CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Jocuri bizare pe axa Birchall-SUA

12 comentarii / 7089 vizualizări / 1 octombrie 2019

Ministrul Justiției – care nici nu e clar cît de ministru mai e -, Ana Birchall, se postează vertiginos în pielea unui personaj înconjurat de semne mari de întrebare. În ultimele zile, mai ales, ele s-au înmulțit și nasc întrebarea firească: ce jocuri bizare se fac pe axa Birchall-SUA?

”Am fost onorată să particip la recepția oferită de Ambasada SUA în România dedicată prietenilor și colegilor din sistemul judiciar. Cu această ocazie am subliniat că România este un aliat apropiat al SUA și că ne dorim dezvoltarea, aprofundarea și consolidarea parteneriatului nostru strategic, inclusiv în domeniul cooperării judiciare. România acordă o importanță deosebită cooperării cu SUA în domeniul aplicării legii, care, împreună cu dimensiunea economică și de securitate, sunt subiecte prioritare din perspectiva Parteneriatului strategic România – SUA. Totodată, am reafirmat că suntem pregătiți să continuăm consolidarea legilor anticorupție și a statului de drept. Mulțumiri tuturor celor din România și SUA, implicați în combaterea corupției, a traficului de persoane, a crimei organizate, a infracțiunlor informatice, asigurând astfel domnia legii”.

Textul de mai sus a apărut ieri pe pagina de Facebook a Anei Birchall, însoțit și de o fotografie de la ambasada SUA.
Numai că, ciudățenie fără precedent, nici pagina de Facebook a ambasadei, nici cea oficială nu suflă o vorbuliță pe această temă. Asta în condițiile în care ambasada simte nevoia să puncteze pe Facebook chestiuni mult mai importante cum ar fi împlinirea a 116 ani de cînd americanii au inventat cornetul de înghețată.
Ce fel de recepție ”dedicată prietenilor din sistemul judiciar” au organizat americanii pe șest, în sensul că nici n-am fi aflat de ea fără postarea ministrului?
De cînd diplomații străini fac chefuri amicale cu oamenii din sistemul de justiție, al căror cod etic le recomandă mare atenție în selectarea petrecerilor la care să participe?
Pe ce criterii și cu ce scop sunt organizate asemenea agape de nivel înalt?
Și cine sunt cei care au participat din partea Justiției noastre, în afara de ministrul remaniat săptămînile trecute și de Bogdan Licu, pentru că în fotografie nu prea se întrevăd figuri cunoscute?
Și de ce lipsesc din poza de grup numerele 1 și 2 din ierarhia ambasadei, Hans Klemm și Abigail Rupp?

Un alt mister este vizita în SUA a Anei Birchall, la invitația omologului său american, William Barr, făcută în august și care trebuia să aibă loc în septembrie.
Suntem în octombrie și nu există informații că Birchall ar mai fi ajuns în SUA.
Și nici nu s-a mai auzit ceva despre respectiva întrevedere.
Unii ar argumenta prin faptul că soarta lui Birchall la minister a fost decisă între timp de CCR, în sensul că ea va fi revocată din funcție la un moment de către președinte, dar asta nu a împiedicat ambasada SUA, iată, să o invite la recepția de ieri, în calitate de ministru.

Cine și de ce ar rata asemenea ocazie, în locul Anei Birchall?

Tot ieri a explodat în media informația că numele soțului Anei Birchall apare în agenda personală a miliardarului pedofil Jeffrey Epstein, un susținător al democraților, care s-a sinucis, cu sau fără ghilimele, în august, în arestul poliției americane.
În presa americană, lista de personaje a apărut pe la jumătatea lunii august, cu doar cîteva zile înainte ca Birchall să fie invitată, hodoronc-tronc, în SUA de către procurorul general William Barr.
Simplă coincidență?
Azi face valuri altă știre, difuzată de Washington Post: același William Barr e acuzat că a avut, în ultima vreme, contacte discrete cu oficiali din mai multe țări în scopul colectării de informații despre ancheta împotriva lui Donald Trump. Contacte facilitate uneori chiar de către Trump.

O fi și România printre țările de unde Barr a avut misiunea să colecteze asemenea informații despre o anchetă care poate duce la demiterea președintelui SUA din funcție?
Mai mult ca sigur, avînd în vedere că acesta a venit în țara noastră în iunie și s-a văzut cu Klaus Iohannis și cu aceeași Ana Birchall.
De aici, ipoteza că reacția promptă a lui Barr la remanierea Anei Birchall nu era motivată de grija pentru anticorupția de la noi, ci de teama scurtcircuitării fluxului informațional de care e interesat Trump.

Una peste alta, pînă vom primi răspunsuri concrete rămînem doar cu întrebările, dar un lucru e sigur: miza jocului e mult mai mare decît ne imaginăm acum. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

  1. Totusi, savantul Patapievici nu ne-a clarificat: in filmuletul porno cu Ana a fost Mircea Geoana sau Liviu Dragnea ? Sau nu a fost niciunul ? Parca Patapievici a dat un interviu in Spania in campania electorala din 2009, in sprijinul lui Petrov-Basescu ? ? Blow job – ce vrea sa zica asta ? E in turca cumva ? Vedem cu totii ca Tovarasa Ana e un mare ministru la papuasii romani !…

    • Boss putea sa fie si Viorel Bi-Ponta! Nu conteaza! Daca exista filmuletul el face deliciul acelei parti din servicii care are tot interesul sa o pastreze pe Ana!

  2. Dupa ce zecile de ipoteze si sutele de zvonuri pe marginea continutului filmuletului compromitator pentru Mircea Geoana invocat de Traian Basescu in ultima zi din campania celui de-al doilea tur al prezidentialelor s-au risipit odata cu publicarea casetei, noi dezvaluiri apar in jurul acesteia.

    Cea pe care presa o situeaza in mijlocul scandalului presupusului film in care Mircea Geoana este infatisat primimd 5.000 de euro de la un membru PSD „pentru un loc eligibil”, Anca Alexandrescu, fost consilier al lui Adrian Nastase si, mai nou, director de comunicare al candidatului independent la Presedintie Sorin Oprescu, a dezvaluit, la Realitatea Tv, ca ceea ce a aparut luni pe Internet este doar un fragment din intregul film.

    „Acela este doar un fragment. La inceput era o discutie intre secretara domnului Geoana si domnul Geoana. Ana Birchall era in birou, a fost invitata de Mircea Geoana, dupa ce secretara a iesit, sa ia loc. Ziare. com

  3. Surse din PSD au declarat, luni, pentru ZIUA ca Mircea Geoana le-a cerut colegilor sa aiba putina rabdare, deoarece familia Birchall vine in tara cu o serie de experti din Marea Britanie pentru a demonstra ca filmul este o „facatura”. Sotul secretarului executiv PSD, Martin Birchall este cetatean britanic, asa incat expertii ar putea fi chiar de la celebrul serviciu de spionaj M.I. 6. Termenul limita pentru apararea „onoarei” de familie este pana la Congresul PSD de la finele acestei saptamani. CITAT

  4. Noroc cu intalnirile astea, ca sa intelegem cat de ,,independenta” e justitia de politic in tarisoara noastra.

  5. Unii cred ca Dna Birchall e o parasuta. Poate se insala. Pentru ca PSD si Departametul de Justitie al SUA cred ca e un geniu juridic. Parerea Departamentului de Justitie a SUA e foarte importanta pentru presedintel Johannis si pentru Romania. Pentru ca se spune ca Romania ar fi o colonie. Si ca e mindra pentru asta.

  6. Cum poate sa fie sotia unui britanic(din servicii?) ministrul de Justitie din Romania ? Ce, sintem curve ?

    • Nu suntem curve, suntem fraieri!

  7. Madam Birchall e , in mod clar, o „acoperita”, un vel de „Vrabie Rosie” infiltrata in politica!Serviciile au bagat-o in patul unui bosorog ca sa nu-i finanteze ele cariera, dupa care o manevreaza dupa cum comanda stapanii..

  8. barr viziteaza tarile care si-au trimis spionii in sua sa se dea drept rusi si sa le propuna chestii oamenilor din campania lui trump. din pacate pentru democrati si pentru escroscul de procuror mueller , aia nu au muscat momeala si judecatorii achita masiv acuzatiile procurilor partizani ai lui mueller. barr e interesat de italia , australia, uk, nu e de varzalaii din romania. russia hoax , cum zice trump, trebuie devoalata total.

  9. O mostra de servilism politic aceasta Ana Birchall care ne aburește cu consolidarea parteneriatului strategic cu SUA și alte asemenea gogorița.SUA a găsit in persoana acestei individe omul potrivit sa le facă jocurile și sa le mai șoptească pe la ureche niscaiva chestiuni care îl interesează pe marele lucurici. Ne-am făcut pres după 89’ așa ca nu-i de mirare ca mâine poimâine o vezi cine știe pe unde! Se vede de la posta ca aceastaBirchall a fist @ bine școlită “ pe la unchiul Sam!!!!
    Nimic nou sun soare!!!!

  10. Perchezițiile făcute la reședințele sale au scos la iveală însă “cartea neagră” pe care figurează numele personalităților, persoanelor și personajelor cu care Jeffrey Epstein avea contact direct. În această agendă, alături de Bill Clinton și Tony Blair, figurează și Martyn Birchall – bancher, fost director al Citibank și Merryl Lynch, fost și actual soț al Anei Birchall (indispensabilul, inevitabilul și irevocabilul ministru al Guvernului român).

    Simpla prezență a unor nume pe “lista lui Epstein” nu dovedește că purtătorii lor s-ar fi făcut vinovați de ceva, că ar fi comis fărădelegi sau că ar avea pe conștiință păcate de moarte. Numai judecătorii ÎCCJ din școala lui Ionuț Matei condamnă pe bază de deducții logico-juridice. Prin urmare soții Birchall se bucură de prezumția de nevinovăție.

    Deocamdată avem doar două ceritudini.

    Una este aceea că prin distinsa Ana Birchall, Guvernul român s-a legat de universul mirific al lui Jeffrey Epstein, după principiul potrivit căruia prietenii prietenilor noștri sunt prietenii noștri.

    A doua certitudine este aceea că soțul Birchall își iubește atât de mult soția încât și-a abandonat afacerile profitabile din SUA pentru a se stabili în eterna și fascinanta Românie, unde juna Ana era destinată unei fabuloase cariere politice atât ca gestionar al parteneriatelor strategice, cât și ca protector al justiției selective. Sau poate că nu le-a abandonat chiar cu totul?

    Oricum, această descoperire poate explica misterul ascensiunii Anei Birchall, pe care pentru profani nimic nu îl anunța. Să scoți parteneriatele strategice ale României din jurisdicția MAE și să le dai pe mâna unei tinere și neliniștite amatoare de politică, cunoscută ca politician doar din filmarea cu camera ascunsă operată de ea însăși, a momentului în care ”achiziționa”, de la Mircea Geoană, un fief parlamentar, “donând” fonduri pentru campania electorală, este o decizie mai mult decât bizară. După cum bizară este și rămânerea doamnei Birchall în fruntea ministerului justiției, acolo de unde supraveghease cu ochi ager pe anchetatorii de la Caracal și pe medicii legiști de la București, chiar și după ce a fost eliberată din această funcție. Refuzul Președintelui Iohannis de a semna decretul de revocare, dublat de uluitoare și deloc diplomatice gesturi de susținere venite din străinătate, își pot găsi acum o explicație.CITAT Adrian Severin

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998