Iulie 2013 – luna cind Traian Basescu va fi facut K.O. politic
0 comentarii / 1346 vizualizări / 10 mai 2013
Despre actualul președinte se spune deja că e terminat din punct de vedere politic și că doar coabitarea cu guvernul Ponta îl mai salvează de la marginalizarea totală. Din păcate pentru șeful statului, necazurile nu s-au terminat: în luna iulie îl așteaptă o încercare cumplită, care i-ar putea da lovitura de grație în planul imaginii, cu un an și jumătate înaintea terminării mandatului.
Prezent ieri la o lansare de carte, Ion Iliescu a redeschis o rană abia cicatrizată, afirmînd că statistica românească nu este pusă la punct, deoarece „cifra de 18,5 milioane de votanţi la nivelul anului 2012 este o aberaţie”. „Noi n-am avut această cifră nici măcar în 1990, când populaţia ţării era de 23 de milioane şi când prezenţa la vot a fost masivă. (…) La nivelul de 19 milioane de locuitori, cei cu drept de vot se aproprie de 15 milioane, nu mai mult. Deci, din acest punct de vedere, referendumul de demitere era valabil dacă s-ar fi lucrat cu cifrele reale ale situaţiei populaţiei şi cei 8,5 milioane de votanţi erau peste jumătate din cei cu drept de vot”, a mai afirmat Iliescu, conform Mediafax, susţinând că acest lucru a deformat „realitatea populară”.
Iliescu dă dovadă de consecvență, spunînd aceste lucruri: anul trecut, în vară, el avea o poziție identică, declarînd, pentru ziarul ”Gîndul”, că, în România, la ora actuală, au rămas cel mult 15-16 milioane de alegători. “Acesta este bazinul nostru electoral. Astfel, cele opt milioane de votanţi de la referendum, nu sunt 50 la sută, ci aproape 60 la sută din cifra reală a românilor cu drept de vot, din ţară”, susţinea fostul preşedinte.
Cu adevărat misterioasă, am mai spus-o și altădată, e încăpățînarea Institutului Național de Statistică de a nu comunica pînă la această oră, oficial, cifra exactă a populației României, deși a trecut un an și jumătate de la recensămîntul din octombrie 2011.
La începutul anului trecut, guvernul Boc dădea asigurări că vom avea alegeri locale după noile date ale recensămîntului; nu le-am avut nici măcar pe cele parlamentare, deși s-au succedat la putere alte două guverne.
Desigur, termenul limită pînă la care INS ar trebui să centralizeze și să prelucreze toate datele recensămîntului expiră abia anul viitor, dar aici vorbim de date extrem de minuțioase, care nu s-au mai solicitat la niciun alt inventar al populației, legate de gospodării, profesii etc. Pentru a determina strict numărul de români rămași după ampla depopulare din ultimul deceniu nu era nevoie decît de cîteva luni, maxim.
Lucru care nu s-a întîmplat, însă, nici pînă acum. Cine și de ce a avut acest interes e util de analizat, dar nu ne propunem asta acum.
Două rînduri de alegeri și un referendum național s-au desfășurat pe baza unor cifre aiuritoare, complet false, care au desenat actuala configurație politică la nivel local și național și au influențat conducerea la vîrf a statului. Încă și mai grav, după cum arătam aici anul trecut, la alegerile locale din vara lui 2012 erau așteptați la urne, oficial, MAI MULȚI alegători decît la europenele din 2009, 18.315.880 față de 18.237.627. Populația scade vertiginos, alegătorii se înmulțesc!
Cacealmaua nu mai durează mult, din fericire. Acum cîteva săptămîni, președintele INS, Tudorel Andrei, a anunțat public că datele parțiale ale recensămîntului se vor difuza oficial mai devreme decît se stabilise inițial, adică în luna iulie a acestui an și nu în octombrie: ”În iulie vom anunţa informaţiile relevante, strict necesare pentru recensământul populaţiei”.
Să sperăm că prin informații relevante se înțelege în primul rînd cuantumul populației, altfel vom avea și alegeri europarlamentare și chiar validarea noii Constituții tot după date false.
Dincolo de asta, însă, momentul cînd, în iulie, se va anunța oficial cifra deja știută pe căi neoficiale, adică scăderea dramatică a populației și un număr maxim de alegători de cca.14-15 milioane, la nivelul anului 2011, se va ști în întreaga țară că Traian Băsescu este încă președinte printr-o uriașă minciună.
Că, în realitate, el trebuia demis la referendumul din vara trecută.
Juridic vorbind, e greu de crezut că se mai poate face ceva, deși e aproape cert că se vor ridica voci grele care vor cere demiterea, atunci, a președintelui, pe baza datelor respective.
Moral, însă, Băsescu va deveni un demnitar mort, un strigoi politic, al cărui glas nu va mai avea cum să conteze. O problemă, dacă vreți, nu doar pentru el, personal, ci pentru întreaga Românie, care se va vedea condusă un an și mai bine de un președinte ilegitim, salvat doar de strania tărăgănare a prelucrării datelor recensămîntului de către INS. O situație fără precedent în istoria țării, care se anunță extrem de interesantă. (Bogdan Tiberiu Iacob)
Comenteaza