CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Jihad in PNL din cauza parteneriatului civil

27 comentarii / 6113 vizualizări / 9 octombrie 2020

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a anunțat azi că a depus la Senat un proiect de lege privind Parteneriatul de Viață, despre care afirmă că ”este o versiune a parteneriatului civil – utilizând terminologia din Germania, un stat cu standarde excepționale în domeniul drepturilor omului”. După ce a postat anunțul pe Facebook, el și-a pus în cap colegi din partid, care l-au atacat cu teze creștine și cu ideile lui Trump.

”Există deja, în circuitul parlamentar, proiecte excelente cu prevederi similare. Consider că proiectul CNCD, al cărui semnatar sunt, rămâne un etalon. Din păcate, contextul politic în care aceste proiecte au plecat la drum a fost unul nefavorabil, partidele grăbindu-se să le respingă sau să le îngroape în comisii. Totuși, ar fi stingheritor pentru România să încheiem și anul 2020 fără o formă juridică specifică, în condițiile în care, recent, comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei a constatat absența unei legislații pe această temă în România, considerând că acest lucru reprezintă „o discriminare”. Această carență izolează țara noastră în Europa, unde versiuni ale parteneriatului civil, parteneriatului de viață sau parteneriatului înregistrat există în Austria, Andora, Belgia, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia și chiar Ungaria. Sper că partidele parlamentare, învățând din lecțiile Referendumului pentru Familie, vor sprijini acest proiect – sau vor scoate din sertarele Parlamentului unul similar, ascuns din rațiuni electorale – care ar sincroniza România cu statele din nucleul civilizației occidentale: Germania, Franța, Statele Unite, Marea Britanie.
Am un profund respect pentru doctrina conservatoare și pentru învățăturile Bisericii, însă consider că o discriminare nu trebuie menținută numai de dragul „îndreptățirii” morale asupra drepturilor și libertăților altor persoane. Nedreptățile – de la sclavie la rasism și homofobie – vor fi întotdeauna învinse și eliminate, iar cei care au insistat să le susțină, împotriva unei toleranțe elementare, vor beneficia de o posteritate amară” a scris Raețchi.

Reacțiile au apărut imediat. După un comentariu, care pare mai degrabă sarcastic, al liberalului Cristian Adomniței – ”Succes maxim! Suntem, eminamente, o tara super toleranta cu toate tipurile de minoritati” – a intrat în scenă deputatul PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe, un vajnic apărător al familiei tradiționale.

”Ovidiu Raețchi, când propui astfel de idei contrare valorilor Creștine, chiar nu e cazul să vorbești de „respect pentru Biserică”! Parteneriatul „civil”, „de viață” ori cum dorești să îi spui rămâne o aberatie care distruge instituția căsătoriei și duce la un paralelism juridic neconstituțional! Da, pur și simplu este un subiect care nu are nicio legătură cu nevoile reale din România și care este complet manipulat ideologic!” a scris Gheorghe.

Raețchi a încercat să se apere: ”Asta doar in Rusia. In SUA, Marea Britanie, Germania, Franta etc parteneriatul civil e constitutional si deloc aberant. Depinde la cine ne raportam, sigur”.

Doar pentru ca Gheorghe să înăsprească tonul: ”Lasă manipularile cu rușii! Ce polonezii, de exemplu, sunt cu rușii? Eu sunt sătul de fake-urile astea progresiste pe sistemul „cine nu vrea parteneriat civil este cu rușii”! Că tot veni vorba, te încumeti să îi întrebăm pe Trump, Pence ori Pompeo ce părere au ei pe marginea acestui subiect?” a comentat el, iritat. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

27 Comentarii

  1. Raetchi o fi pidosnic, fundaș mândru?
    Ca să știe și colegii din parlament, sa nu-i întoarcă spatele…..

    • Mafia bancară sprijină băiețeii fără chemare din politica românească.

  2. Marele mister al morcovului prospăturii securiste, agent Raetchi, deranjează din motive morale, dar obiectivul real nu este foarte evident când pleci după fentă.

    Piața creditării crapă cu zile. Cei încărcați ar mai lua, dar nu li se mai dă. Băieții ăștia tineri, spălăței în găoază, cum se pot stabili și ei la casa lor? N-au și ei nevoie de două venituri pentru… Noua Casă?!? :))))))))))

    • BAH… ce fumezi inainte sa scrii pe net? Da-ne si noua… :)))

      • Spun că Raetchi este un politruc impus de SRI pentru a fi folosit ca o cârpă de sters pe jos.
        În textul de față impresarul lui Raetchi a luat bani de la bănci pentru susținerea acestui proiect de lege, aparent în favoarea celor se fut în cur.

        • Fixisti ca dumneata ne fac de rusine peste tot. Pe linga faptul ca esti incoerent si lipsit de orice logica a conversatiei, mai esti si mojic si recurgi la un limbaj vulgar pentru a-ti impune ideile fixiste. Tu ai mai mult in comun cu nazistii, decat orice alta persoana.

          • Doamnă, mojică e mă-ta care te-a făcut după legile vechi!
            Subiectul articolului abordează problematica celor care se fut în cur, cărora sistemul securist dorește să le ofere posibilitatea de a contracta credite.
            Unde este incoerența mea, imbecilo?!?

  3. Fereastra Overton(„fereastră de oportunități”)
    ‘În conformitate cu Fereastra Overton, pentru fiecare idee sau problemă, în societate există o așa-numită „fereastră de oportunități”.
    . Fereastra e mutată, schimbând paleta posibilităților de la o fază de Neconceput, complet străină moralei publice, total respinsă, până la faza de Politică Curentă, care este deja discutată pe larg și adoptată de conștiința populară și susținută prin lege.’
    Scopul inițial al mișcării LGBT a fost toleranța – adică „dreptul de a fi lăsat in pace”.
    Astazi, homosexualitatea a ajuns să fie impusă ca normalitate, pas cu pas, aparata prin lege si pedepsirea celor care iau in deradere comunitatile LGBT.

    • Fix la fel ca si sclavia… mama masii de „fereastra”… mai bine o tineam inchisa…erai sclav la ora asta…

      • Securist prostovan, dacă te prind ăștia că ai sclavi prin grădină, ajungi la pârnaie.
        Ești liber să te fuți în cur. Nu-ți trebuie altă hârtie decât igienică.

  4. Politica pasilor marunti:pentru pervertirea natiunii; dezincriminarea homosexualitatii-parteneriat civil-adoptii de copii-pedofilie. In paralel, tinerii vor fi otraviti moral in scoli si universitati cu educatie sexuala si ideologie de gen. Drepturile omului sunt invocate de alde Raetchi-Trotki drept pretext pentru monstruozitati inumane si antinationale.

    • Du-te si te spala ca te-ai murdarit la gura. Prostul satului care esti, vaca cu 3 dinti – „dezincriminarea homosexualitatii” „copii-pedofilie” ? – Doar in cateva tari profund musulmane si dominate de sharia – mai este homosexualitatea incriminata = considerata fapta de vinovatie, crima. Mergeti intai la scolile in care va temeti de homosexuali, apoi umblati lumea asta mare, cunoasteti oameni, state, democratii, intelegeti filosofii, vorbiti cu medici – si dupa vreo 30 de ani de invatat… apucati-va sa judecati. Hai sictir rama de pamant, vierme incult.

      • Cei umblați, școliți și înstăriți au tot dreptul să judece.
        Vezi-ți de mireasma găoazei!

  5. Raețchi=un alt venetic… (la coada mic ;))
    https://dexonline.ro/definitie/venetic:
    VENETÍC2, -Ă, venetici, -e, s. m. și f. (Adesea peiorativ) Persoană venită din alte locuri și considerată, străină în locul unde este stabilită. V. străin. Veneticii, cu straiele lor mîndre și cu pană argintată, nu și-au pus viața, căci n-aveau pentru ce. SADOVEANU, O. VII 150.

    • Toti suntem venetici… Nimic nu e al nostru pe veci si nu luam nimic cu noi. Ha ha ha… Prostule !!!

      • Te știam securist, acum te-ai devoalat și găozar.

  6. Mai tov. Ovidiu Raețchi, se vede cu ochiul liber ca toti pronazistii gay din PNL/Orban sunt politruci idioti pana la animalizare, dar sa spui ca Germania neonazist/stalinista prin persoana lui Merkel este cel mai mare aparator al drepturilșor omului este grav, atat timp cat germania neonazista este sclavagista , batjocoreste si incalca toate drepturile fundamentale ale omului fata de sclavii din Romania nazistului Klaus Iohannis.

    • „Germania neonazist/stalinista sclavagista”… maine ai fugi acolo in genunchi, daca ti-ai gasi un loc de munca, sa locuiesti intr-o tara in care exista protectie sociala, sistem de sanatate pus la punct, etc… Ati ramas la nivelul ABCdarului din clasa intai. Mai cititi si altceva…

      • Drum bun!

      • TePlesnescPesteFalci, tu crezi ca toti oamenii sunt asemnei tie, un animal ce se duce in patru labe acolo unde simte miros de bani, bani care nu vor fi niciodata ai lui pentru ca un animal asemeni tie este doar sclav in lanturile nazistilor iohanisti.

  7. Raetchi…te așteptăm în parcul Operei …sa simulăm un parteneriat pe viu….
    Muie bai nenorocitule….

    • Doar o rama ca tine ar da muie si ar forta pe cineva, mai caine raios. Nimeni altcineva, homosexual… sau nu – nu ar forta nimic nimanui… niciodata.

      • Hahahaha, ce sensibil e găozarul blogului! :))))))))))))))

  8. De ce nu pleci in acele tari ?

    • Pentru ca are aceleasi drepturi ca si tine – sau crezi ca e tzara lu’ Mata si Tactu… Numai voi astia cu paiu in gura aveti dreptul la viata in tara asta?

      • Raetchi e securist, iar România este țara lui.

  9. Chiar n-as avea nimic impotriva parteneriatului civil, daca n-ar avea tinta doar drepturile LGBT, sunt multe parteneriate de conjunctura, multe prietenii de o viata care ar avea nevoie de o protectie legala in fata intemperiilor vietii…Demersul liberal face parte dintr-un scenariu dat si citit prost, dar perseverent…se inscrie in procedurile de trimitere la CCR, de tergiversare a intrarii in vigoare a legilor care prevad acceptul parintilor pentru educatia sexuala a copiilor (unde nu se vorbeste nimic despre „profesionistii” care se vor ocupa de aceasta educatie!) si mai ales a legii care instituie pedepse mai aspre pentru pedofili (nicio legatura cu Wernerul traficant de copii ori despre afirmatiile sale, vadit pedofile, ca „un copil poate fi obisnuit cu lucruri rele” si parintii trebuie sa se ocupe…). Interesant ca liberalii care mai au putin si vand si sarpele casei parintesti sunt atat de preocupati de drepturile unor persoane care au, totusi, suficiente drepturi ca minoritate…e clar ca asta e noua ideologie, sodomica si urmasii stalinistilor, care au supt si de la Brucan, se straduiesc s-o implementeze, cu fortza, ca si pe, deja, odioasa care i-a fatat…In privinta asazisei modernitati, occidentalizari a romanilor si aliniere la „valorile internationale” (deosebirea de comunism o face doar punctul cardinal, in rest, aceiasi ipochimeni, sau urmasii lor, aceeasi lipsa a valorilor si aceeasi sterilitate – macar de-ar fi fost concreta, mai scapam de urmari), poate ar trebui sa le amintim filozofilor de rigola si emancipatilor de buletine securiste ca homosexualitatea a fost impusa la nivelul societatii americane prin CONVENTIE CIVILA, dupa ce a fost respinsa si de medici si de psihologi, care continua s-o „trateze” ca pe o deviatie sexuala…M-ar interesa ce alta deosebire (in afara de sursa, dar si aici sunt opinii divergente) este intre implementarea ideologiei staliniste pe fondul saracirii accelerate si tradarii intereselor tzarii si ceea ce traim acum…ca si alegerile din 46 s-au repetat pana la virgula…si sa nu uit – liberalii de acum sunt exact in pozitia colaborationistilor liberali de atunci, adica, vor fi sacrificati pana la unul pentru propasirea userista…
    P.S. Sodoma n-a fost eradicata” pentru obiceiurile sexuale ale populatiei sale, e vorba de promovarea faradelegii la rang de lege, de impunerea abominatiei si de terfelirea sentimentelor si traditiei majoritatii…ca sa n-avem vorbe cu filozofii noii ere…in rest, sunt adeptul neaosului „ce-i pasa lumii di-mprejur”, ca nu-i om mai tolerant ca romanul…de-aici i se trage

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998