CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Istoric britanic, teză incendiară: românii au produs cel mai mare masacru al Holocaustului

35 comentarii / 6968 vizualizări / 31 ianuarie 2023

Presa britanică acordă spații largi unei lucrări nou apărute, sub semnatura istoricului Dan Stone de la University of London, specializat în cercetarea Holocaustului, lucrare în care se afirmă că cel mai mare masacru din cadrul acestuia ar fi fost opera românilor, cu referire la genocidul din Transnistria.

Despre Holocaust se spune în istoriile convenționale că ar fi fost o operațiune derulată în lagărele morții precum Auschwitz, dar aceasta a fost doar o parte a poveștii, susține profesorul Dan Stone, într-o nouă carte care aruncă în aer multe lucruri despre operațiunea de exterminare a evreilor din al doilea război mondial.

Un adevăr incomod pentru multe țări, care refuză să-l recunoască: Holocaustul nu a fost doar un proiect german, ci o crimă paneuropeană cu zeci de mii de autori activi în toată lumea.

Crime oribile au avut loc dincolo de granițele celui de-al Treilea Reich și ale sateliților săi anexați, în Transnistria, o parte a Ucrainei ocupată de România.

Într-adevăr, în îndepărtata Transnistrie a avut loc cel mai mare masacru al Holocaustului — efectuat nu de germani, ci de jandarmi români, auxiliari ucraineni și miliția locală.

Un focar de tifos într-o tabără, răspândit de păduchi și purici, a fost scuza pentru a măcelări cea mai mare parte a celor 54.000 de deținuți. Au fost forțați să intre în două grajduri încuiate, care au fost stropite cu benzină și incendiate, în timp ce alții au fost conduși într-o râpă dintr-o pădure din apropiere, unde au fost împușcați. Evreii rămași au fost forțați să sape gropi pentru a îngropa morții, făcând acest lucru cu mâinile goale în frigul amar. Alte mii au murit înghețați.

Stone scrie: „Deși persecuția evreilor care a dus la Holocaust a fost un proiect german, ea s-a corelat cu programele multor regimuri fasciste și autoritare europene. Fără participarea de bună voie a atâtor colaboratori din toată Europa, germanilor le-ar fi fost mult mai greu să omoare atât de mulți evrei”.
Pe baza cercetărilor recente, spune Stone, mai degrabă decât o poveste despre ocupația germană, deportare și ucidere în lagărele morții, Holocaustul ar trebui să fie văzut ca o serie de genocide locale interconectate. Holocaustul a fost cu siguranță condus și săvârșit în mare parte de germani, dar participarea efectivă a mers mult mai departe.

Țări precum Franța, Norvegia, Croația, Slovacia, Ungaria și România au persecutat, expulzat și ucis evrei. Și au făcut acest lucru, nu constrînse de la Berlin, ci pentru că acest lucru se potrivea cu propriile lor vechi opinii antisemite și cu aspirația naționalistă. În România, regimul a profitat de oportunitatea oferită de operațiunea germană pentru a realiza un Holocaust propriu în Transnistria”, relatează ziarul britanic Daily Mail. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

35 Comentarii

 1. Se incearca a se pune pe umerii României orice povară pentru a ne simti umiliti si a plăti compensatii. Pana la urma Holocaustul se traduce tot in bani. Bine ca marcheaza ca au fost si ucrainieni, desi cred ca ucigasii erau numai ucrainieni. „Deși persecuția evreilor care a dus la Holocaust a fost un proiect german, ea s-a corelat cu programele multor regimuri fasciste și autoritare europene”, asta nu este exact ce trăim si in ziua de azi cand proiectele europene si americane beneficiaza de obedienta unor guverne pentru a supune si domina populatia care trebuie sa accepte deciziile politice sub marca ”valori europene si transatlantice”? Marea Britanie este si ea una din slugile americanilor asa ca istoricul acesta mai bine ar analiza vremurile contemporane in care trăieste el. O carte despre istoriile holocaustului a apărut in 2016, asadar nu stiu de ce s-ar atrage atentia asupra ei tocmai acum, iar Dan Stone are puncte de vedere personale, nu exclusiv istorice. El lucreaza si la Conflict, Violence and Terrorism Research Centre .

  • Limbricul asta antiroman nu sufla o vorba despre faptul ca Maresalul Ion Antonescu s-a oferit sa-i imbarce pentru Palestina contra unei sume de bani, dar sionistii au refuzat, pe motiv ca fondurile sunt destinate elitei evreiesti care ar fi urmat sa puna bazele statului Israel.

 2. „cea mai mare parte a celor 54.000 de deținuți.
  Au fost forțați să intre în două grajduri încuiate, care au fost stropite cu benzină și incendiate, în timp ce…..”

  -grajdurile lui Augias,
  fireste.

  • -e mai mult egsxplicatia pentru eradicarea tifosului….

   • -2 turnuri gemene,
    se stie de la 11 septembrie.

 3. britanicii au ucis peste 150 de milioane de oameni in India,China, Singapore,etc. Au fost insule in Pacific pe care britanicii le-au golit de oameni si resurse… dar astea nu se vad … dar ii f… grija de noi, prostii care i-am ajutat pe judei sa plece din tara teferi si nevatamati. Deh , pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti…sau facerea de bine, se cheama incest !

 4. alo… ion maxtor si daniel si 1 evreu daca romani au ucis pentru ca era evreu ,este antisemitism criminal ,restul sunt vorbe de claca

  • Oy-vey, Oy-vey… și dacă un singur arab a fost ucis doar pentru simplul fapt că era arab este un act criminal, restul sunt vorbe de clacă…

  • Dar cum se numeste daca un evreu ucide un roman , bre Shtrul?

 5. Cit: „Deși persecuția evreilor care a dus la Holocaust a fost un proiect german, ea s-a corelat cu programele multor regimuri fasciste și autoritare europene. Fără participarea de bună voie a atâtor colaboratori din toată Europa, germanilor le-ar fi fost mult mai greu să omoare atât de mulți evrei”.
  „Țări precum Franța, Norvegia, Croația, Slovacia, Ungaria și România au persecutat, expulzat și ucis evrei. Și au făcut acest lucru, nu constrînse de la Berlin, ci pentru că acest lucru se potrivea cu propriile lor vechi opinii antisemite și cu aspirația naționalistă.”
  –––
  Sincer, citind cele de mai sus, dacă aș fi evreu m-aș simți extrem de stânjenit, deoarece apare o întrebare căreia nu știu să i se fi dat un răspuns : cum voi fi reușit oare să-mi atrag dușmănia (și chiar ura?) atât de multor popoare și națiuni, așa cum încearcă să ne convingă autorul lucrării citate (și nu e singurul).
  Chiar și ca „simplu cetățean”: trăiesc „în lume”, am și neprieteni, am și prieteni, mai am și duș-mani… ca „tot omul”; dar să mă constat într-o zi că, toți, pe oriunde mă duc, „au ceva cu mine” și mă urăsc „de moarte”, eu, unul, mi-aș pune serioase întrebări – începând chiar cu mine.
  … Sigur undeva, ceva nu-i în regulă, „poate nu am citit eu destul”, „poate nu am citit ce trebuie”, sau ”cum trebuie”, marile dureri sunt „mute”, nu se expun „la tarabă” pe „grade de suferință” convertibile în „arginți”,

 6. Paduchii ce spun?Au amutit?

  • Sugi sange si mananci cacat.

 7. Cu armata banderistă, dar acum ucrainenii sunt spălaţi şi albiţi de evreii care luptă alături de neo-banderişti (batalionul Azov) împotriva ruşilor. „Pogromul de la Iaşi“ e incoparabil pe lângă ce s-a întâmplat la Kiev, dar în ambele cazuri a fost vorba de colaborarea cu inamicul sovietic.
  Aproape 40 de mii de evrei au fost ucişi în septembrie 1941 la Kiev de către armata germană şi banderiştii ucrainieni, ca represalii la faptul că aceştia, evreii, ar fi fost ajutorul principal al poliției secrete sovietice NKVD. Represaliile veniseră după ce NKVD-ul plantase în 1941 explozivi ce au provocat mari pagube în Kiev, între 20 și 28 septembrie aruncând în aer 900 de clădiri între care, pe 24 septembrie 1941, o mare asemenea explozie a zguduit şi Cartierul General al Grupului de Armate Sud al Germaniei, instalat la Kiev, serviciul secret sovietic având complici locali în aceste sabotaje.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Babi_Iar

  • intre EI!

 8. Ma intreb, cati militari romani au fost trasi la raspundere, si cati mai primesc pensie si recunoastere de veterani?

  • Nici cu bani (recompense de 10 mii de dolari SUA pentru gasire) nu s-a gasit vreun roman vinovat de crime impotriva evreilor, iar Germania si-a asumat vinovatia de pedepsire a evreilor in teritoriile romanesti, fapt care acum se vrea pasat asupra Romaniei.

  • Bre Itzik, te intrebi ca prostul, ca v-ati razbunat cu varf si indesat dupa ce ati pus ghearele pe putere in 1945!

 9. Căci a început „Războiul rabinilor cu Rusia lui Vladimir Putin şi anunţul evreilor că vor acţiona pentru refacerea Ucrainei ca un Mare Israel – Zelenski a anunţat refacerea Ucrainei cu cel mai mare fond evreiesc, BlackRock, în timp ce şi Israelul a anunţat şi el un Plan Marshall pentru Ucraina postbelică (’A Jewish-Israeli Plan for Ukraine’s post-war reconstruction’)“
  https://www.incorectpolitic.com/razboiul-rabinilor-cu-rusia-lui-vladimir-putin-si-anuntul-evreilor-ca-vor-actiona-pentru-refacerea-ucrainei-ca-un-mare-israel/

 10. Despre nenorocirile facute de evrei in Romania, chiar impotriva poporului roman nu zice nimeni nimic? Ca sa nu luam istoria de la inceputul venirii dumnealor (din fundul Asiei) pe aceste pamanturi, va rog sa ne limitam doar la perioada 23 august 1944 – 16 iunie 1964. Orice viata de om curmata pe criterii de etnie, rasa, convingeri politice samd este o crima monstruasa. O crima NU JUSTIFICA o alta crima NICIODATA. Maresalul Ion Antonescu a plati cu viata pentru ce a facut si, mai ales,
  pentru ceea ce nu a facut.

 11. Din cate stim, pogromul de la Iasi a fost in intregime opera GERMANILOR. Cat priveste restul acuzatiilor, sa studiem viata si activitatea maresalului Antonescu descrisa de istorici romani, nu de iudele din Marea Britanie. E clar ca Dan Stone scrie la comanda, intr-o actiune de intimidare care vizeaza ingenuncherea poporului roman si ralierea lui la obiectivele militare ale PERFIDULUI imperiu iudeo-anglo-american, iar presa reia si amplifica spusele autorului, in scop politic.Ce cauta rezerva de aur a Romaniei de 60 t la Londra ??? Si cine s-a opus repatrierii acestei rezerve, pretinzand ca se opune furtului ei de catre Dragnea/ PSD? Aceiasi tradatori de tara, agenti ai imperialismului sionisto-anglo-american, pe numele lor USR. Aceiasi care o sustin pe Maia Sandu.

  • „Ce cauta rezerva de aur a Romaniei de 60 t la Londra ???”

   -e putzin,
   pare „cuiul lui Pepelea”
   (sa raspunda Anglia)

 12. Cine a mai văzut grajduri de dimensiunea unui teren de fotbal în care să încapă 27.000 de persoane? Se pare că istoricul amestecă informațiile descrise în Raportul Final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România, care menționează două episoade ce se pot apropia de povestea fantezistă a”grandiosului istoric” citat în articol.
  Relatările din rapoartele militare, interpretate după bunul plac de celebra Comisie Internațională, indicau grajduri în care erau puteau fi înghesuite maxim 1000 de persoane.
  Raportul Final al Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România menționează două episoade care se pot apropia de povestea „marelui istoric” citat în articol.
  „Isopescu estimase că sunt cam 52 000 de evrei în Bogdanovca și cam 20 000 în Dumanovca. Unii erau înghesuiți în grajduri (nu existau mai mult de 50 de GRAJDURI), în cocini și barăci, în timp ce ceilalți stăteau afară, răspândiți de-a lungul a trei kilometri pe malul de vest la Bugului. Silozurile erau pline de cadavre, iar atât cei vii, cât și cei morți erau înghesuiți în grajduri și barăci în frigul ucigător al iernii.” (Raport final, pagina 145)
  „Unul dintre supraviețuitorii acestui episod, pe atunci o fetiță de șaisprezece ani, a povestit că acel convoi din care ea făcea parte era atât de întins, încât nu-i putea zări începutul și capătul. Circa 22 000 de evrei de toate vârstele au fost înghesuiți în nouă magazii (barăci), operație care a continuat și după căderea nopții, pe 23 octombrie. Masacrul a avut loc după cum urmează: Una după alta magaziile au fost ciuruite cu foc de mitralieră și pușcă, udate cu gazolină și incendiate, cu excepția ultimei care a fost aruncată în aer.” (Raport final, pagina 150)
  Criminalul Ion Antonescu și autoritățile regimului de dictatură antonesciană sunt vinovați exclusiv de moartea evreilor din Transnistria. Dar de aici, până la a condamna întregul popor român de participare la genocid, este un drum prea periculos. Nimeni nu poate explica vina copiilor, femeilor și bătrânilor evrei deportați care au murit de frig, mizerie, înfometare sau împușcați de gardieni criminali. Dar asta nu justifică exagerările unor istorici, cu precădere evrei, de dragul inoculării ideii criminalității genetice a poporului român.

  • cretinule flămând, deşi tocmai ai mâncat un alt mare căcat, ca să faci şi tu ceva.

  • erau grajduri pentru „elohim”,
   mai,
   un fel de biserica.

 13. Tesu Solomovici, istoric, publicist roman si evreu :
  „Discutând despre Antonescu, eu am emis sintagma „Holocaustului asimetric” din România. Am fost surprins să văd ce soartă a avut evreimea română din acei ani. Într-un fel au trăit evreii din vechiul regat (Transilvania de sud, Muntenia, Moldova, Dobrogea) şi evreii din Transnistria şi Transilvania de nord, ocupată de fasciştii unguri. Evreimea din Transilvania de nord a murit aproape în întregime în cuptoarele de la Auschwitz, evreimea din Transnistria a murit de foamete, gloanţe şi boli, iar cea din vechiul regat a rămas aproape în întregime în viaţă. Şi a avut posibilitatea să înveţe la şcoli evreieşti, a avut spitale şi chiar un teatru. Caz unic în istoria Europei ocupată de nazişti. Este un fenomen care se leagă de viaţa lui Antonescu şi eu am subliniat acest lucru. Cred că viziunea mea va stârni din nou controverse. Mă aştept din nou să fiu acuzat de negaţionism şi că vreau să-i ridic un monument lui Antonescu. Au fost presiuni ca această carte să nu apară. De aceea, vreme de opt luni de când e gata, n-am dat-o la tipar. Dar mi-am zis că o s-o public, orice s-ar întâmpla.”

  Shimon Peres, presedintele Israelului, Romania, Cotroceni, 2010 :
  „We shall never forget, that under the darkest day in Europe under the nazis, the romanians stood up and saved the life of many of the Jewish people here, it meant 400,000 of them came to Israel and were among the builders of Israel, they still are, they love Israel but they didn’t give up their love for Romania.”

  Mai usor cu „Romanii sunt cei mai mari criminali” pe scari, mai usor cu mitul „antisemitismului” romanesc pe scari si mai usor cu „romanii n-au omorat pe nimeni”. Noi eram condusi de sageata Germaniei Carol II, apoi de sageata Antonescu si Romania era sub ocupatia militara a 4 tari straine, dintre care Germania nazista care a ocupat Franta.
  Pentru Transnistria-Odesa sa ii intrebati pe rusi si ucraineni ce faceau acolo, pe germani ce ordine dadeau romanilor si ce cautau acolo si pe carnea de tun aka „romani” ce au facut in realitate vs ce se spune in propaganda scrisa de invingatori numita „istorie”. Romanofobii nu mentioneaza cati evrei a salvat Romania ocupata (cetateni romani), dar si cati evrei s-au refugiat in Romania si s-au salvat aici. In Ungaria, in Polonia, in Croatia, in Ucraina, in baltice, in Cehia nu te puteai salva ca evreu, noi am fost un colac de salvare pentru multi refugiati europeni.

  • Şi una-n bot? Îîîîîî îhî … ?

  • idiotule!

  • Băga-mi-aş trusa de scule în mă-ta şi în Comisia mă-tii de papagal idiot.

  • Pai venti frate cu dovezi. Discutam orice. Dar pe fapte concrete. Bine, noi romanii au omorat pe toti. Voi n-ai omorat pe nimeni. De acord. Dar voi faceti afirmatiile astea, nu noi. Noi recunoastem ca ne mai si pute gura sau curul, chiar daca sintem cu siguranta mai spalati ca voi, si la propriu si la figurat. Ideea e, ca trebuie sa dovedesti cand vii cu astfel de studii. Concret.

 14. şi una în cap, în forma de pulă.

 15. Oare daca au fost legi date, si nationale si mondiale, prin care nici macar nu aveam voie sa discutam de holocaust, cum acest cercetator a ajuns la aceste concluzii? Sau nici despre studiul lui nu avem voie sa discutam? Adica orice se zice trebuie luat de bun sau cum? Oare lumea asta nu vrea sa se trezeasca?

 16. Iaca prostu’ de Dan Stone:
  https://royalholloway.ac.uk/media/12882/danstone.jpg
  Ăsta trăieşte strict numai de pe urma holocaustului, că n-are altă ocupaţie decât asta şi combaterea mişcărilor de dreapta necontrolate de elita iudeo-anglo-saxonă, la „Centre for Analysis of the Radical Right” (CARR).
  Ăsta a scos şi Polonia, nu numai Ucraina (antisemită la rupere), de pe lista vinovăţiei pe care o aruncă pe România şi pe alţii, dar şi polonezii şi-au dat la cap la greu cu evreii, până le-au dat germanii şi la unii şi la alţii.
  Acum Polonia şi Ucraina sunt vârf de lance împotriva Rusiei şi trebuie „spălate”.
  Iar România e luată oricum de proasta Europei de către Occident, în timp ce Ungaria se opune războiului UE-Rusia, aşa că merge să primească amândouă scuipăturile englezului.

  • El e, preci$! Varinata de Tamisa.
   Aceeaşi $meclă, doar mai spălăţel. Al nostru e mai boschetar.

 17. Da, sigur că da. Nene, știți ceva, citiți „Protocoalele Kogaionului” de Ion Coja și mai lăsați-ne dracului în pace cu Holo-cacealmaua voastră…….

 18. Doamne ,cati cretini populeaza Pamantul!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998