CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9560 RON UP | 1 USD = 4.6047 RON UP | 1 GBP = 5.7745 RON UP

Jandarmii francezi dau peste bot #rezist-ilor: Protestatarii sa respecte legislatia

13 comentarii / 17414 vizualizări / 24 august 2018

Generalul maior (r) Bertrand Cavallier, fost cadru al Jandarmeriei Naţionale Franceze, a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor axată pe evenimentele din 10 august.

Potrivit unui comunicat transmis de comisie, în cadrul întâlnirii au avut loc discuţii privind modul de intervenţie al forţelor de ordine europene în situaţii de restabilire a ordinii publice, general maior (r) Bertrand Cavallier fiind expert în domeniul asigurării şi restabilirii ordinii publice, recunoscut la nivel european şi, totodată, şi un bun cunoscător al sistemului de ordine publică din România, având în vedere implicarea sa, în calitate de expert european, în diferite programe PHARE derulate în beneficiul Jandarmeriei Române.

”Un cetăţean care nu respectă indicaţiile forţelor de ordine comite o infracţiune”

În opinia expertului, în cazul activităților jandarmeriei române, „Drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului sunt pe deplin respectate, cazurile de violenţă survenite de ambele părţi fiind abordate în mod individual, şi nu colectiv. Este de menţionat faptul că situaţiile izolate de aplicare disproporţionată a forţei de către cel învestit cu autoritatea statului reprezintă o problemă disciplinară internă ce are şi consecinţe penale. În acelaşi timp însă, protestatarii au obligaţii consemnate în legislaţie, iar, spre exemplu, în cazul legislaţiei franceze un cetăţean avertizat şi somat care nu respectă indicaţiile forţelor de ordine comite o infracţiune, care constituie o formă agravată în cazul ascunderii indentităţii sau manifestărilor violente împotriva celor care îşi exercită atribuţiile de apărare a ordinii publice”, după cum se arată într-un comunicat dat după întrevedere.

Evenimentele din 10 august reprezintă, potrivit expertului, „o ocazie de reflecţie pentru factorii decidenţi din România, de identificare a modalităţii de evoluţie a structurilor specializate, de la organizare, drepturile şi pregătirea personalului, până la pârghiile de control şi mijloacele folosite”.

„Discuţia a relevat că nicio intervenţie nu este perfectă, dar blamarea unei instituţii pentru acţiuni individuale izolate ce depăşesc cadrul legal poate genera un dezechilibru în sistemul naţional de securitate. România are şansa ca după această experienţă să îmbunătăţească capacitatea structurilor sale de a acţiona eficient şi pragmatic, fiind propusă elaborarea unei analize obiective şi pertinente a evenimentelor din 10 august, dar şi a provocărilor ce caracterizează actualul mediu de securitate şi pot afecta România”, menţionează sursa citată, conform Agerpres.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Imi amintesc ca o jandarmerita o ruga pe o tipa care filma sa paraseasca zona. Jandarmerita vorbea cu dumneavoastra, iar tipa ii replica s-o lase in pace si sa nu mai fie isterica. Evident, adresandu-i-se cu tu. Si scremandu-se s-o provoace pe jandarmerita, astfel incat aplicarea unui eventual bulan ,,isteric” peste camera sa fie imortalizata, iar imaginea sa fie inclusa in naratiunea statului represiv difuzata de Irealitatatea. Deci frantuzu vorbeste de infractiune, iar alde Raresica si Orestut despre incalcarea drepturilor omului. Cat de bine platit si, simultan, cat de abject tre’ sa fii ca sa sustii a doua versiune? Foarte bine platit si foarte abject.

 2. pai jandarmii AU REFUZAT sa ii scoata pe huligani de la protest inca de la ora 16:00 cand erau putini oameni. de ce? pentru ca psd vroia sa fie victime pe care sa le puna in carca lui iohannis si acesta sa fie demis, iar amnistia si gratierea sa fie promulgate rapid de tariceanu interimar.
  de ce nu au intervenit violent impotriva huliganilor si normal impotriva oamenilor simpli. psd a protejat huliganii si a gazat si macelarit batranii si copii pasnici.

  • N-au intervenit violent, pupinbăsist prost ce ești, ca să nu existe victime.
   Sutele de plângeri penale au drept cauză pulanele educative pe care jandarmii vi le-au trântit peste bot ca să vă lecuiți de muie.

 3. abba de unde stii?

 4. Abba = Labba = abc = un bou

 5. si-au luat muia inapoi

 6. numai nazistu ala idiot „din capu satului” nu stie ce-i aia ordine constitutionala si in stat, decat daca-i baga boarfa hitleritza de la berlin un ciot in cur, sa-l invarta cum vrea ea… si, apropos, „labba baba abc” tot un postac cretin securist a ramas dupa cata limba romana stie… adica doar trei litere … a si b si c

 7. Un articol „impartial” scris de un „ziarist”. E f bine ca se separa apele, in felul asta va fi mult mai simplu.

 8. din spatele televizorului este usor de comentat…iesiti si voi afara…lua.ti putin gaz.pe urma mai vedem daca comentati la fel…cit despre domnul Presedinte..abtineti.va…incearca sa repare ce se mai poate

  • Domnul președinte este retardat și nu observă că SRI l-a expus exact așa cum este, un prostovan șantajat.
   Mai ieșiți în stradă la mitinguri neautorizate. Nu veți mai sta un minut negazați.

  • ”Calin” tu esti un huligan iar Iohannis un dusman al democratiei.

  • Trăiesc pentru a vede nevertebrate acefale ca tine GAZATE LA GREU! La următorul miting neautorizat sau autorizat și la care vor exista provocări sau violențe, se va gaza legal și corespunzător orice participant. Apoi se așteaptă nevertebratele la camere de gardă UPU pentru lăbăreli diverse și la parchet pentru plângeri. După care, se va da muie pe bandă rulantă!

 9. Intrebare, ce va face asasinul stalinist LAZAR AUGUSTIN, cel care a dorit ca guvernul legitim al tarii sa fie inlaturat cu ajutorul huliganilor #rezist/iohannis? Ii va deschide dosar si generalului maior (r) Bertrand Cavallier,fost cadru al Jandarmeriei Naţionale Franceze?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998