CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iunie 2014 – O profetie exacta a lui Ponta: ”Structurile” il vor pe Iohannis presedinte!

0 comentarii / 2271 vizualizări / 16 martie 2015

Dacă Elena Udrea afirmă azi întruna că Iohannis a fost alesul SRI pentru palatul Cotroceni, iar George Maior avertiza încă din 2013 că se încearcă folosirea serviciului în campania prezidențială, iată că premierul Ponta a spus-o de-a dreptul încă din vara trecută: ”structurile” îl vor pe Iohannis președinte, pentru că se vrea un șef al statului slab, fără spate politic puternic.

Concret, pe 1 iunie anul trecut, a doua zi după ce Crin Antonescu anunța oficial că a decis să se retragă din cursa prezidențială, Victor Ponta declara, la rîndul său, pentru România TV:

”Mă uit la faptul că i s-a pregătit acest lucru. Şi nu de către noi, cei pe care era supărat în ultima perioadă, ci exact de cei pe care i-a crezut apropiaţi. A fost o chestiune lucrată şi era evident că, la un moment, ori se retrage, ori va fi retras pentru a face loc unei scheme la care se lucra demult şi s-a dat ordin pe unitate la toţi comentatorii să o sprijine (…) Toate aceste decizii au fost luate în spatele scenei, fără a se da o explicatie logică oamenilor şi asta denotă ca domnul Antonescu e victima unor oameni care, din 2013, l-au manipulat şi intoxicat tocmai ca să-l aducă în acest punct”.

2013, reamintim, este anul în care directorul SRI, George Maior, avertiza că anumite cercuri de interese vor să atragă serviciul în disputa electorală din 2014, la prezidențiale.

Ponta a spus, cu același prilej, că ”Eu nu sunt bun pentru anumite structuri ca presedinte pentru că sunt premier şi preşedintele unui mare partid. La fel este şi Crin Antonescu, preşedintele celui de-al doilea partid din România(…)Cu cât o persoană este mai puţin puternică din punct de vedere politic, cu atât este mai de dorit. (…) Trebuie găsit un preşedinte care să nu aibă rădăcini şi sprijin din punct de vedere politic, iar domnul Iohannis nu are o bază politică comparabilă cu a mea sau cu a domnului Antonescu”.

Prezent aseară, în studioul B1TV, Ponta a refuzat să furnizeze mai multe amănunte despre atît de exacta sa profeție, că vom avea un președinte fără rădăcini politice solide; întrebat la ce structuri se referea anul trecut, el a glumit: ”ONG-uri”.

Premierul a recunoscut, totuși, că în aceeași perioadă cînd aveau loc evenimentele respective, el se chinuia să-și convingă colegii de partid să găsească alt candidat. ”Dar nu am reușit. Chiar nu am vrut să candidez” a spus el.

Ca și cum ar fi știut că jocurile sunt făcute deja, pentru altă persoană! (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998