CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Istoricul Marius Oprea: Digitalizarea României, o afacere uriașă disputată de SRI și SIE

3 comentarii / 2828 vizualizări / 29 septembrie 2022

Istoricul Marius Oprea, specialist în problematica fostei Securități și a serviciilor secrete, în general, susține că procesul digitalizării României, o afacere imensă, este disputată de cele două mari servicii autohtone, SRI și SIE, fără a exista concurenți reali la licitație.

”Serviciul extern și cel intern de intelligence se dușmănesc de moarte, dar au participat împreună la acțiunea comună de privatizare a comunismului, care a luat aripi după 2002, cînd serviciile au primit dreptul să-și facă firme sub acoperire. Acum se pregătește o licitație pe sume imense pentru digitalizarea României, va fi un teren de bătălie nu între concurenți reali, ci între cele două servicii, pentru cîștigarea monopolului și a banilor în ceea ce privește digitalizarea. Au cîștigat ei cu toate, cu telefonia mobilă…” a spus Oprea.

Serviciile secrete de la noi nu au nevoie de vreun mare efort ca să înregistreze cetățenii, mai afirmă Oprea, în podcastul lui Ionuț Cristache de la Evz.ro, ”pentru că pur și simplu au clonat serverele rețelelor de telefonie mobilă, sunt doar niște cuvinte cheie, punct de la care convorbirea ta e selectată și înregistrată automat, sau dacă se tastează numele tău de telefon îți este înregistrat permanent și poate fi ascultat cînd găsesc ei de cuviință”.

El a mai spus că toate ședințele guvernului Tăriceanu erau înregistrate, grație unui protocol încheiat de Parchetul General cu STS, iar transcripturile ajungeau practic în timp real pe masa Laurei Kovesi: ”Am aflat cu stupoare în anii trecuți chiar de la ofițerul STS care făcea înregistrările, în baza acestor protocoale, șeful STS de la palatul Victoria. Nu știa nimeni din cabinet despre asta” a mai spus Oprea. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. romania este culmea democratiei!!!!! despre militieni nimeni nu spune nimic,,ei nu asculta???militia ,nu sunt marius oprea,este ,in fapt, fosta securitate,au niste „obiceiuri” fbi american este parfum….

  2. Poșta Română vrea sa ne confere cate un cod digital fiecaruia…ca sa ne găseasca postasul oriunde ne-am afla – probabil ca postasul va fi o dronă. Ministrul Burduja, de la Ministerul Digitalizarii, ne pregateste si el, tot pentru anul viitor, cate un cod electronic urmat de o recunoastere faciala, astfel incat, oriunde ne prezentăm sa folosim acest cod si recunoasterea facială obligatoriu, ”ca sa se stie ca suntem noi” si nu tanti Aglaia, ca si cum cartea de identitate e vaxx, pana acum nu se stia sigur ”ca suntem noi”. Proiectului i se alocă in prima fază 600 milioane euro, urmând apoi sa fie extins. A fost prevazut in șmecheria PNRR.Traim intr-o aparență periculoasa si distructivă care ne va duce la pieire. Daca nu ne trezim.

  3. Dar sedintele de guvern sunt publice ! Inregistrarea lor este chiar benefica, asa cum se inregistreaza orice discutii publice intre sefi de state democratice si persoanele oficiale cu care intra in contact. Mare dezvaluire !? Ma uitam la Cristache cum se minuna la multe prostii pe care le debita invitatul sau. De ce nu dati si fraza in care a spus ca la inmormantarea tatlui sau s-a jurat sa se razbune pe……ori razbunarea stiti ce este, nu !?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998