CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Jerusalem Post: Antisemitismul global a crescut cu 1.180% pe fondul războiului cu Hamas

22 comentarii / 2885 vizualizări / 1 noiembrie 2023

O creștere șocantă a incidentelor antisemite, de 1.180%, a cuprins întreaga lume după declanșarea operațiunii Iron Swords, potrivit unui raport cuprinzător publicat de instituții naționale și de guvernul israelian. Raportul este un efort comun al Ministerului Afacerilor pentru Diaspora și Combaterea Antisemitismului, al Organizației Sioniste Mondiale și al Agenției Evreiești, scrie The Jerusalem Post.

Raportul, publicat azi, a detaliat o creștere alarmantă de 1.180% a discursului antisemit care include îndemnuri la violență împotriva Israelului, a sioniștilor și a evreilor, majoritatea acestor conținuturi fiind în limba arabă (71%) și engleză (28%). Această statistică șocantă subliniază impactul profund al războiului asupra comunităților evreiești atât în Israel, cât și în diaspora globală.
Intensificarea evenimentelor antisemite a fost deosebit de evidentă în spațiile fizice și online, afectând în mod semnificativ viețile comunităților evreiești din întreaga lume.

Principalele cifre din raport:

Creșterea cu 1.180% a incidentelor antisemite la nivel mondial în timpul Războiului din Gaza.
1/3 în SUA: Evenimente antisemite, cu puncte fierbinți în orașe precum New York.
Creștere cu 330% a incidentelor antisemite violente.
Creștere cu 400% a discursului antisemit online.
71%: Provine de la grupuri arabe și islamice online.
25%: Studenții evrei au fost victime ale urii și violenței în campusuri.
87% s-au simțit mai puțin în siguranță în comunitățile evreiești.
Ura pe 4Chan, BitChute etc: cea mai semnificativă creștere a urii online.

O revelație izbitoare a raportului a fost că aproximativ o treime din toate incidentele antisemite au fost documentate în Statele Unite, predominant în zone cu populații evreiești semnificative, cum ar fi New York, Florida, Chicago și California. În plus, universitățile și colegiile din aceste zone au devenit puncte fierbinți pentru activitățile antisemite.

Tipurile de incidente înregistrate au fost extrem de îngrijorătoare, cu o creștere de 330% a evenimentelor antisemite violente, o creștere de 128% a profanării de situri evreiești, o creștere de 660% a hărțuirii și o creștere de 300% a amenințărilor.

Discursul antisemit online a înregistrat, de asemenea, o creștere bruscă, cu o creștere de 400% în comparație cu perioada de dinaintea războiului și cu o creștere de 340% în comparație cu aceleași date din luna precedentă. Această tendință tulburătoare a fost cea mai proeminentă în orașe precum Paris, New York, Buenos Aires, Los Angeles și Washington DC, printre altele.

În mod special, raportul a identificat două surse principale ale acestei creșteri a antisemitismului: grupurile arabe și islamice care prezintă Israelul ca pe un stat de apartheid care comite un „genocid” ca răspuns la atacurile Hamas și grupurile de extremă dreapta și adepții supremației albilor care au exploatat situația pentru a promova stereotipuri antisemite și teorii ale conspirației.

În plus, raportul a evidențiat o creștere semnificativă a demonstrațiilor la nivel mondial în sprijinul Hamas, unele dintre acestea incluzând amenințări explicite împotriva evreilor și a distrugerii Israelului. S-a remarcat, de asemenea, utilizarea svasticii și a imaginilor cu Hitler, unii încercând să facă o paralelă între acțiunile Israelului și Holocaust.

Ca răspuns la aceste evenimente, unele țări s-au confruntat cu provocarea de a găsi un echilibru între angajamentul lor de a combate antisemitismul și considerentele juridice. În diverse națiuni au fost lansate apeluri pentru măsuri mai stricte împotriva membrilor și susținătorilor organizațiilor extremiste.

Impactul acestei creșteri globale a antisemitismului asupra comunităților evreiești a fost profund. Conform sondajului din raport, aproximativ 87% dintre respondenți au raportat o scădere dramatică a securității personale, alături de sentimente de furie, anxietate și șoc. Mulți au indicat, de asemenea, o scădere a dorinței lor de a-și afișa public identitatea evreiască.
Serviciile de securitate din numeroase țări au sporit măsurile de securitate pentru instituțiile evreiești, iar unele școli evreiești și-au închis temporar ușile pentru a-și proteja elevii.

În campusurile universitare din întreaga lume, studenții evrei au raportat sentimente de teamă și tristețe, aproximativ 25% dintre aceștia declarând că au avut parte de ură și violență legate de conflict. A crescut presiunea asupra universităților pentru a aborda expresiile antisemite, iar donatorii au început să își retragă sprijinul financiar de la instituțiile care nu au făcut acest lucru, mai scrie ziarul israelian. (Traducere și adaptare B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. -you shall not hide your shame!

  (probabil asta nu a mai incaput pe lespezile lu Moise)

  • iudeii si-au pus vreodata intrebarea: de ce suntem urati in lumea intreaga?

 2. Astfel pot vedea si copiii de azi cum au facut acestia o politca parsiva de auto-victimizare timp de secole, in timp ce ei, copiii si elevii, sunt pusi sa invete cu forta minciunile sioniste la scoala, dar nu si istoria adevarata a neamului lor.

 3. Antisemitismul este o inventie rabinica pentru justificarea relatiei speciale cu Iahveh – Dumnezeul lui Israel. Antisemitismul – ura populatiilor din Canaan, stravechea Palestina – este inventat in Torah. Nu redau citate, dar cine vrea sa caute, le gaseste usor. Poporul evreu este victima acelor sarlatani manipulatori din antichitate, pana in zilele noastre. O parte a evreilor s-a trezit. Unii din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial iar altii in zilele noastre. Tineretul evreu a dovedit-o categoric. Urmeaza decaderea acelor conducatori fundamentalisti evrei care au nenorocit propriul popor. Restul este destertaciune.

 4. Pai parca si arabii sunt semiti. Inseamna logic ca daca cineva este antisemit este si impotriva evreilor dar si impotriva arabilor. Ceva nu pusca si da cu virgula.

  • Buba este ca evreii sunt mai semiti decat semitii. Ei se trag din impreunarea lui Avram cu propria sora vitrega, Sarah. Tatal lor comun, cu mame diferite a fost Terah. Arabii sunt descendenti din relatia dintre sumerianul Avram cu egipteanca Agar.

   • tu eşti ăla care te-a făcut taică-tu cu mă-sa şi de aceea repeţi cretin aceleaşi poveşti idioate şi fără sens peste tot, ca o placă stricată ce eşti, de s-au plictisit şi pereţii şi stau să cadă să te îngroape sub ei, că prea eşti prost. Ai numai basme cretine în repertoriu şi le cânţi tot timpul, ca idiotul. Du-te şi elucubrează la biserica răspopiţilor.

 5. jidovilor daca ati termina cu minciuna cu furtul cu inselaciunea si cu crima nu ar mai exista „antisemitism”

  dar asa ceva e imposibil, ca le aveti in singe de-aia va uraste toata omenirea

 6. Si negrii isi zic frate sau ‘bro” unul altuia, iar unei tiganci orice tigan ii zice „sora mea”.
  Avraam zicea despre Sara, nevastă-sa: „Este sora mea!” caci s-a temut să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii din cetate din pricina ei.
  Si tot ce e in biblia veche evreiasca sunt oricum doar mituri de idioti pentru alti idioti, dintre care unul vrei sa fii chiar tu, s(e)mintitule.

  • Avram îi spune lui Abimelec: „Cu adevărat ea mi-e soră după tată, dar nu ştiu după mamă, iar acum mi-e soţie.”.

   • care nu au ce face cu vita lor la 5 dimineata, ca si in restul timpului.

   • ca esti mai castigat decat laba mintii

   • Casatoria intre rudele apropiate, pentru nu-si spurca semintia, este o traditie iudaica. Astfel Iacov (nepotul lui Avram) s-a casatorit cu doua verisoare bune (mama lui, Rebeca, era sora tatalui celor doua surori devenite sotii, Laban). Atunci a chemat Isaac pe Iacov şi l-a binecuvântat şi i-a poruncit, zicând: „Să nu-ţi iei femeie din fetele Canaaneilor; (Facerea 28, 1). Sculându-se apoi, Iacov s-a dus în pământul fiilor Răsăritului, la Laban, fiul lui Batuel Arameul şi fratele Rebecăi, mama lui Iacov şi a lui Isav.(Facerea 29,1). Iar Laban i-a zis: „Tu eşti din oasele mele şi din carnea mea”. Şi a stat Iacov la el o lună de zile. Atunci Laban a zis către Iacov: „Au doară îmi vei sluji în dar, pentru că îmi eşti rudă?” (Facerea 29, 14-15). A intrat deci Iacov şi la Rahila şi iubea el pe Rahila mai mult decât pe Lia. Apoi a mai slujit Iacov lui Laban alţi şapte ani. (Facerea 29, 30).

    • intinzi pielile lui Avraam, Laban, Isaac si Batuel

    • Te-ai impreunat cu frate-tau Muian?

 7. Se pare ca „poporul ales” are un handicap in viitor privind schimburile comerciale, culturale, evenimente sportive etc. cu peste un miliard de musulmani + arabi. care nu au fost profund analizate de catre conducatorii acestui popor care in Talmud …… considera ca natiunile lumii sunt salbatice iar rasa umana se gaseste numai la ei.
  Vedeti si consideratiile lor prin religie lor -Talmudul – asupra … propietatii …a rapoprturile sociale …etc. Se pare ca asa cum spun unii meseriasi care au aprofundat caracteristicile acestei natiuni … .. ADEVARUL .. este cel mai mare dusman al evreilor!..

 8. „Apărăm dreptul Israelului de a exista, de a apăra securitatea cetățenilor săi. Înțelegem absolut că este un act de terorism care trebuie combătut. Credem și credem că sunteți capabili să o faceți în cel mai bun mod, pentru că suntem diferiți de acei teroriști”.
  Prim-ministrul Giorgia Meloni a spus acest lucru în timp ce s-a adresat premierului israelian Benjamin Netanyahu după întâlnirea de la Tel Aviv.
  Această ființă de umanitate îndoielnică nu merită să fie președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene pentru că s-a vândut atât de mult în fața ideologiilor războiului încât nici măcar nu mai este capabilă să înțeleagă semnificația morții copiilor, chiar dacă este condamnat de bisericile crestine din toata lumea. O femeie mediocră, cu furia de a fi „orfană” a tatălui ei care a abandonat-o așa cum se plânge ea mereu, nu ar fi devenit prim-ministru după ce i-a îmbrățișat pe neonazistul Volodymyr Zelensky, pe Rockefeller și Lobby-ul armelor sprijinită de mentorul său Guido Crosetto, ministrul Apărării pentru a favoriza proiectele militare din Italia, ale lui Bill Gates și Alianța Atlantică, punând întreaga populație italiană sub risc de represalii…
  Meloni nu mai merită nici măcar articole aprofundate, nu merită decât infamie pentru fiecare act pe care îl desfășoară împotriva țării sale pentru a se plimba puterilor internaționale care au făcut ca un isteț de teatru politic să devină prim-ministru în urma celei mai urâte ipocrizii fariseice.
  Premierul pro-sionist pretinde că ignoră crimele de război pe care guvernele premierului Netanyahu le-au comis de ani de zile, atât de mult încât meritau o anchetă de către Curtea Penală Internațională de la Haga, care a fost imediat mușamalizată de noul procuror britanic Karim.
  Khan, care a fost în schimb foarte rapid în a emite un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin, după ce l-a îmbrățișat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky într-o susținere clară a NATO care, în viziunile lui George Soros, este punctul de referință pentru Noua Ordine Mondială.
  Acele violențe zilnice ale israelienilor împotriva palestinienilor au transformat o organizație teroristă precum Hamas (finanțată de SUA pentru a stimula un război continuu în ,,Țara Sfântă’’) într-o forță de rezistență militară partizană iubită de populație. Acesta este rezultatul demn al unei populații dominate și complice la cultura mafiotă a favoritismului personal care continuă să susțină politicile mainstream în ciuda pagubelor devastatoare produse de pandemie, a vaccinurilor experimentale sponsorizate de Bill Gates în proiectul de imunizare globală susținut de Rockefeller și al strategiilor militare adoptate de secretarul general NATO Jens Stoltenberg, marioneta lui Gates în alianța atlantică…

  • Propagi idiot diversiuni pe care nu le intelegi, fiind un papagal idiot. Slujesti diversiunea khazara.

   • Te culci la 22.18 și te trezești la 05.19. Astea-s orele de somn ale aurarului Simion?

    • Cretinule!

    • Visezi la Maciuca?

 9. Ce sa vezi?.Evreii au descoperit ca sunt uratii de intrega lume acum de curand. Sa fim seriosi au fost urati din totdeauna,iar genocidul la care supune pe palestinieni nu face decat sa intareasca acest sentiment.Desi sunt „poporu ales”au uitat de umilinta crestina privind binele celor in suferinta.Deschizi gura despre evrei,automat esti äntisemit”daca nu le canti in struna.Stire de ieri- armata israeliana a descoperit tuneluri Hamas de 600 de km. in Gaza(initial erau 400 km.),fasia Gaza are ca diametru 40 de km Unde au sapat astia atatia km.sub Mediterana????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998