CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Jandarmeria si jandarmii

0 comentarii / 2183 vizualizări / 22 ianuarie 2012

Ar trebui sa fie acelasi lucru. Din pacate si nu de putine ori, jandarmii se despart de Jandarmerie. Sau trebuie despartiti, pentru a lasa institutia intacta. Ce este Jandarmeria? Care e rostul ei? Jandarmeria are o misiune esentiala. Ea ii apara pe cetateni. Intervine, la solicitarea prefectilor ori primarilor, ori de cate ori existenta normala a cetateanului este amenintata. Cand reprezentanti ai acestei institutii actioneaza in sens contrar, adica impotriva cetatenilor, ei trebuie despartiti de Jandarmerie, pentru ca altfel are loc disolutia unei institutii importante a statului. Tema de mai sus este astazi poate mai actuala decat oricand. Sa incercam o radiografie a comportamentului jandarmilor din aceste zile.
Investitiile in Jandarmerie sunt enorme. La fel si costurile ei anuale. Merita? Da si nu. Da, pentru ca statul si cetatenii sai au nevoie de o institutie suficient de puternica pentru a face fata unor provocari, care pot deveni agresive, din partea unor grupuri tot mai bine organizate si tot mai dotate. Si nu, intrucat in vremuri de criza si aici ar fi trebuit sa fie facute economii. Poate ca o parte din banii care s-au dus pentru dotarea ultramoderna, chiar ultrasofisticata a Jandarmeriei Romane ar fi putut ajunge cumva in buzunarele cetatenilor si astfel nemultumirile, manifestate cum sunt manifestate ele astazi, nu ar mai fi avut loc. Ma gandesc in primul rand la faptul ca Jandarmeria a fost dotata cu 5 milioane de cartuse de razboi, al caror cost este imens. De ce cartuse de razboi? Impotriva cui va fi chemata Jandarmeria sa lupte cu cartuse de razboi?
Dar esentialul nu este in ceea ce a fost consemnat mai sus. Ci in comportamentul conducatorilor acestei institutii. Si al catorva jandarmi, care s-au dovedit a fi persoane sadice, cu porniri animalice, care in mod cert nu au trecut dar ar fi trebuit sa treaca pe la un psihiatru. Ce dovedesc conducatorii acestei institutii? In primul rand, ca au fost numiti nu pentru performantele lor profesionale, ci pe criterii politice. De catre PD-L. Si servesc in exclusivitate interesele acestui partid. Si nu interesele cetateanului. Asa se explica de ce Jandarmeria numara gresit, tot timpul in minus, manifestantii. De ce conducatorii acestei institutii ies pe teren fara uniforma si sunt vazuti la sediul PD-L. De ce ei reprima, la ordin, manifestanti pasnici. De ce accepta sau initiaza actiuni provocatoare, care sa justifice masurile represive si sa compromita mesajele demonstrantilor. Asa se explica de ce au loc, in mod ilegal, cu o frecventa inspaimantatoare, asa-numitele perchezitii corporale. Si tot asa se explica de ce atat de multi oameni se aleg cu amenzi. De ce a preluat Jandarmeria Romana misiunea de a apara o singura lozinca din piata, acea imbecilitate care spune ca “USL=PD-L”. Conceputa, daca este adevarat ce se scrie in presa, de o coada de topor a puterii numita Mircea Toma.
Nu exista o demonstratie mai elocventa a faptului ca o mana de conducatori politruci ai Jandarmeriei Romane tradeaza si compromit aceasta institutie decat declaratiile acestora. Ale purtatorului de cuvant si ale celorlalti. Oameni care refuza sa spuna adevarul. Oameni care mint. Care dezinformeaza. Si care, mai devreme sau mai tarziu, vor plati. Pentru ca numai daca vor plati Jandarmeria, ca institutie, isi va putea apara onoarea. O Jandarmerie cu jandarmi extrem de prost platiti. Si prea multi. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998