CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Istoria nu se repeta, ci se balbaie: O treime din generatia „millennials” aproba comunismul

4 comentarii / 3706 vizualizări / 2 noiembrie 2019

O treime dintre oamenii din generaţia „millennials”, respectiv cei născuți în perioada 1981 – 1996, ar vota în 2020 cu candidaţii de extremă stângă, potrivit rezultatelor unui sondaj citat de Mediafax și realizat la cererea Victims of Communism Memorial Foundation, un ONG cu sediul în Washington, SUA.

„Amnezia istorică în ceea ce priveşte pericolele comunismului şi socialismului se manifestă pe deplin în raportul de anul acesta”, potrivit lui Marion Smith, directorul executiv al ONG-ului.
Potrivit YouGov, care a realizat sondajul, capitalismul a pierdut din popularitate, fiind sprijinit doar de jumătate dintre cei din generaţia „millennials”. Pe de altă parte, 36% dintre aceştia spun că aprobă comunismul, comparativ cu 28% în 2018.
Socialismul a pierdut din suporteri în toate grupele de vârstă, cu excepţia generaţiei tăcute (peste 74 de ani) şi a celei „millennials”, din care 70% ar vota pentru un candidat socialist.
„Atunci când nu ne educăm generația mai tânără în ceea ce priveşte adevărul istoric al celor 100 de milioane de victime ucise de regimurile comuniste în ultimul secol nu ar trebui să fim surprinşi de disponibilitatea ei de a îmbrăţişa ideile marxismului”, a mai spus Smith, care s-a arătat tulburat de rezultatele sondajului de anul acesta.
Potrivit rezultatelor aceluiaşi sondaj, 22% dintre cei din generaţia „millennials” cred că „societatea ar fi mai bună dacă s-ar elimina ideea proprietății private”. De asemenea, 45% dintre cei din generaţiile „millennials” și Z (succesoarea) consideră că „studiile superioare ar trebui să fie gratuite”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. 100.000.000 de victime ale comunismului ?
  Cine i-a numarat ?
  Dar CAPITALISMUL EXPANSIONIST SI AGRESIV, ADICA IMPERIALISMUL, CITE MILIARDE DE VICTIME A FACUT ?
  Sau ati uitat ca SUA si Regatul Unit s-au dezvoltat cu bani rezultati din COMERTUL CU SCLAVI SI DIN EXPLOATAREA ACESTORA ?
  Nu mai vorbim de regimurile rasiste capitaliste, de EXTERMINAREA POPULATIILOR LOCALE SI A CIVILIZATIILOR DIN AMERICA, AUSTRALIA SI AFRICA, de razboaiele declansate pentru extinderea si mentinerea hegemoniei marilor puteri Capitaliste !!!
  Mergeti in Irak, Siria, Afganistan si in alte tari din Orientul Apropiat si intrebati-i pe supravietuitori ce cred , cine sint cei mai mari criminali ai ISTORIEI !
  E buna si propaganda asta gaunoasa dar totul are o limita a BUNULUI SIMT !
  Si chiar daca am cadea la invoiala ca societatea ”comunista”(DE FAPT SOCIALISTA, COMUNISMUL FIIND O UTOPIE) a produs 100 de milioane de morti(ar trebui sa ne spuna desteptii astia de la ong cum au fost omoriti acesti oameni), oare cine a gindit, fundamentat teoretic si aplicat in practica teoria marxista ???
  Poate ne spune nenea ala de la ong de ce in UE i se dezvelesc in continuare statui lui Marx !!!
  Cita ipocrizie !
  Ba, nu mai merge sa umblati prin creierii oamenilor si sa-i aranjati cum vreti voi !
  Acum exista INTERNET , iar oamenii au devenit dependenti de el !!!

 2. Decat un capitalism de cacat mai bine un comunism asezat!

 3. Socialismul nu e tot aia cu comunismul, insa exista o explicatie umana, sociologica ilustrata perfect de zicala cu „capra vecinului”.Astfel, un tanar care nu are prea multe bunuri , este firesc sa se decalre impotriva proprietatii private.Cat despre taxele 0 la facultati este, de asemenea, de inteles.Personal, am apucat destul din epoca „comunista” (nu era chiar asa..) ca sa nu o regret deloc.Totusi, cand vad revirimentul Securitatii si domniatia imposturii in toate domeniile, parca ma incearca o nostalgie….

 4. ONG/ul care a facut sondajul, este de extrema dreapta. Marion Smith, conducatorea ONG /ului, a scris numeroase articole de revolta impotriva celor care/l critica pe Orbán Viktor, prietenul lui Putin, Erdogan,,,et company. Deci nu am nici o incredere in sondaj.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998