoane în stare gravă și foarte gravă de la Omicron în Israel. Nici unul nu a fost vaccinat.
Cercetările încep să arate că Omicron provoacă, în general, infecții mai puțin severe.

„Numărul mare de persoane infectate cu Omicron care este așteptat în Israel și în întreaga lume poate crește semnificativ nivelul de imunitate al întregii populații și poate ajuta la eradicarea tulpinei Delta și a cel puțin încă uneia dintre celelalte variante”, a scris pe Twitter prof. Eran Segal, un biolog analist de la Institutul de Științe Weizmann din Rehovot.

Levine mai spune că Israelul ar trebui să nu se mai gândească la prevenirea valurilor de infecții și să înceapă să se gândească, în schimb, la întărirea imunității și rezistenței comunității împotriva virusului, prin investiții în măsuri de sănătate publică și încurajarea vaccinării.
„Ar trebui să evităm măsurile generale. Nu ar mai trebui să închidem școlile. Nu ar trebui să închidem aeroporturile”, a subliniat el. „Ar trebui să avem măsuri proporționale.” se mai arată în ziarul israelian. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Omicron produce simptome ”blânde” si am inteles ca nu atacă nici plămânii. Asadar, cum se intâmpla că, in exemplul de mai sus, cele 2 persoane infectate cu Omicron sunt nevaccinate si au si forme grave? Israel se pregateste peste vreo 2 luni, de doza a 5 a, ei recunoscând ca eficienta vaccinului scade rapid. Daca in decurs de aproape 1 an ajungi la 5 doze, cum poti sa vorbesti despre o imunitate ”super” sau ”hibrid”, la vaccinati? Poate e bine sa mai citim si asta:
  https://www.infowars.com/posts/pathology-results-show-93-of-people-who-died-after-being-vaccinated-were-killed-by-the-vaccine/

 2. INCREDIBIL CE FACE ISRAELUL! SA AI ATATIA URMASI AI HOLOCAUSTULUI NAZIST SI SA ITI TRANSFORMI POPORUL IN COBAII LUI BIG PHARMA!!! MENGELE AI INVINS!! SA NU SPUNA EVREII CA AU TRECUT PRIN PRIGOANA ..ASTA ACUM CE NUME POARTA? HOLOCAUSTUL LUI BILL GATES SI GEORGE SOROS?? SI SUNT SI EVREI….VORBA ROMANEASCA…TIGANU CAND S-A AJUNS IMPARAT, PRIMA DATA PE TAC-SU L-A SPANZURAT! MAINE POIMAINE O SA SE VAITE ISRAELUL DE HOLOCAUSTUL LUI BIG PHARMA….COMISIONUL S-A DUS LA NETANYAHU…CAUTATI..

 3. pai in stupida mea opinie vor sa-i rada pe astia de pe fata pamantului. iar vrajeala asta cu vaccinati si nevaccinati incepe sa puta. eu am facut toate vaccinurile lui ceausescu si ce stiu cu certitudine ca am capatat imunitate pe viata contra respectivelor boli. acum trebuie sa repeti vaccinul la cateva luni? astea nu-s vaccinuri. astea”s prosteli pt plebe. fiecare face cum crede de cuviinta, dar tind sa cred tot mai tare ca vaccinarea nu este o solutie. DE CE IN ROMANIA NU SE GASESC ANTIVIRALE IN FARMACII? TOTI VECINII NOSTRI AU NUMAI NOI NU.

 4. Vaccinul nu trateaza boli, nici nu te face imun in fata unei boli, dupa ce a expirat perioada de protectie a vaccinului tu nu mai ai nici o imunitate, trebuie sa-l faci iar in fiecare an, eu sustin imunizarea naturala, este singura care poate opri pandemia, ori cum oamenii ar fi capatat mai multa imunitate daca erau lasati sa se plimbe liber sa respire aer curat, vara toata lumea sta la soare si nu are nimic.

 5. […] își făcea un titlu de glorie din rapiditatea cu care și-a vaccinat cetățenii, se pare că se schimbă strategia. Există experți care susțin acum protejarea celor vulnerabili în timp ce se permite […]

 6. La citatul de mai sus „Între timp, au început să apară noi cercetări care arată că persoanele vaccinate care se infectează dezvoltă o imunitate „super” sau „hibridă”
  Am să dau eu alte două citate. Depinde la cine vrei să te uiți. La supraviețuitori sau la victime. Iar despre Omicron, afinitatea este crescuta pentru receptorii aflati prin cord.

  „All study protocols were approved by the Cedars-Sinai institutional review board.

  Therefore, using an array to detect autoantibodies (AABs) to 91 antigens previously linked to a range of classic autoimmune diseases, we sought to comprehensively examine the diversity of AAB responses in male and female health care workers (HCWs) who were exposed to SARS-CoV-2 and self-reported presence or absence of distinct symptoms associated with COVID-19.

  These findings demonstrate that SARS-CoV-2 directly triggers the development of AABs not limited to structural proteins similar to SARS-CoV-2. Importantly, our study also demonstrates for the first time an autoimmune activation in females compared to males following asymptomatic infection. As context, the stability of AABs in classic autoimmune diseases is known to vary substantially, with some autoantibodies fluctuating with flares of disease, while others remain stable.

  We can speculate that the preponderance of AABs positivity in females—in the absence of symptomatic or recognized infection—represents initiation or proliferation and then persistence of self-reactive immunity with implications for post-acute chronic immune-driven disease states. These findings may be particularly relevant to rapidly accumulating evidence of the post-acute SARS-CoV-2 syndromes (e.g. “long-haul COVID”) that can emerge even weeks to months following resolution of mild or asymptomatic infection”

  Chiar si o infectie asimptomatica poate declansa anticorpi autoimuni si, treptat, o multime de boli asociate, inclusiv cardiace. Vaccinat sau nu.

  Sa citam un alt studiu tot din America:

  „Objective: To determine absolute and relative risks of either symptomatic or asymptomatic SARS-CoV-2 infection for late cardiovascular events and all-cause mortality. Methods: We conducted a retrospective double-cohort study of patients with either symptomatic or asymptomatic SARS-CoV-2 infection [COVID-19(+) cohort] and its documented absence [COVID-19(-) cohort]. The study investigators drew a simple random sample of records fr om all Oregon Health & Science University (OHSU) Healthcare patients (N=65,585) with available COVID-19 test results, performed 03.01.2020 – 09.13.2020. Exclusion criteria were age < 18y and no established OHSU care. The primary outcome was a composite of cardiovascular morbidity and mortality. All-cause mortality was the secondary outcome. Results: The study population included 1355 patients (mean age 48.7 ± 20.5 y; 770(57%) female, 977(72%) white non-Hispanic; 1072(79%) insured; 563(42%) with cardiovascular disease (CVD) history). During a median 6 months at risk, the primary composite outcome was observed in 38/319 (12%) COVID-19(+) and 65/1036 (6%) COVID-19(-) patients (p=0.001). "

  Acesta ne spune ca o infectie cu SARS-CoV-2 creste riscul de deces din motive cardiovasculare de 2 ori. Vaccinat sau nu. Trebuie cu totii sa intelegem ca vaccinarea reduce foarte mult doar riscul dezvoltarii pneumoniei si a reactiei inflamatorii acute. Dar doar atat. Virusul mai are multe alte arme in arsenal cu care poate agrava afectiunile existente. Vaccinul nu ajuta atat de mult pe cat se crede. Ajuta și la mutarea cauzei de deces din "Covid" la 2-3 saptamani de la infectare, la "deces din diverse cauze" la mai multe luni dupa.

  • Trebuie să înțeleagă toți că ești prost rangă.

   • Cacamicule, văd că nu ți-ai învățat lecțiile din trecut.
    https://www.ssb.no/en/statbank/table/12954

    Stiinta pur si simplu nu este de partea ta, ești prost dar și fudul (cum poate fi prostul altfel?). Te-ai putea uita la cifrele din Norvegia, dar boul nu poate înțelege nici măcar o poartă nouă. Cea mai bogata tara de pe planeta per capita, tara cu cel mai performant sistem medical per capita. Ce mai…. tara cea mai….
    Ma voi referi la urmatoarele metrici care conteaza: decese in exces la grupa 65+, spitalizari Covid in general.
    In perioada sapt 13 din 2020 pana in saptamana 6 din 2021, pentru 46 de saptamani, puternica Norvegie a inregistrat 182 de decese in exces fata de media 2015-2019. Adica foarte, foarte putin. Nu au fost lockdownuri in Norvegia, oamenii au inteles si s-au comportat cu prudenta evitand infectarile. Au fost in toate aceste 46 de saptamani, 2571 internari de Covid.
    In perioada sapt 27 din 2021 pana acum, pentru 24 de saptamani, puternica Norvegie a inregistrat 2188 de decese in exces fata de media 2015-2019. Sa repet doua mii o suta optzeci si opt… 2188 decese in exces la grupa 65+ fata de media 2015-2019. Enorm pentru puternica Norvegie. Si in aceste 24 de saptamani, 2548 spitalizari de Covid.
    Arafat va incerca sa explice ca norvegienii s-au vaccinat la chiuveta. Iar Cacamicu va începe să citeze din tâmpiții Andrei Baciu și alți mitomani. Nu…. seniorii norvegieni sunt 100% vaccinati cu doua, chiar si cu trei doze.
    VACCINAREA A ESUAT. Trebuie doar să DESCHIDETI OCHII. Situatia din Norvegia este la fel si in Danemarca, Anglia, Olanda. In toate tarile, nu numai masiv vaccinate, ci si in Romania. Vaccinul nu protejeaza de sechelele Covid. Vaccinul este foarte slab și are și riscurile sale despre care nu mai vorbim acum.
    Si ce este de facut? Cu siguranta nu va luati dupa prostii din Israel. Nu va lasati infectati de SARS-CoV-2 daca aveti probleme auto-imune, cardiovasculare si daca sunteti in varsta. Simpla infectare cu SARS-CoV-2, chiar daca sunteti vaccinati, va dubleaza riscul de mortalitate cardio-vasculara (studiu american). Cumparati-va cele mai bune masti ca nu sunt atat de scumpe. Masca, igiena, distanțare, curățarea mucoaselor.

   • PS…. Dacă este cineva curios ce s-a întâmplat în perioada din 2021 ce începe din săpt 7 până la 26 inclusiv, acea perioadă de 20 de săptămâni este prezentă în multe țări, în Anglia, în Danemarca, mai scurtă în Olanda, și începe după ce grupa de 65+ s-a vaccinat aproape toată cu prima doză. După aproximativ 4 luni de la această primă doză (deci 3 luni de la doza a doua), efectele încetează brusc, pandemia revine, decesele în exces cresc la grupa 65+ și nu mai pot fi stăvilite cu niciun booster care pare mai degrabă să agraveze lucrurile.
    În Norvegia, în această perioadă, decesele în exces au fost -629, adică au fost cu 629 mai puține decese în exces față de media anilor 2015-2019. Da, acesta este fenomenul la care medicii ar fi trebuit să se aștepte dacă VACCINURILE AR FUNCTIONA pe termen mediu și lung. Dar ele nu mai funcționează aparent deloc după acea perioadă de protecție pe termen foarte scurt.

   • Poți sa si detaliezi de ce este prost? O eticheta pusa fără o justificare prealabila te arunca tocmai pe tine in sintagma folosita… Pana una alta ce a zis omu chiar are sens si o simt eu pe propria piele după un an si ceva de la trecere prin boala…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998